Citronfromage |
Antal personer |
4Personer |
Tilberedningstid |
15min |
|
|
Citronfromage kan laves på flere forskellige måder. I denne video får du en lidt anderledes opskrift hvor en af citronerne er erstattet med en lime og desuden bliver der brugt flødeost. Videoen går meget grundigt igennem alle punkterne så det nemt at følge med uden at begå fejl.
Det kan der være flere årsager til. Den hyppigste fejl er at de forskellige ingredienser har forskellige temperatur. Her kan det begynde at skille eller klumpe. Brug ingredienser fra køleskabet hvor de er kølet ned. Hvis husblas ikke bliver ordentligt smeltet i citronsaften kan du også ricikere at der er klumper i desserten, og det er der ingen der gider. Så sørg for at alt husblas er smeltet før du tilsætter den til resten af desserten.
Hvad drikker man til citronfromage?
Desserter som indeholder citron kan nydes med disse vine: Riesling, Sauternes, Tokaji og Chenin blanc.
Hvad hedder citronfromage på fransk?
Citronfromage oversat fra dansk til fransk er ”Mousse au citron”.
Hvad passer til citronfromage?
Citronfromage er en dejlig og frisk dessert som smager af sol og sommer. Det eneste der passer til sådan en dessert er en god vin. Disse kan du se under spørgsmålet ”Hvad drikker man til citronfromage” ovenover.
Hvor længe kan citronfromage holde sig?
Den har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet. De bliver dog som regel altid spist samme eller næste dag.
Hvor stammer citronfromage fra?
Mange tror fejlagtigt at citronfromage stammer fra Frankrig. Dette er desværre helt forkert, går man tilbage i historien vil man også kunne se at Italienerne udviklede ” Panna cotta al limone” altså en flødebudding med citron som de første, hvorefter Frankrig tog oskriften til sig og videreudviklede på den.