PandekagerDer findes mange små glæder i livet, en af disse er pandekager. Elsker du pandekager så er du kommet det helt rigtige sted. HverdagsGourmet.dk er spækket med mange forskellige variationer af pandekage opskrifter som du hurtigt vil opdage. Vi har opdelt opskrifterne i hver deres respektive kategori, så du nemt og overskueligt kan finde netop den opskrift du leder efter. Velkommen til den fantastiske verden af pandekager.

Pandekager uden mælk

Pandekager uden mælk

Madpanekager grundopskrift

Madpandekage grundopskrift

Blinis pandekager

Blinis pandekager

Glutenfri pandekager

Glutenfri Pandekager

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager

Pandekager med is

Pandekager med is

Nemme majspandekager

Nemme majspandekager

Pandekager med øl

Pandekager med øl

Pandekager Pandekager kommer i alle størrelser og former og de smager fantastisk. Selvfølgelig er vi alle forskellige og derved at hver vores egne præferencer. Det er også derfor at der findes så mange variationer af opskrifter. Desværre er vi mennesker meget vanedannende, når vi finder noget vi godt kan lide, jamen så holder vi os til det og så prøver vi ikke andre ting. Dette gælder også når det kommer til pandekager. Der findes utrolige opskrifter som mange ikke kender til, opskrifter fra andre lande der vil kunne åbne vores sind og smagsløg for andet end den ene opskrift vi holder os til. Med denne hjemmeside håber vi at kunne udvide din horisont og præsentere dig for mange andre smagsnuancer du vil elsker og ikke mindst dele med dem du elsker.


Pandekager og sundhed


Det skal ikke være en hemmelighed at pandekager ikke er det sundeste der findes derude. Derfor opfordre vi heller ikke at hele dieten kun skal bestå af pandekager alene. Elsker du pandekager over alt på jorden, kan vi selvfølgelig tilbyde opskrifter som er en del sundere end hvad der kendes til. Og meget anderledes smager de heller ikke. Du kan altså i dag få pandekager der næsten smager ens med dem du kender men på den sunde måde.

På den anden side, så er det videnskabeligt bevist at hvis vi indtager noget vi virkelig godt kan lide så udskiller vores hjerne endorfiner, dette giver os en oplevelse af både glæde og behag. Hvis du har haft en dårlig dag, så kan pandekager være den rette kur.


Opskrift kategorier


Som tidligere skrevet, findes der utrolig mange og skønne opskrifter som kan være noget af en hovedpine at organisere. Vi har derfor på denne hjemmeside opdelt alle opskrifter i hver deres respektive kategori. Som start har vi vores tre hovedkategorier:

Dessert pandekager: Den mest velkendte og populære kategori af alle. Dessert pandekager er noget vi alle har prøvet, de kan være søde og sure, lette eller tunge. Især børn er vilde med dem, har du små børn så er chancen for at du har lavet pandekager utrolig stor, hvis ikke. Så er det det på tide at tage dig sammen og tilbyde dine børn det de vil elske resten af deres liv.

Når man tænker på pandekager så er der flere forskellige ting at overveje. Først er der selve opskriften, er det en du tror der vil smage godt. Hvor lang tid skal der afsættes til forberedning af selve dejen. Er dejen flydende eller mere fast? Overvejelserne af selve varmen på komfuret, nogle opskrifter kræver længere tid over ilden eller en højere temperatur. Derefter kommer selve valget af tilbehør. Nogle spiser pandekager uden noget andet. Mens de fleste af os godt kan lide noget ved siden af. Dette kunne jo være: Syltetøj, sukker, vanilje, smør eller noget helt andet. Ja, kun fantasien sætter grænser. Lige meget hvad så findes der en opskrift til alle og enhver.

