fantastisk opskrift på en pizza
Pizza
fantastisk opskrift på en pizza
Pizza
    Antal personer Forberedelses tid
    4 20minutter
    Tilberedningstid
    20minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 20minutter
    Tilberedningstid
    20minutter
    Ingredienser
    Pizzabund
    • 500gram Hvedemel
    • 50gram Gær
    • 3dl. Vand
    • 0,5dl. Olie
    • Salt
    Fyld
    • 1ds. Flåede tomaterØkologiske
    • 100gram Mozarella 45+Revet
    • 150gram SkinkestrimlerKogt
    • 50gram Champignoner
    • 25-50gram Tomater
    • OreganoTørret
    • Basilikumblade
    • Salt
    • Peber
    • Sorte oliven
    Instruktioner
    1. Kom alle ingredienserne som udgør pizzadejen i en skål og bland dem godt sammen.
    2. Kom lidt mel på bordet og derefter dejen som skal æltes til den har ensformig konsistens.
    3. Kom lidt mel i skålen fra før, kom dejen op i skålen, dæk over med et viskestykke og lad den hæve i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
    4. Rul dejen ud til den form og størrelse du ønsker. (Vi laver altid den klassiske runde pizzabund).
    5. Blend dine flåede tomater og krydr med oregano, salt og peber. Smag til efter ønske og behov. Kom tomatsovsen på din pizzabund og put derefter mozarella osten over.
    6. Snit eller hak, champignoner og sorte oliven. Bland det godt sammen med skinkestrimlerne og kom det ud på pizzaen.
    7. Pizzaen bages i en forvarm ovn ved 235 °C. almindelig ovn i ca. 17 minutter.
    8. Når pizzaen er færdig kan du vælge at pynte med friske tomater og friske basilikum blade.
    Recipe Notes

    Her er opskriften på en fantastisk pizza som smager godt er mættende og et fryd for øjet. Tomaterne og basilikum som pizzaen bliver “pyntet” med til sidst har sådan set flere forskellige funktioner. Ud over at give pizzaen mere farve og liv, så tilføjer disse 2 simple råvarer flere nuancer af smag da man både har ingredienser der har været i ovnen og på samme tid er friske.




    Hvis du overvejer en dejlig og eksotisk dessert fra Italien, burde du prøve vores tiramisu opskrift.

    Spørgsmål vedrørende pizza

      fantastisk opskrift på en pizza

    • Hvor mange kalorier er der i en pizza?
      Kalorie tallet afhænger dog helt af hvilke ingredienser, i hvilken omfang samt fremgangsmetoden der bliver brugt når en opskrift bliver fulgt.
    • Hvor kommer pizza fra?
      Italien er nok landet som mange tænker på når ordet pizza bliver nævnt. Det er dog ikke Italien at denne fantastiske ret stammer fra, men derimod Grækenland. Grækerne var det folkefærd der startede med at bage flade, runde brød hvor de kom forskellige toppings på.

      Den klassiske pizza som vi kender den i dag, stammer dog fra Italien da det var dem der videreudviklede på den originale ret. Hvis du gerne vil læse mere om pizzaens historie kan du gøre ved at trykke her.

    • Hvad er deep pan pizza?
      Først og fremmest bliver en deep pan pizza som regel bagt i en ovnfast fad smurt med olie eller lignende. Desuden er skorpen tykkere end hvad du vil finde på en normal pizza. Hvis du er en af dem der elsker skorpe så er deep pan helt klar valget næste gang du skal bestille en.
    • Hvordan laver man pizza?
      Hovedingrediensen i en pizza er selve dejen der fungerer som en tallerken hvor man så kommer forskellige toppings på som: tomat, skinke, svampe, pølser, ost osv. vær lidt kreativ og find din egen kombination af ingredienser som komplimenterer hinanden og falder i din favør.
    • Er det skæve tårn i Pisa en slags pizza?
      Nej det er det ikke. Det skæve tårn i Pisa har intet med en pizza at gøre. Tårnet der er tale om her er 57 meter højt og har ca. 294 trin. Dette tårn er en af de helt store attraktioner i Italien.
    • Kan man fryse pizza?
      Ja og nej. Det kommer helt an på hvilken topping der er på. Taler vi om tomatsauce, ost, skinke osv. er svaret ja. Er der derimod salat på, som agurker, tomater, salatblade så er det ikke en god ide. Pizzaen vil blive smattet og ikke særlig lækker.
    • Hvilken skinke til pizza?
      Her er det fantasien der sætter grænser, hvis det ikke betyder noget så kan almindelig kogt skinke godt bruges, men ønsker man lidt ekstra smag, aroma og udseende så kan man godt bevæge sig i retningen af Parma, Serrano eller Prosciutto. Hvilken skinke du bruger afhænger helt af hvad du bedst kan lide samt hvor mange penge du er villig til at ofre.
    • Hvornår kom pizza til Danmark?
      Ca. 25-30 år siden hvor de første Italienske restauranter begyndte at åbne i landet. Pizzaen var dog ikke så udbredt igen og det var kun få steder man kunne købe en. Heldigvis har det vist sig at danskerne faldt hurtigt for smagen for i dag kan man købe sådan en i de fleste restauranter, italienske eller ej.
    • Kan gravide spise pepperoni på pizza?
      Der findes ingen beviser på at gravide ikke skulle kunne spise pepperoni på en pizza. Især når den kommer fra en ovn, altså varmebehandlet. Det vi råder gravide fra at indtage råt eller ubehandlet kød.
    • Er hjemmelavet pizza sundt?
      Det er lidt svært at svare på for der findes ingen definitive svar på spørgsmålet. Det kommer jo helt an på hvad du kommer på den. Er det ost, olie og mayonnaise jamen så er den usund ja, men kommer du salat på så er den selvfølgelig sundere. Her anbefaler vi at man bruger sin sunde fornuft.

    Videoopskrift på Pizza

    Den Italienske kok Gennaro viser dig hvor nemt og hurtigt man kan lave sin helt egen pizza fra bunden. Manden er helt igennem fantastisk, hans charme og forklaringer gør hele videoen det værd selv om du ikke laver pizzaen.


    Videoen er udviklet af Jamie Oliver team og er på engelsk.