Forside » Opskrift

Blog Archives

Pandekagekage

pandekagekage

Pandekagekagen er til dig, der ikke kan få nok pandekager. Det er bløde pandekager lag på lag på lag lagt sammen med sød, hjemmelavet vaniljecreme, en chokoladecreme med et pift af cognac, flødeskum og et crispy drys på toppen af hakkede nødder og friske jordbær. Lyder det lækkert? Det lyder ikke nær så lækkert, som det smager. En himmerigsmundfuld af …

Læs mere...

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Disse chokoladetrøfler er utrolig nemme at lave da de kun kræver 3 ingredienser. Chokolade, kakaopulver samt piskefløde. De smager fantastisk og der er rigelig med muligheder for variation i både smag samt udseende. Før du kaster dig over denne opskrift vil jeg opfordre dig til at læse den hele igennem. Især afsnittet med de 3 tips, da disse kan komme …

Læs mere...

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is er noget alle kan lave. Det er hverken svært eller dyrt. Og på samme tid er der hav af muligheder for at tilpasse og variere både tekstur og smag alt efter ens behov. Herhjemme er vi vilde med is, børnene elsker min hjemmelavet chokoladeis mens min hustru fortrækker en mere mild vaniljeis. Da jeg efterhånden kan lave is …

Læs mere...

Panna cotta med hindbær

Panna cotta

Panna cotta er en lækker Italiensk dessert mange forelsker sig i ved første blik. En superb balance mellem det søde og det sure, den silkebløde cremet flødeblanding giver perfekt modspil til hindbærtoppe. Panna cotta er en utrolig nem dessert at lave især fordi man kan tilberede den dagen før. Når gæsterne står på trapperne så er den allerede klar og …

Læs mere...

Spaghetti carbonara

spaghetti carbonara

Pasta Carbonara er nok en af de mere simple retter i min arsenal af opskrifter jeg hurtigt kan bikse sammen uden for meget postyr. Denne ret er god at have i baghånden hvis tiden er knap eller når man er løbet tør for ideer. Den er i sin enkelthed fantastisk nem at lave, kræver ikke for mange ingredienser og smager …

Læs mere...

Jordskokkesuppe

jordskokkesuppe

I 1600-tallet blev jordskokken hentet fra Nordamerika til Europa af franskmændene. Denne skønne rodfrugt egner sig til mange forskellige retter blandt andet jordskokkesuppe som vi hoppe ud i lige om lidt. Mange mennesker bliver overrasket over hvor fantastisk mild, cremet og lækker den er. En jordskokkesuppe kan anrettes og tilpasses på mange forskellige måder afhængig af ingredienserne. Under ”Spørgsmål, tips …

Læs mere...

Tarteletter og høns i asparges

Tarteletter-og-hoens-i-asparges

Tarteletter stammer fra ”tartelette” som er fransk. Dette ord betyder ”lille tærte”. Hvis du laver en søgning på google efter tarteletter kan man godt ende med at få en masse tærter eller desserter frem faktisk netop fordi det er et ord der spænder bredt. Lige præcis i Frankrig serveres de ofte med frugt og andet som dessert. Men det vi …

Læs mere...

Citronfromage

Citronfromage

Citronfromage er en god og klassisk dessert de fleste kender til. Passer utrolig godt om sommeren da dens kølige tekstur giver en velbehag og fantastisk smag af sol og sommer. Desserten, lavet korrekt er meget luftig, frisk og har en kontrast mellem det søde (sukker) og det syrlige (citron). En citronfromage kan sagtens laves om formiddagen eller endda aftenen før. …

Læs mere...

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en alsidig ret forstået på den måde at den kan spise året rundt. Om vinteren serveres den bedst varm mens om sommeren kan den serveres den både som varm og kold. Hovedingrediensen i en tomatsuppe er selvfølgelig tomater, desuden er der hav af andre ingredienser du kan tilføje for smag og tekstur. Der findes et hav af forskellige …

Læs mere...

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Denne lækre cremet kartoffelsuppe med porrer kan man lave på mange forskellige måder, men her er et eksempel. På en varm sommerdag er det også dejligt at spise en varm suppe som er nem at anrette uden de store anstrengelser. Man kan bruge en masse tilbehør eller lave forskellige variationer af denne opskrift men prøv at se denne opskrift og …

Læs mere...