Laks i ovn |
Antal personer | Forberedelses tid |
4 | 10minutter |
Tilberedningstid |
20minutter |
|
|
En sund, velsmagende og flot ret. Denne kan du bruge til at imponere både din familie, venner og endda din bedre halvdel. Hvis du virkelig skal overgå dig selv, så tag skindet af inden du kommer laksen i ovenen og steg den på en pande for sig til den bliver gyldenbrun og sprød. Herefter kan du placere den sprøde skind sådan at den hviler stående på selve laksefileten. Tilføj derefter nogle basilikumblade ovenpå og så er du kørende. Det er en rigtig fin ret der virkelig viser andre hvad du kan i køkkenet. Men den viser du ikke kun at du behersker de mere basale tekniker men flere af dem på samme tid.
I dag spiser vi ikke kun for at spise eller overleve men for selve oplevelsens skyld. Derfor er en god ide at gøre noget ekstra ud af de retter du står og laver hjemme i dit eget køkken. Mange er bange for at eksperimentere for at fejle. Det er der ingen grund til, du behøver ikke at gøre så meget for at få en stor effekt. Ønsker du at tilføje mere og skarpere farver til selve retten, så er små tomater lige sagen. De skaber både farve og tilføje en ekstra smagsnuance.
Vil du gå hele vejen ud så gør følgende: Få fat i noget frisk dild, snit det meget fint (rigtig rigtig fint), kommer det op i en skål med lidt olie, blande det sammen. Tag fat i en the ske og tage lidt af olien op hvor du så drypper den forsigtigt i en ring (lidt forskudt så du ikke lavet en hel cirkel) rundt om fisken. Dette vil skabe en fed dynamik, æstetik og give dig en ekstra stor anerkendelse af dine gæster.
Som med alt andet findes der utal af forskellige opskrifter til samme retter. Her får du Gordon Ramsay version af opskrift på laks i ovn. Han gør brug af en hel laks og pakker den ind i sølvpapir hvor den så kan hygge sig i ovnen. Det er en god opskrift og den smager fantastisk.