Chokolade småkager
Chokolade småkager
Chokolade småkager
Chokolade småkager
  Antal personer Forberedelses tid
  5 10Minutter
  Tilberedningstid
  10Minutter
  Antal personer Forberedelses tid
  5 10Minutter
  Tilberedningstid
  10Minutter
  Ingredienser
  • 75gram Hvedemel
  • 50gram Smør
  • 25gram Flormelis
  • 2spsk. Sødmælk
  • 1.5dl. Mørk chokolade 44%
  • 1tsk. Vaniljesukker
  • 1tsk. Bagepulver
  Instruktioner
  1. Hak chokoladen.
  2. Kom alle ingredienserne ned i en skål og bland det godt indtil du har en ensformig masse.
  3. Fordel dejen i klatter på din bageplade og tryk dem flade med dine fingre eller en spiseske.
  4. Småkagerne skal have 8-10 minutter i en forvarm ovn ved 200° C. alm. ovn.
  Recipe Notes

  Chokolade småkagerHerhjemme bager vi småkager sammen. Jeg prøver så vidt muligt altid at inkludere mine børn i madlavningen. Selv om den yngste er 2 år gammel og render rundt mellem benene på mig med sin dukke og sut så er det stadig meget hyggeligt især når hun selv laver mad i sit legetøjskøkken.
  Den ældste som er 5 hjælper gerne til med at komme ingredienserne i og stille de mest fantastiske spørgsmål som vi voksne aldrig tænker over. Det sjove er at børns fantasi ingen grænser har, derfor kan man eksperimentere med de mest fantastiske ting, hvad med lidt mayonnaise på en småkage eller leverpostej? Det jeg prøver at sige er at madlavning ikke behøver at være kedsommelig og monotont. Mad burde ikke være noget man spiser bare for at overleve men for oplevelsens skyld. Opskriften på disse småkager er et fantastisk eksempel på dette. De er utrolig nemme at lave, og så smager de himmelsk.  Spørgsmål vedrørende småkager

  • Hvor længe kan småkager holde sig?
   Småkager smager godt og er fantastiske som dessert. Desværre har de med at blive bløde med tiden. Det er derfor vigtig at holde dem i en lufttæt beholder. På den måde kan de holde sig i flere uger.
  • Sprøde småkager hvordan?
   Det vigtigste ved småkager er at de er sprøde. Dette gøres ved at de skal køles helt af på en rist efter de har været i ovnen. Alt varmen skal altså væk fra småkagerne før du kommer dem lufttæt dåse eller beholder. Hvis de alligevel er blevet bløde. Så kan du give dem 4-5 minutter i en forvarm ovn ved ca. 175° C og lade dem afkøle igen. Her vil fugten fordampe fra småkagerne og de vil igen få deres sprøde egenskab.
  • Kan man fryse småkager?
   Det kan man sagtens ja, desværre bliver de bløde og vandet når de bliver tøet op. Derfor skal du give dem en tur i ovnen ved 175° i ca. 5 minutter når de er tøet op for at få noget af sprødheden tilbage. Det bedste du kan gøre er faktisk at fryse selve dejen ned. Du deler dejen op i portioner kommer dem fordelt ned i fryseposer. Når du så skal have gæster eller bare har lyst til en lille godte kan du tage den antal portioner du skal bruge, rulle dem ud og ind i ovnen. På den måde vil du altid have friske småkager ved hånden.
  • Hvor i ovnen skal småkager bages?
   Det kommer an på selve opskriften, din ovn, varmen samt andre faktorer. Du kan dog sagtens sætte bagepladen med dine småkager i midten af ovnen, bare husk at kigge til dem nu og da så de ikke bliver brændt på toppen.
  • Hvordan laver man småkager?
   Småkagerne bliver lavet ved at blande forskellige ingredienser sammen, fordelen dejen på en bageplade og så ind i ovnen. Læs opskriften for at få den helt korrekte metode og så kan du ikke gå galt i byen.
  • Hvorfor bliver småkager bløde?
   Småkagerne bliver bløde enten fordi de ikke har fået nok tid i ovnen eller også fordi de ikke var helt afkølet før du kom dem ned i en beholder. En tredje muligheden er at de har stået flere dage ud i det åbne og har suget fugt til sig.
  • Hvor mange småkager pr. person?
   Det er svært at svare på. Det kommer jo helt an på hvor store småkagerne er, hvilke ingredienser de indeholder. Hvor meget hver person kan spise og om der bliver serveret andet til.

  Videoopskrift på småkager chokolade og nødder

  Her får du opskriften på småkager med chokolade og nødder. Denne bliver fremført af det søde par Jose og Chris der giver dig en punkt for punkt vejledning og viser hvad du burde ende med.


  Videoen er udviklet af DR Ultra