Æbletærte |
Antal personer |
8personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
15min | 30min |
|
|
Som med alle andre opskrifter findes der mange forskellige æbletærter, nogle mere svampet og bløde mens andre er sprøde og tørre. Opskriften her er på den klassiske tærte de fleste kender. Der er god grund til at prøve sig frem med andre ingredienser som giver det et ekstra pift.
Nogle vil måske undre sig over citron delen, men her er forklaringen. En æbletærte er sød, især når man bruger sukker eller lignende samt søde æbler. Citron vil give tærten en hint af syrlighed som komplimenterer den søde del der skaber nogle helt nye nuancer og oplevelser når det kommer til smag.
Vi vil senere tilføje en italiensk inspireret æbletærte der smager som himlen.
Jamie Oliver er berømt for at skabe fantastiske retter. Han har selvfølgelig også skabt sin helt egen æblekage/ -tærte der vil slå benene væk under dig. Noget anderledes æbletærte end vi kender den i Danmark, men smager fantastisk.
Hvilke æbler til æbletærte? – Der findes mange forskellige sorter af æbler, nogle mere søde end andre. Da vi allerede tilsætter sukker til selve tærten anbefaler vi også at gør brug af almindelig madæbler. Det afhænger dog af opskriften.
Hvilken tid på året? – En æbletærte kan nydes året og døgnet rundt. Det er ingen specifikke eller bedre øjeblikket at nyde en æbletærte på. Jeg kender endda nogle der nyder en stykke æbletærte når de går i bad. (Det passer)
Kold eller varm? – En god æbletærte kan nydes både som varm og kold, det afhænger dog af smag og behag. Især med en klat creme fraiche til.