Hjemmelavet islagkage Den opskrift du får her, er med to slags is – der skal jo være lag i en lagkage – og med chokolade på toppen. Der er et tyndt lag af is lavet af mirabeller og et tykkere lag af jordbæris i bunden. |
Antal personer | Forberedelses tid |
12personer | 7½timer |
Tilberedningstid |
1time |
|
|
slagkage består mere af is end af lagkage. Men den ligner en lagkage – lidt. Du kan lave den med bund af for eksempel kiks eller du kan lave den uden bund – eller med bund af is …
Vil du gerne have en fast bund i din islagkage, så knus 150 g digestive kiks. Det kan du gøre for eksempel ved at komme dem i en pose beregnet til fødevarer og give dem en ordentlig omgang med kagerullen eller kødhammeren.
Smelt 75 g smør, og bland det med kiksekrummerne. Blandingen presser du som det første ned i bunden af springformen. Du kan eventuelt beklæde bunden med bagepapir inden. Sæt springformen på køl i en times tid, så bunden (smørret) stivner, før du hælder jordbærisen over.
Servér islagkagen med vafler og kyskager eller bare som den er.
Is består jo som bekendt af fløde og æg – i hvert fald denne her is. Hjemmelavet islagkage bliver ikke som sådan dårlig som i sundhedsskadelig, men konsistensen kan blive anderledes, og den kan også blive vandet i smagen. Men i hvert fald 2-4 måneder kan den godt klare sig i fryseren og stadig være en god smagsoplevelse.