Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
  Antal personer Forberedelses tid
  4personer 15min
  Ventetid
  30min
  Antal personer Forberedelses tid
  4personer 15min
  Ventetid
  30min
  Ingredienser
  • 2 Avocado
  • 1fed Hvidløg
  • 0,5 CitronSaft heraf
  • 0,5 Rød chilipeber
  • 2spsk. Creme fraiche18%
  • Salt
  • Peber
  Instruktioner
  1. Mos avocadoerne med en gaffel eller brug en blender.
  2. Hak chili.
  3. Pres hvidløget.
  4. Bland de mosede avocadoer med chili og hvidløget i en skål hvor du også tilsætter creme fraiche.
  5. Smag til med salt peber og citron saft.
  6. Stil din Guacamole på køl i ca. 30 minutters tid.

   Velbekomme
  Recipe Notes

  Forskel til smag og kvalitet
  Gider du ikke at stå i køkkenet og baske rundt med de forskellige ingredienser, skåle og alt det andet der hører til. Så er der selvfølgelig også den valgmulighed hvor du går ned i din dagligvare butik og køber en fabrik produceret Guacamole der står på hylderne. Du vil dog hurtigt opdage at smagen samt kvaliteten er drastisk forværret i forhold til hvad du selv kan få ud af nogle få avocadoer med denne opskrift.

  Står du og mangler en god dessert til at afslutte middagen på? Så prøv en af vores mange pandekage opskrifter eller vores himmelske banankage opskrift.

  Spørgsmål omkring Guacamole

  Når det kommer til at man skal følge en opskrift især når man ikke har afprøvet den før, opstår der tit spørgsmål som ikke blive besvaret i selve gennemgangen af opskriften. Derfor har vi oprettet denne lille del hvor vi besvarer de mest gense spørgsmål om guacamole.

  • Hvordan laver man guacamole?
   Følg opskriften foroven punkt for punkt. Gør du dette vil dit spørgsmål også blive besvaret. Der er flere forskellige opskrifter på guacamole, vi er dog meget stolte af vores version som flere har rost.
  • Hvad bruger man guacamole til?
   Det kan spises på mange forskellige måder. Både som dip til forskellige frugtstænger, tortilla chips eller bare almindelig tortilla wraps med andet tilbehør. Nogle spiser det endda med ske, da de fortrække den rene smag.
  • Guacamole hvad er det?
   Guacamole er en mexicansk sauce eller dip som hovedsageligt består af avokadoer, derved kan man tilføje andre ingredienser samt krydderier for at tilpasse smagen og teksturen som man ønsker det.
  • Hvor længe kan guacamole holde sig?
   Ca. 4-5 dage i køleskabet. Lad dog være med at lad den stå åbent, brug et beholder med lufttæt låg eller husholdningsfilm.
  • Hvor stammer guacamole fra?
   Guacamole er en traditionel mexicansk opfindelse. Navnet stammer fra sproget ”Nahuatl” og udtales Ahuacamolli. Den traditionelle opskrift lyder på avokadoer og havsalt. Moderniserede opskrifter indeholder dog også ingredienser som løg, hvidløg, tomater, limesaft, peberfrugter osv..
  • Hvordan holder man guacamole frisk?
   Avokadoen i din guacamole bliver oxideret og får en brunlig farve, smagen ændrer sig også med tiden og det er desuden ikke særlig kønt at se på. Derfor er det en god ide at bruge en tætlukket beholder til resterne og så lidt luft som muligt. Et trick som nogle bruger er at hælde kold vand på toppen så overfladen bliver dækket i ca. 1-2 cm vand. På den måde vil din guacamole ikke blive påvirket af luften og forblive frisk i længere tid. Når du skal bruge den igen, hælder du vandet fra, rører rund i blandingen og så er den som ny igen. Citron eller lime saft kan også gøre det, men her bliver smagen ændret.
  • Hvordan undgår man guacamole bliver brunt?
   Dette bliver besvaret i forrige spørgsmål. Men her er en lille resume. Intet luft, vand, citron eller lime saft. Se ovenover for et uddybende svar.
  • Kan guacamole laves dagen før?
   Ja det kan man sagtens, bare sørg for at bruge en af de trick vi giver i spørgsmålet om: ”Hvordan holder man guacamole frisk?”. Bruger du en af vores metoder, kan du sagtens lave det dagen før og vil derfor have mere tid til andre ting dagen efter. God fornøjelse.

  Videoopskrift af en rustik Guacamole

  Her har vi så en video som viser dig præcist hvordan du skal gøre for at lave en frisk og dejlig Guacamole. I videoen får du også flere forskellige tip og tricks så du bliver bedre i køkkenet. Denne opskrift er lidt anderledes end den vi har her i forhold til at den er mere rustik, men smager ligeså godt.

  Videoen er produceret af “Inspired Taste” og er på engelsk.