Frikadeller
Frikadeller
Frikadeller
Frikadeller
    Antal personer Forberedelses tid
    4personer 10min
    Tilberedningstid
    30min
    Antal personer Forberedelses tid
    4personer 10min
    Tilberedningstid
    30min
    Ingredienser
    • 500gram Hakket svinekødDu kan også bruge svine/kalvekød
    • 1 Løg
    • 3spsk. Hvedemel
    • Vand
    • Salt og peber
    • Smørmargarine kan også bruges
    Instruktioner
    1. Riv løget.
      Tip 1. Ønsker du en mere rustik tekstur i dine frikadeller, kan du skære løget i små tern.
      Tip 2. Ved at svitse løget på en pande, tager du noget af den stærke smag af løget.
    2. Kom det hakkede kød ned i en skål og tilsæt løget.
    3. Tilsæt nu mel, vand salt og peber.
      Her er der rig mulighed for at komme forskellige kryderier i hvis dette ønskes.
    4. Brug enten en håndmixer eller hænderne til at blande alle ingredienserne sammen. Du skal afslutte med en ensartet masse der har en klæbrig konsistens.
    5. Kom lidt smør på panden og lad det brune af.
    6. Form frikadellerne enten med hænderne eller brug en ske. Størrelsen har selvfølgelig en stor betydning for hvor lang tid frikadellerne skal have på panden.

      Tip. For at mærke om en frikadelle er færdig, kan du banke på den med en ske på begge sider. Lyder det hult så er den færdig. Du kan selvfølgelig tage den af og skære den over for at se om den har fået nok.
    Recipe Notes




    Indhold
    Som tidligere skrevet, findes der mange forskellige opskrifter på frikadeller. Nogle kommer gulerødder, peberfrugter eller noget helt tredje i. Der hvor de fleste begår fejl er at de aldrig bruger krydderier. Du har sikker som mange andre et skab eller skuffe fyldt med alverdens krydderier som de sjældent bruger. Med denne opskrift har du rig mulighed for at afprøve nogle af dine kryderier.

    Tilbehør
    Frikadeller er ret alsidige, da de passer til mange forskellige ting som kartofler, ris, pasta, salat eller bare en delle på et stykke rugbrød. Hvordan man spiser dem afhænger af personen selv. Vi plejer altid at servere dem med paster eller kartofler. De resterende frikadeller kommer på køl hvor de så kan spises på et stykke rugbrød dagen efter.

    Spørgsmål vedrørende frikadeller

    Hvor mange frikadeller til buffet?
    Det kommer helt an på hvor mange mennesker du regner med at der kommer, samt hvilken størrelse af frikadeller du har tænkt dig at lave.

    Hvordan laver man frikadeller?
    Meget nemt. Følg opskrift og så skal du se nogle fantastiske og saftige frikadeller.