Sund boghvede granola med tranebær
Boghvede granola
Sund boghvede granola med tranebær
Boghvede granola
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5Minutter
    Tilberedningstid
    15Minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5Minutter
    Tilberedningstid
    15Minutter
    Ingredienser
    • 200gram Hel boghvede
    • 100gram Mandler
    • 100gram Græskarkerner
    • 20gram Chiafrø
    • 30gram Hørfrø
    • 90gram Tranebærtørrede
    • 50gram Sirup
    • 1tsk. Kanel
    • ¼tsk. Nellikerstødte
    • ½tsk. Ingefærstødt
    • Lidt salt
    • 1spsk. Kokosolie
    Instruktioner
    1. Forvarm ovnen til 150 grader.
    2. Kom boghvede, græskarkerner og mandler i en skål og overhæld med kogende vand fra elkedlen.
      Læg en tallerken over og lad det trække i 15 minutter. Hæld herefter vandet fra.
    3. Overfør til en skål og tilsæt chiafrø, hørfrø, tranebær, sirup, krydderier, kokosolie og lidt salt. Rør godt rundt med en ske, indtil olien og krydderierne er godt fordelt.
    4. Fordel jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen under jævnlig omrøring i 45 minutter, indtil granolaen er sprød og lækker.
    5. Lad den køle godt af og opbevar herefter i en lufttæt beholder.
    6. Server f.eks med frisk frugt, bær og iskold mælk.