Sådan får du nok omega 3 fedtsyrer

Sponsoreret indhold

Vidste du, at omega 3 kan nedsætte dit blodtryk og potentielt mindske din risiko for hjerte-kar-sygdomme? Sundhed.dk anbefaler, at du får mindst 2,5-3 g omega 3 om dagen for at få de gavnlige effekter. Læs her, hvordan du får nok af den vigtige fedtsyre!

Næringsstoffer og vitaminer spiller en afgørende rolle for dit helbred. Derfor har lægerne også en række anbefalinger til din kost. Og hvis du følger dem, bliver du ikke bare sundere, men mindsker også din risiko for at udvikle farlige sygdomme.

Omega 3 er en af de næringsstoffer, der er særligt gavnlige for din krop. Den oplagte måde at få fedtsyren på er gennem fisk i kosten. For at opnå den daglige dosis skal du spise ca. 350 g fisk om ugen – heraf 200 g fede fisk.

Men hvad hvis du ikke kan lide fisk? Så skal du ikke fortvivle! Du kan nemlig få den vigtige fedtsyre på andre måder. Fiskeolie og fiskepiller er de oplagte muligheder, men vidste du, at du også kan få det gennem CBD-olie? Du kan købe pillerne i supermarkeder, og CBD-olie kan du købe på nettet f.eks. i webshoppen Raw Organics.

Hvorfor har du brug for omega 3 fedtsyrer?

Fedt har et dårligt ry blandt mange, men der er faktisk forskel på fedt. Nogle typer er derfor også bedre end andre. Og omega 3 er et eksempel på noget af det gode fedt. Og det har flere forskellige gavnlige effekter i kroppen, som f.eks. antiinflammatoriske egenskaber. Nogen oplever derfor også, at det f.eks. kan lindre ledsmerter. Derudover kan det nedsætte dit blodtryk og potentielt beskytte dig mod hjerte-kar-sygdomme.

Gode kilder til omega 3

Som nævnt tidligere kan du få den gode fedtsyre ved at spise fisk. Herunder fede fisk, som laks, makrel og sild. Men hvad nu, hvis du ikke er vild med fiskesmagen?

I så fald er kosttilskud en god mulighed. Fiskekapsler og fiskeolie er som sagt oplagte valg. Men du kan også prøve CBD-olie. Det fås både som olie, pasta, tyggegummi og mere. Og så indeholder det godt med omega 3 fedtsyrer. Raw Organics har et godt udvalg af forskellige varianter. Find produkterne her!

Derudover findes der også andre fødevarer end fisk med et højt indhold af omega 3, som du kan spise i stedet for eller som supplement. Det kan f.eks. være nødder, f.eks. valnødder, eller frø, som f.eks. hørfrø og chiafrø, samt visse grøntsager. Spis f.eks. en ekstra portion spinat eller rosenkål.

CBD-olie vs. fiskeolie

Vil du gerne være sikker på at få nok omega 3? Selvom du spiser fisk, kan kosttilskud være en god mulighed. Det er nemlig de færreste danskere, der får nok fisk hver uge til at dække behovet. Men skal du vælge fiskeolie eller CBD-olie?

Det er et personligt valg, da begge dele er gode kilder til den gode fedtsyre. Fordelen ved CBD-olie er, at mange oplever flere gavnlige effekter end bare ekstra omega 3.

Mange føler sig mere afslappede og tilpasse, når de bruger CBD-produkter. Og flere personer oplever, at de lindrer og reducerer forskellige gener, som f.eks. ryg- og ledsmerter.

I sidste ende er det op til dig, hvordan du får nok næringsstoffer. Men det er i alle tilfælde vigtigt at være opmærksom på, da det ellers kan få negative konsekvenser for dit helbred.

Læs også

skuespiller krydsord

Skuespiller i Krydsord – Find svar og løsninger her

I verdenen af krydsord og quizopgaver er der også en plads til skuespillere. Skuespillerne bliver …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.