Madpandekager: Madpandekager er faktisk den form for pandekager der har eksisteret i længest tid. Ser vi teknisk på det så er fladbrød faktisk også en pandekage med varierende ingredienser. I dag er opskrifterne blevet ”optimeret” og tilpasset til vores behov. Madpandekager e dejlig og forfriskende måde at få et måltid på uden at skulle spise det tunge brød som bare falder til bunds i maven. Vi bruger disse til wraps, altså til at holde fyld sammen så det ikke falder fra hinanden eller flyder ud. En smart og velsmagende oplevelse. Hvis du en dag skal til Grækenland så vil vi helt klar anbefale dig at prøve deres fantastiske Gyros, bestående af en specielt lavet pandekage der holder sammen på velsmagende kød og friske grønsager. Denne ret var noget af det bedste vi har smagt. De er ikke særlig store, men nok til at få mundvandet til at løbe og ønske efter mere.

Pandekage opskriftSundepandekager: Vores levestil har drastisk ændret sig de sidste 10 år. Selv om der er mere usund mad end nogen sinde før og fastfood er på menuen hos de fleste et par gange om måneden. Så bliver der anbefalet at spise sundt og dyrke motion. Vi lever længere som mennesker, det betyder dog ikke at vores levestil er så sund igen. De fleste af os er "tyndfede" som man kalder det, desværre er der også en tendens til at flere mennesker bliver overvægtige i vores tid. Derfor er der kommet en del flere pandekage opskrifter som er baseret på den sunde levestil. Her bliver der brugt alternative ingredienser for at skabe en mere sund variation af pandekagen end hvad kendt er. Vi må ærligt indrømme at de ikke smager lige som dem vi kender, men alligevel ikke langt fra. Er du en af de mennesker der ikke kan holde dig fra pandekager men godt vil prøve den mere sunde udgave, så er disse opskrifter lige dig. Hvis du gerne vil vide mere om hvad en pandekage er så læs mere her.


Underkategorier af pandekage opskrifter


Ud over de tre hovedkategorier, har vi oprettet flere tilknyttende underkategorier. Her skulle du gerne kunne spore dig præcist ind på de opskrifter du leder efter. Her kunne vi jo som eksempel tage:

Amerikanske pandekager: Disse pandekager er mindre dog tykkere end dem vi normalt kender til. Og hvis du nogensinde har været i USA og prøvet en af deres diners, så er der også står sandsynlighed for at pandekager næsten altid er i deres menukort. De er noget tungere end de pandekager vi kender til, men smager stadig godt.

Pandekager uden æg: Det kan være ret så svært at finde opskrifter hvor der ingen æg skal bruges i. Dog findes der heldigvis nogle hvorved du stadig kan nyde dejlige pandekager hvor æg ikke er en nødvendighed.

Protein pandekager: En sundere og mere gavnlig måltid når man træner. Disse pandekager giver mere energi i det lange løb og giver dig de byggesten kroppen skal bruge til at opbygge muskler.

Rasmus klump pandekager: Meget berømte pandekager blandt børn, nem opskrift at gå til og så smager de fantastisk.

Brunch pandekager: Disse minder lidt om de amerikanske, da de også er mindre dog tykkere og så føles de tungere end normale dessert pandekager.

Pandekager med øl: Ønsker du mere smag, så er der mange der påstår at øl i opskriften virkelig kan gøre en forskel. Personligt har vi ikke prøvet dette endnu, men det er planlagt.

Majspandekager: Giver en hel anden struktur og smag. Disse kan også bruges som madpandekager.

Pandekager uden mel: Ønsker man en mere sund variation af opskriften kan man altid droppe melet. Kig på disse opskrifter hvis du ønsker pandekager uden mel.

Vi har selvfølgelig mange flere opskrifter som du kan afprøve og eksperimentere med. Vi håber kun at du vil nyde pandekagerne som vi gør.

Efterspørgsel

Vi er altid på udgik efter nye lækre pandekage opskrifter. Er du en mad elsker og har lavet din helt egen opskrift eller tilpasset en eksisterende til perfektion, så vil vi meget gerne høre fra dig. Vi er på nuværende tidspunkt i gang med at række ud til forskellige madbloggere derude. Vores mål er at lave en hjemmeside der leverer kvalitets opskrifter alle kan nyde.


