Tzatziki |
Antal personer |
4personer |
Tilberedningstid |
10min |
|
|
I denne video viser kokken en lidt anderledes opskrift på tzatziki. Her kommer han blandt andet cayenne peber, citron saft, mynte og dild oven i blandingen. Dette giver naturligvis lidt anderledes textur samt andre smags nuancer. Det meget an på smag og behag, men prøv opskriften af og se om det er noget for dig. I videoen for du også et lille snedig trick til hvordan du kan få mest mulig væske ud af agurken før den skal tilsættes. Desuden skal den have minimum 3-4 timer i køleskabet for at smagene virkelig udvikler sig.
Hvorfor skal agurken vrides?
Hvis du ikke har set videoen for oven, er det utrolig vigtig at vride agurken for overskydende væske. Dette gøres af flere årsager. Når man laver denne ret så ønsker man en pscifik fasthed, hvis agurken ikke vrides vil det blive en meget vandig ret som ingen ønsker. Desuden vil den kunne tåle at stå længere tid i køleskabet.
Et snedigt trick som også bliver vist i videoen er at man skal tilsætte salt til den reven agurk. Saltet absorberer nemlig meget af væske (også kaldet for osmose) ud af agurken og på den måde kan du så fjerne meget mere af det overskydende væske.
I videoen vil du også opdage at kokken bruger andre ingredienser for at fremhæve smagen på en hel special måde. Her kommer det meget an på smag og behag, men der er flere forskellige ting man kan tilføje eller fjerne så som:
Hvordan laver man tzatziki?
Tzatziki indeholder 3 hovedingredienser. Først og fremmest skal der agurk til derefter hvidløg og så cremefraiche eller lignende. De fleste kan klare sig med disse 3 ingredienser hvor de smager den til med salt og peber. Der findes dog flere opskrifter som kræver en del mere hvor man kan få andre smage frem.
Hvad kan man spise til tzatziki?
Uha, mange vil mene at den kan gå til alt. Heriblandt en god bøf, kartofler, lasagne, pasta eller bare et stykke brød. Tzatziki er rimelig tilgivende i forhold til mange andre sideretter. Desuden kan man åbne en god flaske rødvin til bøffen, lækker brød som du kan døbe i tzatziki og så er du ellers kørende.
Kan man lave tzatziki med skyr?
Det kan man sagtens ja. Der findes flere opskrifter på nettet hvor der bliver brugt skyr i stedet for Græsk yoghurt eller creme fraiche. Du kan blandt andet se Amalies opskrift (http://amaliejosephine.bloggersdelight.dk/category/tilbehoerandet/page/3/) hvor hun bruger skyr.
Hvordan udtaler man tzatziki?
Det kommer jo helt an på hvor i verden man kommer fra. Her kommer de forskellige sprog og dialekter ind. Vi har dog fundet frem til en græker som skal til at lave tzatziki og der vil du kunne høre hvordan kan udtaler ordet.
Hvor længe holder tzatziki?
Et par dage i køleskabet kan den godt tåle. Desværre begynder den at skille hvis den står for lang tid. Væsken fra agurkerne samt skyr, creme fraiche eller græsk yoghurt begynder at drive fra og det vil resultere i en meget våd oplevelse.
Hvor stammer tzatziki fra?
Tzatziki stammer fra det græske køkken. Her på det sidste har mange andre køkkener adopteret denne ret og har valgt at fortolke den på deres egne måder. Som er helt forståeligt da tzatziki smager fantastisk.
Kan gravide spise tzatziki?
Ja det kan de sagtens. Der er intet i tzatziki som skulle udgøre en trussel for hverken den gravide kvinde eller fosteret. Så til alle de gravide derude, kast jer bare over jeres tzatziki.