Forside » Opskrift » Pandekagedej – Velsmagende
Pandekagedej

Pandekagedej – Velsmagende

Som alt andet, findes der også mange forskellige pandekagedeje. Denne er dog noget for sig selv. Denne pandekagedej er nem og hurtig at lave. Desuden smager den også fantastisk. Der er selvfølgelig nogle variationer til denne opskrift, hvorved du altid kan tilpasse den til netop dine smagsløg og lyst. Vi beskriver opskriften i trin, hvorved du længere nede også vil kunne læse hvordan variationerne kan forekomme i opskriften. Som med alle andre opskrifter, opfordrer vi dig til at læse den helt igennem før du starter på den. Netop så der ikke sker nogle overraskelser senere hen i forløbet. Bon appétit



Pandekagedej
Pandekagedej - Velsmagende
Stem: 4
Bedømmelse: 4.25
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
4 10 min
Tilberedning
20-30 min
Personer Forberedelse
4 10 min
Tilberedning
20-30 min
Pandekagedej
Pandekagedej - Velsmagende
Stem: 4
Bedømmelse: 4.25
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
4 10 min
Tilberedning
20-30 min
Personer Forberedelse
4 10 min
Tilberedning
20-30 min
Ingredienser
  • 200 Gram Hvedemel
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt groft
  • 3 dl Sødmælk
  • 3 Æg
  • 75 Gram Smør
  • 0,5 Citronskal revet
Personer:
Instruktioner
  1. Bland mel, salt og sukker sammen. Vælger du at gøre brug af Revet citronskal, så skal denne også i.
  2. Sæt de 75 Gram smør i en gryde over svag varme. Denne skal du bruge senere.
  3. Mens smørret stille og rolig smelter tilsætter du mælken til blandingen og rører det godt sammen.
  4. Pisk de 3 æg i.
  5. ilsæt nu det smeltede smør i og rør godt rundt.
  6. Vil du have bedt mulig slutresultat og velsmagende pandekager så kan du give denne dej ca. 30 min hviletid. Hvis du ikke har tiden til det, så kan du sagtens gå til bagning af pandekagerne.
  7. Stilsæt lidt smørelse i form af olie eller smør til panden og held nu em portion af dejen som svarer til størrelsen af panden. Når pandekagen er lysebrun, kan du vende den enten med en palet kniv eller i luften.
  8. For at pandekagerne ikke bliver for tørre, anbefaler vi at du stabler pandekagerne ovenpå en tallerken tildækket af stanniol. Stanniolen gør at pandekagerne forbliver varme samt beholde sin fugtighed.
Information




Variation af pandekagedej opskriften
Når jeg skal afprøve en opskrift for første gang, plejer jeg som regel at følge den. Der kan være nogle få ændringer, her taler jeg om ting som citronskal i denne opskrift. Hvis citronskal ikke er noget man bryder sig om, så kan man altid undlade at bruge den.

Fremover når jeg så igen følger samme opskrift, har jeg som regel en blyant/kuglepind ved min side, her ændrer jeg som regel nogle ting, så opskriften mere er til mine smagsløg. Jeg opfordre derfor alle til at gøre det samme. Vi er alle forskellige og derfor smager vi også tingene forskelligt. Gør dig selv en tjeneste og lav lidt om på opskriften efter din smag og lyst. Det er absolut ikke forbudt.

Tilbage til pandekage opskrifter

Tilbehør

Der er 2 hovedgrupper af pandekager.

1. Dessert pandekager
2. Madpandekager

Herefter kan de resterende opskrifter kan inddeles ind under de 2 hovedkategorier. Da denne pandekagedej opskrift indeholder sukker bliver denne opskrift kategoriseret som en dessert. Når man kommer til dessert er der færre ting som kan bruges som tilbehør.
Og her er nogle af disse:

  • Sirup
  • Sukker
  • Nutella
  • Honning
  • Banan
  • Friske bær

Disse ovenstående produkter er noget de fleste af og enten bruger, har gjort eller hørt andre bruge til dessert pandekager. Der er dog en del flere der kan tages i brug som vi ikke rigtig gør her i Danmark. I nogle lande bliver der brugt flittigt af produkter som af kondenseret mælk, forsødet kokos, dadler osv. Bare fordi de fleste af os ikke bruger det, betyder det ikke at det ikke smager godt. Herhjemme prøver vi altid noget nyt, vi holder os ikke tilbage bare fordi det lyder mærkeligt. Og det vil jeg også opfordre dig til at gøre. Smag noget af andres kultur siger jeg.

Velbekomme herfra.

Del denne opskrift

Læs også

Vafler

Vafler – Dejlig sprøde og lækre

Belgiske vafler er sprøde, velsmagende og lækre. De kan spises med bær, is, marmelade og …

2 Kommentarer

  1. Tænker at 7 æg er lidt i overkanten + der bliver ikke skrevet hvornår mælken skal i.. Vi fandt selv ud af det, men når man nu laver opskrifter – så skal det hele jo med 😉

    • Hej Anette.

      Tak for din kommentar. Du har selvfølgelig helt ret i at 7 æg lige er i overkanten, opskriften kræver 3. Tak for at du gjorde os opmærksom på dette. Vi har også tilføjet mælken i selve instruktionen af opskriften.

      Hav en god dag.
      Mvh. HverdagsGourmet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *