Kyllingefrikadeller med gulerod og foraarsloeg
Kyllingefrikadeller med gulerod og forårsløg
Kyllingefrikadeller med gulerod og foraarsloeg
Kyllingefrikadeller med gulerod og forårsløg
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10Minutter
    Tilberedningstid
    20Minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10Minutter
    Tilberedningstid
    20Minutter
    Ingredienser
    • 450gram Hakket kylling
    • 2spsk. Mel
    • 1dl. Mælk
    • 1 Æg
    • 3 Forårsløghakket
    • 2 Gulerøddersmå
    • Salt og peber
    Instruktioner
    1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem godt sammen til du har en ensartet fars.
    2. Stegepanden over kogepladen med lidt olie i.
    3. Form farsen med hænderne eller en spsk. og kom dem på panden.
    4. Husk at vende frikadellerne jævnligt så de ikke brænder på.
    Recipe Notes

    Kyllingefrikadeller med gulerod og foraarsloeg

    Der findes hav af forskellige opskrifter på frikadeller. Nogle er gået i arv, mens andre har brugt forskellige metoder gang for gang. Spørgsmålet er så om der findes den ultimative frikadelle opskrift som bare er den bedste. Og svaret er nej, for vi har alle forskellige smage og meninger. Derfor opfordrer vi alle sammen til er eksperimentere lidt i køkkenet, hvorfor ikke prøve med andre ingredienser?

    Tip: Der er utrolig mange mennesker der ikke rigtig ved hvordan man ved om frikadellen er færdig under stegning. Der er sådanset flere forskellige metoder man kan tage i brug.

      • 1. Erfaring. Kokke der har stået længe nok i et køkken har en vis fornemmelse om maden er god eller ej. De kan ud fra tid og syn se om en frikadelle er færdig eller ej.

     

      • 2. Et gammel husmorråd er at man tager enten en gaffel eller ske og banker det let på overfladen af frikadellen og hvis det lyder hult, jamen så er frikadellen færdig. (Denne metode holder ikke altid stik, men mindre man ved hvad man gør).

     

    • 3. En sikker metode til at finde ud af om dine frikadeller har fået nok er ved at bruge en stege nål. Stik den ned i en frikadelle der er på panden, bare så den når ind til midten. Lad den hvilke der i 5 sekunder. Tag den ud og mærk forsigtigt på læben. Hvis nålen er varm så er frikadellen færdig.


    Spørgsmål vedrørende kyllingefrikadeller

      • Hvilken sovs til kyllingefrikadeller?
        Kyllingefrikadeller kan sagtens stå selvstændigt uden nogen former for sovs. Hvis du absolut skal have en sovs til så er der mange gode at vælge imellem. Det kunne være alt fra en god og cremet champignonsauce, cabaret sovs eller almindelig brun sovs vi alle kender så godt. Hvilken sovs du bruger til disse deller afhænger helt og aldeles af smag og behag.

     

      • Hvordan laver man kyllingefrikadeller?
        Bland ingredienserne sammen, tag en god håndfuld eller brug en spiseske til at forme dem og op på en varm pande med smør. Lad dem steget til de er gyldenbrune så er de klar. Hvis du gerne vil lave kyllingefrikadeller fra bunden så følg opskriften punkt for punkt ovenover.

     

      • Kyllingefrikadeller i ovn hvor lang tid?
        30 min. Nej det var vist 20 min, eller måske er det 15? Se at give en specifik tid på hvor lang tid frikadeller skal have i en ovn vil være uklogt, for det afhænger selvfølgelig af mange forskellige ting. Som: Temperaturen på ovnen, om det er en alm ovn eller varmluft ovn. Hvor store og hvor mange frikadeller der er osv. Hvis du gerne vil have frikadeller i ovnen, så burde du også finde en opskrift der oplyser om dette. Altså en opskrift med kyllingefrikadeller der skal i ovn.

     

      • Hvor længe skal kyllingefrikadeller stege?
        Her kan jeg give dig nogenlunde samme svar. Det afhænger af mange forskellige ting. En af de ting du kan gøre for at se om en frikadelle har fået nok på panden er ved at bruge en stegenål som også bliver beskrevet under afsnittet “Tips”.

     

    Videoopskrift på kyllingefrikadeller

    Her får du en opskrift på dejlige Kyllinge deller Af Anne bech. Hun fortæller hvad hun gør og hvorfor hun gør det. Ser du videoen igennem kan du måske også få pulsen op.


    Videoen er udarbejdet af Anne Bech
    Se eventuelt også den lækre opskrift på tunfrikadeller fra HurtigMums.dk her.