Cookies
Cookies
Cookies
Cookies
    Antal personer Forberedelses tid
    6 10Minutter
    Tilberedningstid
    10Minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    6 10Minutter
    Tilberedningstid
    10Minutter
    Ingredienser
    • 150gram Hvedemel
    • 175gram Mørk chokolade44%
    • 100gram Brun farin
    • 100gram Sukker
    • 125gram Smør
    • 1 Æg
    • 1tsk. Bagepulver
    • 0,5 Vaniljestang
    • 0,5tsk. Saltgroft
    • 65gram Mandlerusmuttede
    Instruktioner
    1. Smelt smørret ved svag varme.
    2. Forvarm ovnen til 200 grader C. alm ovn.
    3. Kom brun farin, sukker og det smeltede smør ned i en skål og rør det godt sammen.
    4. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud, kom kornene ned i smørblandingen fra før.
    5. Slå ægget ud i blandingen og rør godt sammen.
    6. Tilsæt mel, bagepulver og salt, tag en si i brug så der ikke kommer klumper med. Rør det hele godt sammen til du har en fin ens masse.
    7. Hak mandlerne og chokoladen i mindre stykker og bland det ind i dejen.
    8. Når du har en fin ensformig dejmasse, kan du begynde at trille små kugler.
    9. Placer disse på en bageplade med bagepapir med god afstand til hinanden. Disse kugler vil nemlig smelte under varmen og få en klassisk cookie form.
    10. Du skal bage en plade ad gange.

      Placer pladen midt i ovnen i ca. 10-11 minutter til dine småkager begynder at danne en gyldenbrun farve.

      Lad dem køle af på pladen i ca. 10-12 min så de sætter sig og bliver mere faste i det.
    Recipe Notes





    Med denne opskrift for du rigtig lækre cookies som både er sprøde, fulde af smag og har bid i sig. Vi opfordre altid at du skal prøve dig frem med ingredienser og her er ingen undtagelse. Lad os sige at du ikke er så vild med mandler, så har du også den mulighed at du kan erstatte dem med hasselnødder eller undlade nødderne i sin helhed.

    Et batch cookies tager små 10-11 minutter i ovnen, det er derfor perfekt at fryse dejen ned i små kugler. Så har du dem altid klar og parat hvis uventede gæster skulle dukke op. Kuglerne sættes ind i en forvarm ovn, under bagningen bliver de automatisk fladet ud og du få friske og dejlige cookies på ingen tid. Gør du det, vil dine besøgende se og opfatte dig som en person med overskud.

    Har du en sød tand, så skulle du måske prøve vores opskrift på Lækker chokoladekage

    Spørgsmål vedrørende Cookies

    • Kan man fryse cookies?
      Det kan man sagtens ja, desværre vil de ikke være lige så sprøde som de var da de kom ud af ovnen. De vil være en lidt mere sej struktur og mere klæbrige. Hvis du ønsker at fryse dem ned til et senere tidspunkt så kan du sagtens gøre det, det skal dog være selve dejen du fryserne. Altså før du kommer dem i ovnen, tag den overskydende cookie dej og del dem op i mindre stykker. Her ruller du dem sammen til kugler og lægger dem ned i en plastpose. Husk først at give dem ca. 1 time i køleskabet så de kan sætte sig og så ned i fryseren. Hvis du lægger dem ned i fryseren med det samme, vil de nemlig klistre fast til hinanden og det vil tage dig en krig at skille dem ad senere hen.
    • Hvordan laver man chocolate chip cookies?
      Chocolate chip cookies er faktisk ikke så svært at lave. Der skal ikke rigtig forberedes noget ud over at man blander de forskellige ingredienser sammen. Rører dem godt rundt og så direkte ind i en forvarmet ovn. Hvis du gerne vil have en god og forklarende opskrift så kan du gå i bunden af denne ”artikel”. Der har vi inkluderet en video hvorved du kan se og lære hvordan man laver de perfekte chocolate chip cookies hver eneste gang.
    • Danish butter cookies

    • Hvor kan man købe danish butter cookies?
      Der er flere webshops på nettet hvor du kan købe disse ”Danish butter cookies”. I Danmarks kan de blandt andet fås i Lomax.dk og hvis du befinder dig i udlandet så kan du også købe og få dem sendt over af Amazon.com. Danish butter cookies er åbenbart meget eftertragtede i udlandet.
    • Hvor længe skal cookies bage?
      Det afhænger helt af hvilke ingredienser og i hvilken portion du har blandet dem i. Desuden kommer det også en på selve ovnen, og varmen i den. Denne opskrift kræver at man skal sætte sine cookies midt i ovnen i ca. 10-11 min ved 200 grader C. (Almindelig ovn).
    • Hvorfor bliver mine cookies bløde?
      Hvis du synes de er for bløde når de kommer ud af ovnen at de nærmet løber af pladen. Så burde du måske sætte temperaturen ned med ca. 10 grader. For selv om du sætter den til 200 grader så varierer temperaturen fra ovn til ovn.

      Når dine cookies har været i ovnen og afkølet så skal de ind i lufttæt beholder. De har nemlig tendens til at suge fugtighed til sig, derfor kan du også risikerer at de bliver bløde når de bare står fremme.

    • Kan man fryse chocolate chip cookies?
      Når man taler om chocolate chip cookies så er det samme regel som for almindelig cookies. Du kan sagtens fryse dem. Det er dog bedst at fryse dem ned før de kommer ind i ovnen. Del dejen op i flere og mindre portioner, rul dem til kugler så de passer i størrelsen på en cookie når du flader dem ud og så ind i fryseren. Når du så får gæster kan du altid tage dem ud og smække dem ind i ovnen. Det er nemt, hurtigt og så smager de fantastisk.

    Videoopskrift på Cookies

    Her er en videoopskrift hvor du bliver guidet igennem hele processen, fra de adskilte ingredienser til de færdige og dejlige chokolade cookies alle elsker. Her vil du også få gode råd samt tips til hvad du skal gøre for at få perfekt resultat hver eneste gang. Em god og gennemgående video.


    Videoen er produceret af ”Oh Yum with Anna Olson” og er på engelsk