MadpandekagerMadpandekager En madpandekage er i bund og grund det der holder fyldet sammen. Vi kender alle sammen til Durum, her ser man jo hvordan selve pandekagen bliver rullet rundt om fyldet så det hele bliver holdt sammen. Du kan dog altid eksperimentere med selve dejen og tilføje ingredienser til dem som du ønsker, men rette ingredienser og i den korrekte mængde vil man kunne skabe vidunderlige retter andre kun vil drømme om. Husk på, hvis du sidder inde med en opskrift du gerne vil dele er du mere end velkommen til at sende den ind.

Mest søgte madpandekager

Som med dessert pandekager har vi også flere favoritter indenfor madpandekage genren. Her kan du se hvad der bliver søgt mest på. Denne liste bliver løbende opdateret i forhold til hvilke opskrifter der bliver søgt og læst mest. Husk på at du altid kan sammensætte dit eget fyld, hvis du er mere til kylling i stedet for oksekød, jamen så erstat den dog, lad være med at følge opskriften 100% til døren. Bare rolig, vi sladrer ikke.

Pandekager med fyld: En nem og hurtig madpandekage ret der samler familien ved bordet. Fyldet består af oksekød, majs samt hakkede tomater. Som tilbehør kan man bruge revet ost samt creme fraiche hvis man er til det. Fyldet bestemmer man selvfølgelig selv, så dette er kun en guide til hvordan fyldet kan se ud.

Mexicanske pandekager: Dejlige mexicikanske pandekager. Denne opskrift får din mund til at løbe i vand. Som fyld bruges der oksekød, tomater samt chili. Det der gør denne opskrift ekstra lækker er at der skal salat til. Man kan simpelthen ikke spise en mexicansk pandekage uden at have friske råvarer som tomater, agurker samt andet. En fantastisk frisk ret der kvikker dig op.

Fyldte pandekage: Endnu en fantastisk pandekage opskrift. Denne er dog lidt mere luksus udgave af den første. Fyldet består af følgende: oksekød, løg, olivenolie, hvidløg, tomat, oregano og basilikum. En opskrift der virkelig giver flere forskellige smag og meget appetitlig udseende. Som tilbehør ved siden kan man altid lave en lille salat af friske råvarer, dette gør hele måltiden mere let og farverig at se på.

Hjemmelavet madpandekager: Meget let og sommerlig udgave af madpandekager som består af selve pandekagen, her kan man tilsætte oregano til selve dejen for at give det noget ekstra. Desuden er der kyllingbryst, olie, salt, peber, spidskål, tomater og porer i. Husk på at ingredienser kan erstattes af andre hvis nu der er noget du heller fortrækker frem for andet.

Madpandekager (Grundopskrift): Har du en klar ide om hvad fyldet skal være så leder du måske efter en basal grundopskrift af selve pandekagen. Denne opskrift er nem og ligetil, den kan bruges til alle former for fyld. Selve pandekagen kan tilpasses med melet så du i sidste ende kommer til at få din helt engen specifikke pandekage der passer til fyldet.

Tilbehør: Tilbehør til madpandekager plejer som regel være en salat af en form. Her er grundstofferne som et salathoved, tomater, agurk meget normale. Derudover kan du så selv fylde på og blande som du selv ønsker. Min personlige salat indeholder også løg, oliven og nogle gange krutonger. Det gør salaten mere sprød, let og en smule syrlig i forhold til fyldet som kan føles lidt tung og meget mættende. Mange bruger også enten creme fraiche eller tzatziki til. I sidste ende er det helt op til dig.

Anretning: Madpandekager kan til tider være ret kedelige at se på, da hele indholdet befinder sig i selve pandekagen og derved er der ikke særlig et kønt syn. Her kan man som tilbehør anrette en lille og let salat med agurker, peberfrugter og tomater. Dette skaber en mere farverig tallerken der gør hele måltiden mere appetitlig og fornøjelig. En måltid skal helt være en fornøjelse og en oplevelse i sig selv, det er ikke noget der skal sluges og overstås i en fart. Vi har nok travlhed i vores normale hverdag som familielivet, arbejdet samt alt andet. Lad køkkenet være en paradis hvor i giver jer selv den ro jeres krop og sind har brug for.


