Crepes Suzettes er en fransk dessert specialitet der sætter gang i festen. Især flamberingen kan overraske gæsterne og du kan på samme tid vise hvad du dur til i køkkenet. En nem og billig måde at give dine gæster et stykke af himlen.
- 2 dl. Hvedemel
- 2 spsk. Sukker
- 1 dl. Mælk
- 2 dl. Kaffefløde
- 2 Æg
- 25 gram Smør
- Salt
- Citron
- 4 stk. Hugget sukker
- 30 gram Smør
- 1 Appelsin
- 0,5 dl. Grand Marnier
- 0,5 dl. Cognac
- Bland mel, sukker og knivspids salt sammen.
- Tilsæt nu mælk og kaffefløde til du har en ensformig dej.
- Nu tilsætter du æg og cognac og de 25 gram smeltet smør
- Riv citron skal og tilsæt blandingen.
- Lad dejen hvile i ca. 30 min.
- Bag bandekagerne i en tynd lag. Her kan du enten folde dem sammen 2 gange eller rulle dem sammen.
- Gnid det huggede sukker mod appelsinen til sukkeret er gennemvædet at saften fra appelsinen.
- Smelt nu sukkeret over en middel varm pande, pas på sukkeret ikke bliver brunet eller brændt.
- Tilsæt nu saften fra appelsinen på samme pande.
- Tilsæt smør klatter og varm op til sovsens stille og rolig syder.
- Vend nu pandekagerne i den friske og dejlig sovs og overhæld med cognac samt likør.
- Du kan eventuelt flambere pandekagerne for at give dem ekstra aroma og smag.
Crepes Suzettes er en dejlig og fantastisk fransk ret du kan overraske dine gæster eller familie med. Her kan du nemlig vise dem hvad du som kok kan udrette i køkkenet.
Tilbage til pandekage opskrifter
Tilbehør
Crepes Suzettes som er en fransk dessert delikatesse der kan serveres på flere forskellige måder og bruge følgende tilbehør:
• Appelsin stykker
• God og frisk vaniljeis
• Smuttede og hakkede mandler
• Chokolade stykker
Har du aldrig prøvet Crepes Suzettes før og ikke ved hvad der er. Så har du en god mulighed for at finde en restaurant der servere disse. Søg lidt på nettet og find de restauranter der tilbyder Crepes Suzettes. En fin og dejlig dessertpandekage du og dine gæster vil elske.