Boller
Boller
Boller
Boller
    Antal personer Forberedelses tid
    8personer 10min
    Tilberedningstid
    10min
    Antal personer Forberedelses tid
    8personer 10min
    Tilberedningstid
    10min
    Ingredienser
    • 1000gram Hvedemel
    • 75gram Gær
    • 75gram Sukker
    • 6dl. Mælk
    • 1,5dl. Olie
    • 1tsk. Salt
    • 1 Æg
    Instruktioner
    1. Varm mælken og olien sammen i en gryde, det må ikke blive for varms så du ikke kan stikke din lille finger ned i blandinen. Vandet skal altså være omkring de 30 grader C.
    2. Når olien og mælken er blevet opvarmet, hælder du det over i en skål og opløser de 75 gram gær ned i.
    3. Kom både salt og sukker i, bland det forsigtigt rundt til saltet og sukkeret er opløst.
    4. Tilsæt nu melet lidt ad gangen mens du vender det rundt i skålen.
      Gem noget af melet til selve æltningen.
    5. Ælt nu dejen til du har en ensartet masse.
    6. Form bollerne og kom på i bageplade med bagepapir.
    7. Dæk dem derefter til med et viskestykke og lad dem hæve i ca. 60 min
    8. Pensl bollerne med æg og bag dem i 12 min ved 200 grader C. i almindelig ovn til de er lysebrune.
    Recipe Notes




    Boller og andet bageværk

    Boller-og-andet-bagværkCiabatta, baguette, fødselsdags boller, osv. Der findes utrolig mange forskellige brødtyper, se bare på hylderne i din lokale bagerforretning eller kig på Kohbergs udvalg af brød. Vi har alle forskellig smag og derfor er det godt at have noget at vælge imellem. Denne opskrift giver dig en type boller, og selv om de er fantastiske så er der en hel verden af ”boller” du endnu ikke har udforsket. Mange lande har deres specifikke specialiteter indenfor brød, se bare på Frankrig, Italien, Tyrkiet, osv…

    Andre ingredienser i opskriften
    Den kvikke bruger vil have opdaget at billedet af boller afviger selve opskriften der er nemlig sesamfrø på bollerne hvori de mangler i selve opskriften. På hverdagsgourmet prøver vi altid at opfordre dig at tilpasse opskrifterne til dine behov og smag. I vores tilfælde tilføjede vi sesamfrø, måske er du mere vild med birkes, solsikkekerner, revet gulerod eller en af de andre tusinde ting man kan tilsætte dejen.

    Vores mål med siden her er at hjælpe dig på vej med forskellige opskrifter men også give dig de redskaber du har brug for at kunne lave dine helt egne retter, at tænke i de rigtige baner og være en der vil elske at stå i et køkken til glæde for dig selv samt andre.

    Det fantastiske ved bageopskrifter er at der findes så mange forskellige af slagsen. Vi har fundet en video med opskriften på lækre italienske boller der har en sprød skorpe og luftig indre.


    Videoen er udviklet af (Nybyggerne – Anne og Simon)

    Ofte stillede spørgsmål når det kommer til boller

    Mine boller hæver ikke
    Hvis dine boller eller dejen ikke hæver så skyldes nok dit gær. Gær celler har bedst ved ca. 27 grader. Men hvis mælken og olien er for varm vil gær cellerne dø. Kommer du op på 45 grader C så vil gær cellerne dør og der vil derfor ingen hævning ske. En pakke gær på 50 gram idenholder ca. 400 milliarder gærceller, så der skal en del til før dejen hæver og igen på jeg påpege at temperaturen i væsken du opløser gæren i ikke må kommer over de 45 grader. Sker dette, vil dine boller blive ret flade og en del hårdere i teksturen.

    Hvordan laver man boller?
    Denne opskrift giver dig de bedste boller du hidtil har smagt. Der findes dog mange forskellige slags boller man kan lave, alt dette afhænger selvfølgelig af fremgangmetoden, ingredienserne samt tilbehøret. Du har nok opdaget at vi har tilføjet en video med en anden slags boller, de er nemlig meget luftige indeni og har en meget sprød skorpe udepå.

    Hvor længe skal boller bage?
    Der er ikke en gylden regel for hvor lang tid boller skal bage, for det afhænger af selve opskriften. Nogle boller kræver mere end andre.

    Hvordan får man luftige boller?
    Ønsker du luftige boller så kan du kaste et blik over selve videoen vi har tilføjet til denne opskrift. Denne opskrift giver dig nemlig dejlig italienske boller der er luftige indeni og samtidig en sprød skorpe udepå.