Dessert pandekagerDessert pandekager Pandekagedagen som bliver mere og mere anerkendt herhjemme, afholdes tirsdagen efter fastelavn. Her samles store som små for at fejre denne dag med pandekager, familierne samles rundt om dejen. Venner og familie inviteres på de bedste pandekager man hidtil har kreeret. Her bliver alle former for pandekager lavet, her taler jeg om, dessert pandekager, sunde pandekager, mad pandekager og pandekagekreationer som pandekagehuse og andre mærkværdige udfoldelser.

Vis din kærlighed med dessert pandekager

Der er ikke noget bedre end at blive overrasket med pandekager især når man slet ikke har forventet det. Prøv at overraske din bedre halvdel med lækre dessert pandekager på sengen. Måske kan du lave en ordentlig røvfuld pandekager til din hustru, kæreste, bror eller søster, ja det kan sådan set være hvem som helst du holder af, efter en hårdt og lang arbejdsdag. Overrask dine forældre med nogle virkelig dejlig pandekager mens de mindst forventer det og kom endnu tættere på dem, det samme kan du gøre for dine svigerforældre. Deres hjerte vil simpelthen smelte. Bare husk ikke at brænde dem på, eller vil du sende et helt forkert signal.

Eftertragtede dessert pandekager

Vidunderlige dessert pandekager der smager godt Nogle opskrifter er mere eftertragtet end andre, det betyder nødvendigvis ikke at det er de bedste, men de er de mest kende og udbredte. Forhåbentlig vil du prøve mange andre opskrifter fra vores lille hjemmeside. Her er de 5 dessert pandekage opskrifter som bliver brugt mest i de danske hjem.

Amerikanske pandekage: Hvis du har været i USA og besøge en af deres mange diners, så håber jeg da at du har prøvet at bestille deres dessert pandekager. Først og fremmest for du et tårn af pandekager, de er lidt mindre i omkreds men en del tykkere, og densiteten af disse er også helt anderledes. De smager godt, men jeg har aldrig formået at spise dem alle op. Det er mig en gåde hvorfor de altid servere så mange.

Rasmus klump pandekager: Ahh en god gammel kending. De fleste kender Rasmus Klump. Han elsker pandekager og det gør vi også. En meget simpel opskrift der er lige til at gå til. Børn elsker dem, derfor er det også sjovt at inkludere dem i processen. Spørg om de vil hjælpe til og de vil med glæde gøre det.

Brunch pandekager: Her er der lidt delte meninger, er det dessert pandekager eller ej? For de bliver jo serveret til brunch, på samme tid spiser man dem normalt til sidst som en dessert og så er de også søde. Vi har valgt at placere dem under dessert pandekager. De minder lidt om amerikanske pandekager, da deres tykkelse og densitet er nogenlunde ens. Brunch pandekager er dog endnu mindre.

Pandekager med is: Ja endnu en god gammel kending, dessert pandekager der serveres med is. Varmepandekager der bliver serveret med kold is. Denne lille opfindelse har en god harmoni og tilføje et ekstra lille pift til smagsløgne. En ren nydelse som mange vil elske.

Gammeldags pandekager: Simpel opskrift der er lige til. Her bruger man ikke unødvendige ingredienser eller tilsætter mange forskellige smage eller aromaer. Pandekagerne her er ret så simple uden ret meget smag. Der hvor smagen kommer fra er det man tilsætter på tallerkenen, altså sukker, syltetøj eller noget helt tredje.

Tilbehør: Her er det kun fantasien der sætter grænser. Det mest velkendte tilbehør til pandekager er som regel sukker, syltetøj, honning eller sirup. Du skal dog ikke holde dig tilbage for at prøve andre råvarer der giver denne fantastiske ret en hel anden smag. Vi ved at tilbehør som smør og Nutella er ved at vinde vejen frem. Prøv at eksperimentere og se hvad du bedt synes om.

Anretning: Når en ret bliver serveret så bliver flere sanser automatisk påvirket, det er ikke kun lugten og smagen af pandekagerne der behager en. De fleste glemmer udseendet af rettet har meget at sige om det enedelige resultat. Kan du præsentere en ret der bare ser perfekt ud, jamen så smager den automatisk lidt bedre. En ret der ser godt ud har man jo også mere lyst til at spise, husk på at aktivere flere sanser når der laves pandekager næste gang, så bliver oplevelsen af dem også forhøjet.


