hjemmelavet islagkage
Hjemmelavet islagkage
Den opskrift du får her, er med to slags is – der skal jo være lag i en lagkage – og med chokolade på toppen. Der er et tyndt lag af is lavet af mirabeller og et tykkere lag af jordbæris i bunden.
hjemmelavet islagkage
Hjemmelavet islagkage
Den opskrift du får her, er med to slags is – der skal jo være lag i en lagkage – og med chokolade på toppen. Der er et tyndt lag af is lavet af mirabeller og et tykkere lag af jordbæris i bunden.
    Antal personer Forberedelses tid
    12personer timer
    Tilberedningstid
    1time
    Antal personer Forberedelses tid
    12personer timer
    Tilberedningstid
    1time
    Ingredienser
    • 5dl Piskefløde
    • 2dl Mælk
    • 5 Æggeblommer
    • 1dl glukosesirup
    • 125g Sukker
    • 300g Jordbær
    • ¼ portion mirabelleis
    • 100g mørk chokolade – ca. 70 % kakaoindhold
    • 25g Smør
    • Flødeskum og jordbær til pynt eller anden pyntdu synes, er passende og lækkert
    Instruktioner
    1. Bland alle ingredienser undtagen jordbærrene i en gryde, og varm det op til maks. 85° C. Det må ikke koge.
    2. Sæt cremen i køleskabet, og lad den køle helt ned.
    3. Hak jordbærrene fint, og bland det sammen med den afkølede creme.
    4. Klip et stykke bagepapir ca. 12 x 65 cm, og beklæd kanten af en springform – ca. 20 cm i diameter – med det, så du får en høj kant.
    5. Hæld blandingen i springformen, og sæt den i fryseren i mindst 2 timer, til den er fast i overfladen.
    6. Lav imens mirabelleisen.
    7. Hæld mirabelleisen ud over, den faste jordbæris, og sæt springformen i fryserne igen i mindst 5 timer.
    8. Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle lidt af.
    9. Smør chokoladen på isen, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
    10. Tag isen ud af formen, og pynt med flødeskum og jordbær.
    Recipe Notes

    slagkage består mere af is end af lagkage. Men den ligner en lagkage – lidt. Du kan lave den med bund af for eksempel kiks eller du kan lave den uden bund – eller med bund af is …

    hjemmelavet islagkage

    Hjemmelavet islagkage med fast bund

    Vil du gerne have en fast bund i din islagkage, så knus 150 g digestive kiks. Det kan du gøre for eksempel ved at komme dem i en pose beregnet til fødevarer og give dem en ordentlig omgang med kagerullen eller kødhammeren.

    Smelt 75 g smør, og bland det med kiksekrummerne. Blandingen presser du som det første ned i bunden af springformen. Du kan eventuelt beklæde bunden med bagepapir inden. Sæt springformen på køl i en times tid, så bunden (smørret) stivner, før du hælder jordbærisen over.

    Servér islagkagen med vafler og kyskager eller bare som den er.

    Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig i fryseren?

    Is består jo som bekendt af fløde og æg – i hvert fald denne her is. Hjemmelavet islagkage bliver ikke som sådan dårlig som i sundhedsskadelig, men konsistensen kan blive anderledes, og den kan også blive vandet i smagen. Men i hvert fald 2-4 måneder kan den godt klare sig i fryseren og stadig være en god smagsoplevelse.