Tunmousse
Lækker og cremet tunmousse
Tunmousse
Lækker og cremet tunmousse
    Antal personer Forberedelses tid
    6personer 15-20min
    Antal personer Forberedelses tid
    6personer 15-20min
    Ingredienser
    • 2ds. TunI olie eller vand
    • 200gram Løg
    • 2,5dl. Creme fraiche18%
    • 1,5dl. Piskefløde
    • 4 HusblasBlade
    • 1glas StenbiderrognRød
    • 1 Citron
    • Salt
    • Peber
    Instruktioner
    1. Udblød de 4 husblas blade i kold vand.
    2. Tunen dryppes af i en sigte.
    3. Pil og riv løget.
    4. Blend tun, løget, creme fraiche og noget saft fra citronen til du har en blød og ens masse.
    5. Rør stenbiderrogn ind i massen.
    6. Tag husblasen op og knug vandet ud af dem så godt du kan.
      Smelt den i en lille mængde kogende vand.
    7. Hæld den nu smeltede husblas roligt i blandingen mens du pisker det.
    8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
    9. Stil mousse i køleskabet til den er fast nok at du kan tegne et mønster i den.
    10. Tag 1.5 dl. fløde og pisk til skum.
      Vend den i blandingen og stil derefter mousse tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
    11. Så er tunmousse klar til servering.

      Velbekomme!
    Recipe Notes




    Tunmousse kan serveres på mange forskellige måder. Enten som nemt forret hvor den kan smøres på flutes eller rugbrød. Børnene kan få den med i madpakken. Det virker dog bedst som en forret til din gæstemenu for venner eller familie.

    Tilbehør og pynt

    Tunmousse går hånd i hånd med flutes, cherrytomater, rødløg, agurk og icebergsalat.

    Vi du gerne imponere dine gæster så kan du lægge noget tunmousse på et salatblad, skær et cherrytomat halv og læg den på siden af moussen sammen med 2-3 skiver agurk. Pynt nu toppen af moussen med lidt fint skåret rødløg og som prikken over iet lidt purløg. Sådan en lille forret til hver gæst vil giver dig nogle plusser som kok.

    Spørgsmål vedrørende tunmousse

    Kan man fryse tunmousse?
    Ja det kan man godt. Denne version i hvertfald. Det er nemlig ikke alle opskrifter der er beregnet til at blive frosset ned. Denne tunmousse kan du dog sagtens fryse ned.

    Hvordan laver man tunmousse?
    Det siger vel sig selv, følg opskriften og du vil ende med en lækker og cremet tunmousse.

    Skal der dressing til tunmousse?
    Nej det skal der ikke. En tunmousse burde kunne står på sine egne ben altså uden nogen form for dressing. Skulle det ske at den bliver en smule for tør, så kunne det godt tænkes at man bruger lidt mere Creme fraiche på toppen.