Sunde pandekagersunde pandekager Vi dyrker motion, går op i vores krop og passer bedre på os selv. Her på siden finder du sunde opskrifter på pandekager. Du vil se at vi har mange forskellige variationer af den sunde pandekage så du vil have meget at vælge imellem. Hermed håber vi også på at du vil dømme opskriften du vælger så vi har en ide om hvilke opskrifter i ønsker.

Allergivenlige pandekager

Har du mælkeallergi eller måske ikke kan tåle æg, så har vi også placeret pandekage opskrifter som tager hensyn til din allergier. Vi er godt klar over at som allergiker, er der stor problem med at indtage vise ingredienser da dette kan skabe problemer. Derfor har vi samlet en håndfuld opskrifter som vil kunne hjælpe dig, der stadig ønsker at spise pandekager. Hvis du har problemer med at finde frem til en specifik opskrift, så brug venligst søgefunktionen da den er meget mere specifik og vil finde frem til netop den opskrift du søge.

Top 5 søgte opskrifter på sunde pandekager

Pandekager uden æg: Har du allergi over for æg eller bare ikke kan lide dem, jamen så er denne opskrift lige noget for dig. Æg virker som en emulgator i alle opskrifter, vi har derfor erstattet æg med andre ingredienser som har samme funktion. Pandekagerne smager lige så godt som de andre. Velbekomme!

Protein pandekager: Dyrker du sport eller prøver at opnå større muskelmasse, så har vi protein pandekage opskrifter du kan tage fat i. Her vil du tydeligt se at vise ingredienser er udskiftet da dette er nødvendigt. Færre kulhydrater og flere proteiner det er vejen frem for dig der træner. Vi vil dog også påpege at proteinpandekager smager noget anderledes end de normale pandekager vi kender til.

Majspandekager: En sundere pandekage variation end med hvedemel. Her vil du opleve en mere stivhed i dem og det er ikke så nemme at arbejde med, men ligeledes smager de godt og indeholder sundere ingredienser.

Spinatpandekager: Se dette er en pandekage som er sund, smager godt og er nem at lave. Du bliver desværre ikke lige så stærk som Skipper Skræk men det er tæt på. Velsmagende og fløjlsbløde pandekager der glider direkte ned. Fantastisk opskrift.

Glutenfri pandekager: Om du har glutenallergi eller ej, så er det godt at holde pause fra det sommetider. Gluten findes i hvede, brød, pasta osv. Det som gør glutten ikke særlig attraktivt er at det er svært for mennesker at fordøje. Indtager man for store mænger af glutten, vil dette påvirker vores fordøjelsessystem. Større mængder gennem længere tid vil kunne skabe vedvarende skader. Hermed kan vi præsentere glutenfri pandekager til alle dem der måtte ønske det.

Tilbehør: Nu hvor vi taler om sundhed, så er det bedste tilbehør selvfølgelig salat. Grønsager består hovedsagelig af vand, indeholder vitaminer og mineraler og på samme tid er de også mættende. Nu er salat ikke særlig spændende for mange. Det kan man selvfølgelig lave hurtigt om på. Først og fremmest skal man vælge de grønsager man bedst kan lide. Derefter kan man sagtens tilføje en lille spjæt af olie og krydderier, disse vil skabe en mere alsidig smagsoplevelse og aroma der kun vil fremme helheden af oplevelsen. Snakker vi om sunde dessert pandekager, så kan du jo bruge frugtsukker eller sødemiddel i en eller anden form som ikke er alt for usund. Pandekagerne kan selvfølgelig spises uden tilbehør men så kan det være du skal have et glas vand ved siden af da de godt kan blive lidt kedelige i længden.

Anretning: Anretningen er som alt andet, om det er sunde pandekager eller ej. Så gælder det især her at kunne anrette tallerken så den både ser mere spændende og indbydende ud. Anretningen betyder lige så meget som selve maden, da det psykologisk sender nogle signaler til ens hjerne at dette smager godt, og derved vil ens smagsløg automatisk nyde maden mere. Der er lavet flere studier på dette område og man kan blive ret overrasket hvor meget anretningen af selve madden betyder.

