Blog Archives

Brunsviger er den traditionelle fynske kage

Ah en så blød, svampet brunsviger er svær at gå sige nej til. Den er så simpel: dej og sukker, og det er nok også derfor den er så god; den indeholder alle de lækre (forkerte) kalorier 🙂 Brunsviger er fra Fyn eller Tyskland? Der er ikke nogen der kender den korrekte oprindelse længere omkring brunsviger men selve navnet op …

Læs mere...

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en alsidig ret forstået på den måde at den kan spise året rundt. Om vinteren serveres den bedst varm mens om sommeren kan den serveres den både som varm og kold. Hovedingrediensen i en tomatsuppe er selvfølgelig tomater, desuden er der hav af andre ingredienser du kan tilføje for smag og tekstur. Der findes et hav af forskellige …

Læs mere...

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Denne lækre cremet kartoffelsuppe med porrer kan man lave på mange forskellige måder, men her er et eksempel. På en varm sommerdag er det også dejligt at spise en varm suppe som er nem at anrette uden de store anstrengelser. Man kan bruge en masse tilbehør eller lave forskellige variationer af denne opskrift men prøv at se denne opskrift og …

Læs mere...

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Skal du have vildt og ikke ved hvad der hører til. Så er en Waldorfsalat lige sagen. Denne dejlige og friske salat bringer noget let og anderledes over ellers det tunge kød. Salat kan sagtens laves dagen før og serveres når det andet mad er klar. En Waldorfsalat passer rigtig godt om sommeren, til både grill, picnic og simreretter. Opskriften …

Læs mere...

Pizzasnegle

Pizzasnegle

Pizzasnegle er en sjov opfindelse – det ligner lidt en dessert men det er en snack som passer godt til frokost. De fleste børn siger ikke nej til en pizzasnegle – pizzasnegle og pølsehorn er nok på deres top2 som lækre opskrifter og snacks i deres verden! er som regel et hit hos børnene hverenten det er til børnefødselsdag eller …

Læs mere...

Æbletærte

Æbletærte

En god og frisk æbletærte der kan nydes året rundt. Denne opskrift er fra den klassiske oprindelse af æbletærter som vi kender dem i Danmark. En æbletærte behøver ikke at være tør og kedelig, du kan sagtens få den blød og endda cremet indeni mens ydersiden er sprød og lækker. Server denne æbletærte for dine venner eller familie og så …

Læs mere...

Risalamande – risdessert til juletid! også kaldet Ris ala mande

Risalamande er en meget elsket og anerkendt jule dessert baseret på ris. Der ligger faktisk en ret sjov historie bag denne rets oprindelse, som de færreste faktisk kender til. Navnet til at starte med kan godt lyde fint og fornemt og fransk, men det er det slet ikke. Det er pære dansk. Ingen i Frankring ved hvad risalamande er i …

Læs mere...

Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake direkte oversat til dansk betyder ostekage. Og selv om en ostekage måske ikke lyder særlig lækker i manges ører, så er denne kage en delikatesse. En dessert der smelter på tungen, har både det sure og det søde som komplimenterer hinanden og den cremet og dejlig textur en dessert skal have. Desuden er der rig af muligheder for at …

Læs mere...

Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletter i fad er den uovertruffen ret som de fleste er til. Fadkoteller kalder nogen retten men det er nu mere selve kun “kødet” det egentlig beskriver. En kotelet er ikke mere end et par få cm. tyk skive kød (normalt med ribben, med mindre du køber fadkoteller, som er uden ribben). Du kan også få fat på en nakkeudskæring …

Læs mere...

Kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry er en indisk inspireret ret som er meget populær her i Danmark. En ret der giver dig en god mæthedsfornemmelse, smager godt og afgiver dejlig aroma. Kylling i karry er en meget alsidig ret da man kan komme mange forskellige ingredienser i og skaber sine enge små tvists og overraskelser. Derfor er en denne ret aldrig den …

Læs mere...
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.