Hjemmelavet is
Hjemmelavet is
Hjemmelavet is
Hjemmelavet is
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5minutter
    Tilberedningstid Ventetid
    10minutter 3-4timer
    Antal personer Forberedelses tid
    4 5minutter
    Tilberedningstid Ventetid
    10minutter 3-4timer
    Ingredienser
    • 6 Æggeblommerpasteuriseret
    • 6 Æggehviderpasteuriseret
    • 2dl. Piskefløde
    • 150gram Flormelis
    • 50gram Mørk chokolade 44%
    Instruktioner
    1. Du skal bruge 2-3 skåle, et skærebræt, et piskeris eller elpisker, en kniv og 4 portionsglas.
    2. Hak chokoladen fint.
    3. Kom æggeblommerne og flormelis i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
    4. Pisk æggehviderne helt stive i en skål og kom det derefter ned til æggeblomme massen.
    5. Nu pisker du fløden helt stiv og kommer du det i den første skål med æggeblomme og hvide massen.
    6. Held det hakkede chokolade i og bland det hele forsigtigt rundt til du har en ensformig masse.
    7. Fordel isen i 4 portionsglas og stil dem på frost i ca. 3-4 timer.
    Recipe Notes

    Hjemmelavet is

    Vi er godt klar over at is ikke er det sundeste i denne verden, men hold da op hvor smager det godt. Det fantastiske ved det hele er at du kan tilpasse din is som du selv ønsker. Denne opskrift giver dig muligheder for at afprøve andre ingredienser og tilpasse den til dine smagsløg. Prøv med lidt Bailey, jordbær, hindbær eller noget helt fjerde. Is er noget alle kan lide og det passer til alle årstider på året. Hvis du kigger til højre vil du kunne se billedet af en issandwish man kan lave hvis man har nogle småkager liggende hjemme.

    Herhjemme plejer vi at spise is med pandekager da mine børn forguder denne kombination. Især hvis pandekagerne kommer direkte fra panden, for så vil kombinationen at det kold og varme skabe en hel ny oplevelse end bare de 2 ting hver for sig.



    Spørgsmål vedrørende hjemmelavet is

    • Hvordan laver man hjemmelavet is?
      Her taler vi ikke om sodavandsis men rigtig fløde is der er baseret på gode råvare. En hjemmelavet is skal være cremet, fuld af smag og silkeblød. Is er faktisk ikke så svært at lave igen. I bund og grund skal du piske ingredienserne sammen og så ind i fryseren. Denne opskrift giver dig en dejlig is med chokoladestykker du vil elske.
    • Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig i fryseren?
      Hjemmelavet is smager altid bedst frisklavet. Men hvis du skal fryse den ned så er holdbarheden omkring 2-3 måneder. Det du skal vide er at isen bliver forringet hver gang den bliver tøet op. Der danner sig nemlig iskrystaller som går ud over teksturen, smagen og den cremede silkebløde følelse. Derfor er det vigtigt at du fryser isen ned i portion så du altid kan tage den mængde op du skal bruge.
    • Hvor længe skal hjemmelavet is fryses?
      Det korrekte svar er til det har fået nok. Ud over dette er det lidt svært at sige. Det hele afhænger af størrelse af portionerne, ingredienserne, fryseren og temperaturen af isen før den komme i samt temperaturen af din fryser. Her kommer det helt an på erfaring og øvelse. Prøv dig frem og, du vil med tiden finde den korrekte tidsperiode der virker for dig.
    • Hvad serveres til hjemmelavet is?
      Først og fremmest kan is pyntes med hav af frugter og bær ikke kun for smagens skyld med også udseendet. Chokolade, pistage nødder, urter som mynte og meget mere, her er det fantasien der sætter grænser. Derudover kan du tilføje pandekager, vafler eller marengs til. Er du eventyrlysten og gerne vil prøve noget andet, så kan du altid prøve at lave en is sandwich med 2 chokoladesmåkager og is imellem.
    • Hvordan undgår man iskrystaller i hjemmelavet is?
      Iskrystaller er isens værste fjende. Isen bliver utrolig hård, kan blive grynet og lidt vandig. Der er flere metoder at komme dette til livs på. Først og fremmest kan du tilsætte lidt alkohol til. Dette gør at isen ikke kan fryse helt til da alkohol har en lavere frysepunkt end vand og mange andre ingredienser. En anden metode går ud på at når din is er frosset til at du giver den en tur i din foodprocessor hvor alle iskrystallerne bliver knust. Den sidste metode og nok den bedste er at du erhverver dig en god ismaskine der klare arbejdet for dig. Du kommer ingredienserne i, og den klare resten og så er den ged barberet.
    • Hvorfor bliver hjemmelavet is hård?
      Grunden til din is du har stået og arbejdet med derhjemme bliver hård er på baggrund af krystallisering. En is skal helst være cremet og blød. Desværre er der tendens til at isen bliver krystalliseret og bliver alt for hånd. Læs spørgsmålet ”Hvordan undgår man iskrystaller i hjemmelavet is?” og få svaret til hvad du skal gøre for at undgå at din is bliver hård.
    • Videoopskrift på hjemmelavet is

      Her kan du se den karismatiske Jamie Oliver stå og lave det han er bedst til, nemlig at stå og trylle i køkkenet. Her får du en nem og hurtig opskrift på en fantastisk hjemmelavet is du vil vende tilbage til gang på gang.


      Videoen er udviklet af Jamie Oliver og team