Lunende linsesuppe med rødbeder
Lunende linsesuppe med rødbeder
Lunende linsesuppe med rødbeder
Lunende linsesuppe med rødbeder
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10minutter
    Tilberedningstid
    20minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 10minutter
    Tilberedningstid
    20minutter
    Ingredienser
    • 2spsk Olivenolie
    • 500gram Rødbeder
    • 300gram Kartofler
    • 1 Løg
    • 2fed Hvidløg
    • 2 Bladselleri
    • 1/2 Chili
    • 300gram Røde Linser
    • 1,5liter Grøntsagsbouillon
    • 1spsk Spidskommen
    • 1tsk Kanel
    • Saft fra 1 citron
    • Salt og peber
    Instruktioner
    1. Skræl kartofler og rødbeder og skær dem ud i mindre tern sammen med løg, hvidløg, selleri og chili. Brug gerne handsker, når du arbejder med rødbede, så du undgår at få alt for blodige hænder.
    2. Varm lidt olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
    3. Tilsæt linser, bouillon, spidskommen og kanel til gryden. Rør godt rundt og lad simre ved lav varme i 20-30 minutter, indtil linserne er møre og suppen har en god konsistens.
    4. Tag suppen af varmen og smag til med citron, salt og peber. Suppen kan også stavblendes, hvis man ønsker, men det er ikke nødvendigt.
    5. Server f.eks. med yoghurt og krydderurter på toppen, og brød ved siden af. Velbekomme!