Glutenfri pandekager som mange påstår smager bedre end de normale. Her bruger vi også nogle andre ingredienser for at skabe en god helhedsindtryk af smagene for alle ingredienserne.
- 200 gram Fuldkornsrismel
- 4,5 dl. Soyamælk
- 2 Æg
- 1,5 tsk. Sukker
- 0,5 tsk. Salt
- 0,25 tsk. Kardemomme
- 0,5 tsk. Vaniljepulver
- 1 spsk. Kokosolie margarine kan også bruges
- 0,5 Citronskal revet
- Bland mel, sukker, salt, vaniljepulver og kardemomme i en skål.
- Tilsæt soyamælk lidt af gangen mens du pisker dejen.
- Tilsæt nu æg og citron skal.
- Til sidst tilsætter du smeltet kokosolie eller margarine mens du pisker dejen.
- Steg pandekagerne på en middel varm pande og giv pandekagerne ca. 1-2min på hver side. Pandekagerne skulle gerne bliver gylden brune. Husk at dække pandekagerne over med folie når du ligger dem på tallerkenen, dette holder både på varmen samt holder du pandekagerne dejlig saftige så de ikke udtørrer.
Er du gluten allergiker eller bare prøver at undgå det, så er denne opskrift lige dig. Pandekagerne smager fantastisk og så er de nemme at lave.
Se andre smukke desserter i samme genre
Tilbehør
Disse pandekager kan både bruges som madpandekager og dessert. Som tilbehør kan du servere sukker, citronsaft, marmelade, honning, sirup eller så simpelt som nutella. Dine tænder vil løbe i vand og du vil spørge om flere. Leder du efter en sundere variation, så kan du altid tage bær i brug som:
• Hindbær
• Jordbær
• Brombær
• Solbær
• Blåbær
Nogle af bærerne afhænger selvfølgelig af sæsonen, det skal dog ikke bremse dig for at bruge andre bær.