Risalamande – risdessert til juletid! også kaldet Ris ala mande
Risalamande – risdessert til juletid! også kaldet Ris ala mande
    Antal personer Forberedelses tid
    8personer 20minutter
    Tilberedningstid
    1time
    Antal personer Forberedelses tid
    8personer 20minutter
    Tilberedningstid
    1time
    Ingredienser
    Risengrød
    • 2dl Vand
    • 250gram Grødris
    • 20dl Sødmælk
    • 2stk. Vaniljestang
    • 0,5tsk. Salt
    Tilbehør
    • 150gram Mandler (smuttede)
    • 5dl. Piskefløde
    • 150gram Sukker
    Instruktioner
    Risengrøden laves
    1. Start med at skære din vaniljestang op og brug knivspidsen til at skubbe alle vaniljekornene ud. Lad kornene og stangen ligge sammen med mælken om et øjeblik.
    2. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt risene. Lad dem koge et par minutter.
    3. Tilsæt mælken, og lad det hele småkoge imens du rører i gryden. Lad det koge en times tid (husk ved større portioner skal du selvfølgelig koge i længere tid). Når risengrøden er ved at være færdig – fjern vaniljestangen igen. Afkøl risengrøden.
    Tryl den om til risalamande
    1. Sørg for at risengrøden er så kølig som mulig.
    2. Hak de smuttede mandler og smid dem i den kølige risengrød. Tilsæt sukker og mandlerne og rør det hele sammen.
    3. Pisk piskefløden til flødeskum og rør (husk at røre) det sammen så luften ikke forsvinder fra flødeskummet. Smag til med sukker. Så burde den være som den klassiske risalamande du kender og elsker!
    Recipe Notes




    Risalamande – en klassiker, fra risengrød

    I følge juletraditionen har man en mandel i risalamande som man skal finde – og det er en tradition som stammer fra en anden fransk tradition i 1500 tallet, hvor man gemte en bønne i en kage man skulle finde. Det er så sidenhen igennem tiden havnet til en mandel i en risalamande.

    Et par ofte stillede spørgsmål til risalamande

    • Hvor kommer eller stammer risalamande fra?

      Læs historien i toppen af siden og vil du vide mere kan du læse mere her.

    • Kan man fryse risalamande?

      Ja du kan godt fryse risalamande ned men endnu bedre – kan du lave klatkager af risalamande ligesom man kan med risengrød – men det er en helt anden opskrift.

    • Hvordan laver man risalamande?

      Følg vores klassiske opskrift herover. Den er simpel og nem og alle kan være med.

    • Hvor mange spiser risalamande?

      De fleste danskere spiser risalamande – dog er der mange der er mere i tvivl om tilbehøret kirsebærsovs.

    • Hvor længe kan risalamande holde sig?

      Det kan max holde sig et par dage i køleskabet – ligesom flødeskum. Men det er nu bedst at det kun er 1-2 dage gammelt.

    • Kan man lave risalamande dagen før?

      Jeps – og det vil smage endnu bedre fordi så er den hel kold og dejlig fyldig. Vi vil dog anbefale noget kirsebærsovs til.