Banankage med chokolade stykker
Banan kage med chokoladestykker
Banankage med chokolade stykker
Banan kage med chokoladestykker
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10min
    Tilberedningstid
    55min
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10min
    Tilberedningstid
    55min
    Ingredienser
    • 125gram Hvedemel
    • 170gram Sukker
    • 3 Æg
    • 100gram Chokolade
    • 2tsk. Vaniljesukker
    • 2tsk. Bagepulver
    • 1moset Banan
    • 100gram SmørSmeltet og afkølet
    Instruktioner
    1. Kom æg, sukker og veniljesukker i en skål.
    2. Pisk blandingen til en luftig æggesnaps.
    3. Kom derefter mel og bagepulver i samme skål og vend det forsigtigt mens du tilsætte smørret. Gør dette til du har en ensartet masse.
    4. Forvarm ovnen til 175 grader
    5. Tilsæt den mosede banen samt chokoladestykkerne og vend massen forsigtigt.
    6. Hæld nu dejen i en smurt bageform (Ca. 1 liter) og sæt kagen nederst i ovnen.
    7. Banankagen skal have ca. 55 min i ovnen.
    Recipe Notes





    Opskriften her er afprøvet mange gange og den virker hver gang. Den er nem, hurtig og kræver hverken for mange ingredienser eller tid at udføre. Den er også god at eksperimentere med. Ser du dig selv om en udforskende kok, har du rig mulighed for at afprøve forskellige ingredienser du kan tilføje her. Smagen kommer selvfølgelig til at variere efter hvad du komme i. Det er kun fantasien der sætter grænser.

    Tips og tricks til en anderledes banankage

    • Udskift banan med æble – Hvis du udskifter bananen med et æble vil også bemærke at kagen får en lidt mere sur/sød smag, en helt klart anderledes kage som også smager godt.
    • Chokolade på mange måder – I denne opskrift tilsætter vi chokoladestykker til selve dejen. Der er selvfølgelig også den mulighed at smelte chokoladen i stedet og overdække derefter selve kagen som glasur. Skulle det ske at du har lyst til at prøve det, så skal du smelte chokoladen med lidt fløde, ellers bliver chokoladen meget stift og har det nemt ved at falde af.
    • Nøder – Hakker du nogle nødder op og tilsætter dem dejen, vil du få en dejlig luftig og sprød kage. Nødder tilføjer ikke kun smag med også en anderledes struktur.

    De små overraskelser

    Står du også mangler chokolade eller bare ikke kan lide det, så er der selvfølgelig mulighed for at bruge forskellige bær. Her kan du sagtens erstatte chokoladen med hindbær, som vil tilføje kagen en form af syrlighed og give den en anden men også meget velsmagende nuancer af det søde og sure.

    Tilbehør
    Som tilbehør til kagen, er det altid en mulighed for at spise den med en klat creme fraiche. Dette skaber en god balance med de forskellige nuancer i kagen og på den måde kan man også nedskalerer sødmen. Synes du det lyder mærkeligt, så skal du huske på at det kun er mærkeligt fordi du ikke er vant til det. I andre lande spiser de ikke andet end creme fraiche med forskellige kager.

    Spørgsmål vedrørende banankage

    Hvor længe kan en banankage holde sig?
    En banankage kan holde sig typisk 4-5 dage. Det du skal huske på at jo længere den står i køleskabet desto mere slatten bliver den. En banankage skal jo være dejlig svampet og luftig, når den bliver sat i køleskabet vil den falde lidt sammen og den luftige del af kagen stille og rolig forsvinde.

    Kan man fryse banankage?
    Det kan man sagtens. Det skal dog helst være uden chokolade, da strukturen i chokoladen ændrer sig i kulden og derfor vil smagen også. Banankage kan holde sig ca. 3 måneder på frys.

    Hvor mange kalorier er der i banankage?
    Det afhænger helt og bestemt af hvor mange ingredienser du tilsætter, hvilke ingredienser og selve fremgangmetoden i opskriften. Det er derfor lidt svært at sige.