Tomatsalat
Tomatsalat
Tomatsalat
Tomatsalat
  Antal personer Forberedelses tid
  4 5Minutter
  Tilberedningstid
  15Minutter
  Antal personer Forberedelses tid
  4 5Minutter
  Tilberedningstid
  15Minutter
  Ingredienser
  Salat
  • 8 Tomater
  • 200gram Mozzarella 45+Den friske
  • 200gram Rødløg
  • Salt og peber
  Dressing
  • 6spsk. Olivenolie
  • 3spsk. Balsamicolys
  • 1spsk. Dijonsennep
  Pynt
  • Basilikumbladefrisk
  Instruktioner
  1. Skær tomaterne og mozerella i skiver og placer dem på en talerken cirkulært hvor du skriftevis lægger en skive tomat og en skive mozarella osv…
  2. Hak eller snit rødløget fint og fordel dem over tomaterne og mozarella osten.
  3. Krydr til med salt og peber.
  4. Kom olivenolie, balsamico og dijonsennep i en skål og rør godt rundt til du har en ensartet dressing.
   Hæld den over salaten.
  5. Fordel og placer basilikumblade pænt rundt på talerkenen og server straks.
  Recipe Notes

  TomatsalatEn nem og utrolig lækker tomatsalat der består af 3 råvare. Nemlig tomater som er helten i retten, mozzarella samt rødløg. Desuden indeholder opskriften en skøn dressing som går hånd i hånd med denne salat. Den kan sagtens spises uden men dressingen giver et ekstra lag af smagsnuancer og tilføjer noget til selve teksturen.

  Sådan en salat bliver som regel indtaget i store mænger i sommerperioderne især når det er grillsæson og tid til picnic. Den er med til at distancerer os fra alt det tunge kød som bøffer og pølser vi normalt spiser meget af i løbet af sommeren. Den giver et lille pusterum ved hver bid og på den måde kan vi nyde vores mad mere.

  Forstil dig hvis du kun fik serveret kød og intet andet. Der ville ikke gå lang tid før du vil tage dig til maven og sige ”Puhaa, ikke mere”. Her kommer tomatsalaten ind og redder dagen, da den virker som en god kontrast til alt det andet men på samme tid bare passer perfekt som en lille sideret.  Spørgsmål vedrørende tomatsalat

  • Hvad spiser man til en tomatsalat?
   En tomatsalat kan sagtens stå som en selvstændig ret eller fungere som en sideret til andet. Der er sådan set ingen begrænsninger for hvad man kan spise til en tomatsalat. Noget protein, pasta, kartofler eller ris. Alt går an.
  • Hvilken sort af tomater til tomatsalaten?
   Der findes mange forskellige sorter af tomater, både i smag, farve og størrelse. Der er ingen gylden regel for hvilken sort der passer bedst. Her kommer det helt an på hvad du har til rådighed samt smag og behag.
  • Hvor meget salat pr. person?
   Vil anbefaler altid omkring 100-150 gram salat pr. person. Man kan sådanset aldrig vide det med sikkerhed, da man altid kan blive overrasket over hvor lidt eller meget andre spiser.
  • Hvor lang tid kan tomatsalat holde sig?
   Hvis du har noget tilovers fra middag så kan du sagtens komme det i køleskabet. Tomatsalaten har en holdbarhed på ca. 2-4 dage i køleskabet.
  • Kan man fryse tomat salat?
   Ja og nej. Ment på den måde at det sagtens kan lade sig gøre, men forvent ikke at få en ligeså frisk eller sprød salat som før den kom på frost. Grønsagerne vil krystalliseres og under optøningen vil teksturen samt smagen ændre sig lidt.

  Videoopskrift på tomatsalat

  Her får du Jamie Olivers version på en tomatsalat. Denne er noget anderledes end den vi har i vores opskrift, og det er også helt i orden. Lav dem begge og giv dine gæster noget at vælge imellem. Forskelligheder i retterne er det der gør madlavning så spændende. Velbekomme.


  Videoen er produceret af Jamie Oliver team og er på engelsk