Videoopskrift på pandekager

En ting som kunne gøre oplevelsen mere magisk er at farve dem. Jeg kan huske vi farvede vores pandekager lilla, du kan tro at min den gang 4 årig søn blev overrasket. Her bringer vi dig en videoopskrift på røde pandekager. Det kan måske undre de fleste men det er faktisk ikke så svært igen.

Videoen er udviklet af Rasmus Brohave

11 sjove fakta om pandekagerDer findes mange forskellige opskrifter på pandekager. Opskrifterne afhænger af ting som traditioner, kultur, smag osv. Vi kender til den store pandekage dag, den dag på året hvor der bliver brugt flest æg og alle går pandekage amok.Der er dog meget mere til pandekager end som så.

Her kan du læse 11 sjove fakta om pandekager.

 • At vende en pandekage kan være ret besværligt, det er dog muligt at mestre med øvelse og tid. Det ser også ret blæret ud når en person lige smider en pandekage i luften og griber den med panden igen. Vidste du at rekorden for at vende en pandekage i luften på 2 minutter er hele 349 gange.


 • Stablede pandekagerDet er i sær når man laver pandekager til mange mennesker at man stabler dem op på hinanden, de stablede pandekager kan også se imponerende ud. I 2012 blev en rekord slået i at stable flest mulige pandekager. Højden kom op på hele 76cm.


 • Man har estimeret at England bruger svimlende 52millioner æg på pandekage dagen. Det er 22 millioner flere æg end hvad der bliver brugt på en almindelig dag.


 • Den mest sete pandekage relateret video på Youtube er af tegneseriefigur Pingu og hans familie. Den er set over 14 millioner gange.
 • Se den korte video nedenunder:


 • Verdens stoerste pandekageDen største pandekage blev lavet tilbage i 1994 og anslået til at indeholde hele 2 millioner kalorier. Den er målt til at være 15 meter i diameter og vejede omkring de 3 tons. Den var så stor og tung, at de måtte bruge flere kraner til vende den. Velbekomme!


 • Pandekage loebEn af de ældste traditioner forgår i Olney, Buckinghamshire som daterer tilbage til år 1445. Ved lyden af kirkeklokken, styrter de lokale husmødre med deres pandekager og stegepande til kirken. Denne tradition afholdes hvert eneste år og Olney pandekage løb er også en af de mest berømte løb i verdenen.


 • Du kender alt til brunch, her kan må få de små søde amerikanske pandekager til morgenmad sammen med andre ting på sin tallerken. Det er dog intet til sammenligning med verden største pandekage morgenmadsbord der blev afholdt i Springfield i 2012. (Her taler vi ikke om Simpsons). Hele 15.000 deltog i morgenmaden og spiste pandekager i alle størrelser og former.


 • For at gøre vores arbejdsbyrde lettere, udvikler mennesker maskiner til at klare alt det hårde og monotome arbejde. Den spanske bager ”Orlando Vazques” byggede den største pandekage maskine tilbage i 2012 som kunne producerer op til 1000 pandekager på en time. Meget nyttigt, hvis du har gæster bankende på døren!


 • Nu hvor der bliver brugt æg i de fleste pandekage opskrifter. Vidste du så at en gennemsnitlig person spiser 7.300 æg i sit liv.


 • Flest lavede pandekagerEt imponerende rekordholder og kongen af pandekagerne er helt sikkert Ross McCurdy. Ejer af en restaurant i Kingston, Washington. Tilbage i august 2013 nåede han at lave overvældende 1,092 pandekager på en time.


 • Flest spiste pandekagerSer man på indtagelsen af pandekager på tid. Så kan man roligt kalde Hayden Wilson verdenmesteren. Han spiste hele 80 pandekager på 17minutter og 26 sekunder. Det er omkring 2,5kg pandekager. Kan du gøre det bedre?Husk på, hvis du har spørgsmål, ris/ros eller noget helt tredje. Så er du altid velkommen til at skrive til os ved hjælp af vores kontakt formular.

Hav en fantastisk dag.
//HverdagsGourmet.dk