Pastasalat
Pastasalat
Pastasalat
Pastasalat
    Antal personer Forberedelses tid
    4 20minutter
    Tilberedningstid
    1time
    Antal personer Forberedelses tid
    4 20minutter
    Tilberedningstid
    1time
    Ingredienser
    • 300gram pasta
    • 200gram Bacon
    • 1 Rød peber
    • 2 Skalotteløg
    • 2 Tomater
    • 4mellemstore Salatblade
    • 200gram Ærter
    • 200gram Majs
    • Revet parmesanost
    • Salt
    • Peber
    Instruktioner
    1. Skær bacon i tern og kom dem på en varm pande uden smørelse. Steg dem til de er sprøde og gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken med køkkenrulle så alt fedtet bliver suget op.
    2. Kog pastaen efter anvisningen på posen. Mens pastaen koger hopper du videre til næste trin.
    3. Find en skål som skal bruges til salaten.

      Skær peber og skalotteløg i fine tern og kom dem ned i skålen sammen med majs og ærter.
    4. Hop tilbage til din gryde med pastaen, når det er kogt færdigt lader du det afkøle og dryppe af i en si.
    5. Skær tomataner i både eller skiver og riv salatbaldene i mindre stykker. Disse kommer du i skålen.
    6. Når både pastaen og bacon er kølet af, kommer du dem ned i skålen til resten af ingredienserne.

      Rør forsigtigt rundt, smag til med salt og peber og kom lidt revet parmesanost ovenpå.
    7. Stil pastasalaten i køleskabet i ca. 1 time. Så er den klar til servering.
    Recipe Notes





    En pastasalat kan sammensættes på mange måder. Hvis du ikke kan lide tomater men i stedet elsker grønne oliven så er der ingen regler med at du ikke må erstatte dem. Pastasalatens hovedingrediens er pasta, resten er op til dig. Du kan, hvis du ønsker det også kommer både dild, purløg og andre gryderier i. Hvis du kigger godt på billedet, vil du også opdage at vi kom lidt broccoli i. Dette er en let og sommerlig salat der passer til næsten alt andet du måtte servere.

    Spørgsmål vedrørerende pastasalat

    • Hvor meget pastasalat pr person?
      Det handler om at servere en balanceret måltid. Derfor kan det være svært at beregne hvor meget pastasalat der skal til pr. person. Hvis du også serverer kartofler, kød og brød til så skal der jo ikke så meget til hvis du kun serverede salat. Som regel siger man 100 til 200 gram pr. person. Her kommer det også helt an på hvor meget den enkelte person spiser.
    • Hvordan laver man pastasalat?
      En pastasalat er ikke så svær at gå til som man ellers skulle tro. Der findes selvfølgelig mange forskellige metoder og opskrifter. Hovedreglen for dem alle er at pastaen skal koges, afkøles og blandes med andre ingredienser hvortil nogle også vælger at tilsætte en form for dressing til. Vores opskrift er selvfølgelig en af de bedste du vil smage.
    • Kan man fryse pastasalat?
      Det kan man godt ja. Det er dog sådan at jo flere grønsager du har som har med højt vand indhold, dvs. Agurker, tomater osv. risikerer du at din salat kommer til at være slatten når den bliver tøet op igen. Hellere stil den på køl og spis den i løbet a ugen.
    • Hvordan laver man dressing til pastasalat?
      Nogle bruger en dressing mens andre holder sig fra det. Dressing kan laves på mange forskellige måder. I denne opskrift fokuserer vi kun på selve pastasalaten, valg af dressing er helt op til dig.
    • Kan man lave pastasalat dagen før?
      Ja det kan man sagtens. Dressingen skal du dog holde for sig selv på køl, lige inden servering eller risikerer du bare at din salat vil være noget mere vandig.
    • Kold eller varm pastasalat
      Begge dele kan gå an. Her kommer det an på årstiden samt ønske. Vi anbefaler dog altid en kold pastasalat når solen står højt på himlen og en varm en af slagsen når det begynder at blive koldere.

    Videoopskrift af 3 pastasalater

    Vi har fundet en fantastisk video hvor du kan lære at lave 3 forskellige pastasalater. Perfekt gennemført og forklarende video samt tilhørende tips og tricks. Her får du også opskriften på de forskellige dressinger, det ser og smager fantastisk.


    Videoen er udarbejdet af “The Domestic Geek” og videoen er på engelsk.