<em>Der er flere virkelig gode argumenter for at anskaffe sig en vakuumpakker. Den står muligvis ikke øverst på din køkkenudstyrsønskeseddel, men det burde den måske gøre?</em>
Hvad er en vakuumpakker?
Det er en forholdsvis lille, men meget anvendelig køkkenmaskine. Den kan ikke alverdens multifunktions-finesser, men det, den kan, er genialt.
Den kan pakke dine madvarer i en plasticpose, der er helt tømt for luft. Dermed reduceres dannelsen af bakterier, og dine madvarer får en væsentlig forhøjet holdbarhedstid.
Den kan vakuumpakke både tørre og fugtholdige madvarer, så alle former for mad kan på denne måde dels blive pakket ved en bedre hygiejne og dels få de pakkede madvarer til at holde længere og fylde mindre.
Der er altså flere fordele forbundet med denne lille smarte maskine.
Hvorfor skal du vakuumpakke?
Det skal du, som nævnt, for at øge madvarernes holdbarhed. Det skal du også for at sikre dig, at der udvikles så få bakterier i maden som muligt.
Når madvarerne er vakuumpakket, så fylder de også mindre. Derfor kan du spare på pladsen både i køleskabet og i fryseren.
Vakuumpakkede fødevarer, der fryses ned, har en markant længere holdbarhed. Desuden undgår du frostskader på maden.
Når dine madvarer på denne måde kan holde sig friske længere, så undgår du også en del madspild. Og det er jo, som bekendt, godt både for miljøet og for din økonomi. Og hvem vil ikke gerne gøre noget godt for det?
Nogle vakuumpakker arbejder med genanvendelige poser, hvilket jo også gavner miljøet.
Flere fif
Mad, der er vakuumpakket, kan enten tages ud af sin pose og tilberedt på sædvanlig vis, når du skal til at bruge det. Der er også den mulighed, at du sætter det direkte i mikroovnen eller i et vandbad, mens det endnu er i posen. Så bevarer maden sin smag, og det mister ikke noget væde. Det giver et dejligt og velsmagende resultat.
Er du tilhænger af at bruge en sous vide, så kan du også med fordel lægge dine vakuumpakkede madvarer direkte ned i den til en lækker langtidstilberedning, hvor retten bliver super lækker.
Vakuumpakning er også genial at bruge, hvis du har noget kød eller fisk, der skal marineres og ligge i lage noget tid. Det giver den optimale marinering.
Læs meget mere om vakuumpakningens fordele på Testmagasinet.dk. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er så genialt, og hvordan nogle udvalgte modeller fungerer.
Stærkt vanedannende
Når først du vænner dig til at have en vakuumpakker lige ved hånden, så opdager du hurtigt, at den kan være svær at skulle undvære. Den er lille og handy, og kan sagtens have sin faste plads på køkkenbordet, hvor den er lige til at komme til.
Når det bliver en fast rutine for dig lige at pakke dine friske madvarer eller resterne fra det gode måltid ned i en lufttæt pose, så er det på ingen måde tidskrævende.
Og når du så tilmed får nogle mere velsmagende måltider, skåner miljøet og sparer på dit madbudget, så kan det være sin sag at argumentere imod brugen.
Spar også på køl og frys
Når dine vakuumpakkede fødevarer fylder en del mindre, så kan du måske overveje at skifte dit nuværende køleskab og den store dybfryser ud.
Du har jo ikke længere brug for så meget plads til at nedkøle og at fryse dine madvarer, så derfor kunne du spare en hel del i strøm, hvis du kunne nøjes med nogle hvidevarer med en mindre volumen.
Her kan du igen skåne miljøet og din økonomi. Og alt i alt kan denne lille vakuumpakker få en anselig andel i din forbedrede økonomi og dit bevidste samfundssind.
Er dette skridt måske alligevel for stort at tage, så kan du da bestemt glæde dig over at komme til at bevare dine madvarer sundere og friskere og dermed højne kvaliteten af dine måltider.
En vakuumpakker er i sig selv en beskeden køkkenmaskine, men den kan gøre nærmest magiske underværker for dine madvarer.
Prøv den, og bliv positivt overrasket over dens evner.
At du så tilmed får nogle interessante sidegevinster i form af mere plads i køle- og fryseskabet, længere holdbarhed på madvarerne og reducerer mængden af madspild. Så er det ret svært ikke at komme til at holde af den.