Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kartoffelsalat er et absolut hit især når sommeren er over os. Om det er picnic, grill eller noget helt tredje så er kartoffelsalaten den ret der altid er tilstede. Den smager fantastisk, giver en frisk pust fra alt det tunge kød der har været over grillen og så er den utrolig nem at lave.

Kartoffelsalaten er en af de retter der er meget alsidige, da den kan tilpasses til mange situationer. Her får du opskriften på en lækker og let sommersalat du altid vil vende tilbage til hver eneste sommer.
Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Antal personer Forberedelses tid
  4 10 Minutter
  Tilberedningstid Ventetid
  20 Minutter 2 Timer
  Antal personer Forberedelses tid
  4 10 Minutter
  Tilberedningstid Ventetid
  20 Minutter 2 Timer
  Kold kartoffelsalat
  Kold kartoffelsalat
  Stem: 1
  Bedømmelse: 5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Antal personer Forberedelses tid
   4 10 Minutter
   Tilberedningstid Ventetid
   20 Minutter 2 Timer
   Antal personer Forberedelses tid
   4 10 Minutter
   Tilberedningstid Ventetid
   20 Minutter 2 Timer
   Ingredienser
   Kartoffelsalaten
   • 1000 gram Kartofler
   • 150 gram Løg
   • 100 gram Sukker
   • 2 dl. Lagereddike
   Dressing
   • 350 gram Mayonnaise
   • 1 dl. Creme fraiche 38%
   • 0,5 spsk. Sennep
   • 1 spsk. Worcestershiresauce
   • 1 spsk. HP Sauce
   • Salt og peber
   Antal personer:
   Instruktioner
   Kartofler og løg
   1. Kartoflerne skal koge og derefter køles af hvor vandet drypper af i en si.
   2. Hak løget i så fine eller grove stykker som du ønsker. Kog disse i eddike og sukker.
    Drænes og køles af.
   Dressing
   1. Kom mayonnaise, creme fraiche, sennep, worcestershiresauce og HP sauce i en skål og rør godt rundt.
    Smag til med salt og peber.
   2. Tilsæt nu syltet løg efter smag.
   3. Skær kartoflerne i skiver eller både og vend dem i dressingen.
   4. Stil kartoflerne på køl i ca. 2-3 timer hvor de kan trække.
    Velbekomme.
   Recipe Notes

   Kold kartoffelsalatForstil dig en weekend hvor du sidder udenfor i godt selskab mens solen står højt på himlen. Grillen futter derudaf med de lækreste bøffer, pølser og hvad der nu end måtte være. I har fået skænket en god rødvin og der står øl på bordet. Maden bliver serveret og der er kød i alle afskygninger, flutes og brød, dressinger og lignende. Men det hele virker lidt for tungt, der mangler altså noget for at løfte hele oplevelsen til en højere niveau. Nu ved du det. Det er kartoffelsalaten i har glemt at stille frem!

   Vi har set, smagt og duftet til kartoffelsalater i alle former og afskygninger. Dette er en ret der er gennemtævet af inspiration og kreativitet grillsæson efter grillsæson. Vi vil meget gerne præsenterer dig for en lækker og let kartoffelsalat alle vil elske. Denne er nem at gå til og så kan den tilpasses som ønsket især med krydderurter og andre småting.

   En købe kartoffelsalat
   Er du en af de mennesker der altid køber kartoffelsalat i en butik, så må du have mig meget undskyldt, men er du rigtig klog? Enten er der noget galt med dine smagsløg eller også har du ikke smagt en rigtig kartoffelsalat i dit liv.

   Som en der elsker at stå i køkkenet og lave alt fra bunden har jeg selvfølgelig også smagt den købte version og jeg måtte virkelig holde mit ansigt stift for ikke at lave en grimasse. Først og fremmest er købesalaten det mest usunde du kan købe. Råvarerne er af det laveste kvalitet og nogle de ikke kan bruge andre steder. Kartoflerne er melet og smattede, desuden er selve eftersmagen bare syrlig som og den har stået et eller andet sted og gæret gennem længere tid. Det bliver et nej tak herfra!

   Ja det er mere besværgeligt at lave noget fra bunden, man skal selv ud og købe alle råvarerne, stå og skralde kartoflerne derudover skal de koges, blandes med andre ingredienser og så skal der laves en simpel dressing til. Se, mange synes det er for tidskrævende og derfor hopper over hvor gærdet er lavest. Men har du tænkt over at det ikke altid er destinationen der er det vigtigste, selve rejsen dertil kan også være sjov og spændende. Du er herrer over dit eget liv og hvilke råvarer du kommer i munden. Og er det ”crap” du gerne vil spise jamen så gør du bare det, vi andre holder os til kvalitetsvarer og opskrifter der forøger vores livsglæde.

   Spørgsmål vedrørende kold kartoffelsalat

   • Hvordan laver man kold kartoffelsalat?
    Kartoflen er selvfølgelig helten i denne ret. Ud over det kan man lave en kartoffelsalat på mange forskellige måde og bruge utal af ingredienser for at tilpasse smag, aroma og udseende.
   • Kan kold kartoffelsalat fryses?
    Denne kartoffelsalat er desværre ikke fryseegnet. Du vil opleve at den vil skille, smage mærkeligt og desuden være vandet når den tør op.
   • Kan man lave kold kartoffelsalat dagen før?
    Ja det kan man sagtens. Bare stil den på køl når du er færdig og så kan du servere den når gæsterne kommer.
   • Må rester af kartofler anvendes til kold kartoffelsalat?
    Ja det kan de sagtens. Med mindre de har ligger fremme i flere timer. Har du kartofler tilovers fra aftensmad eller middag, så pak dem sammen og smid dem i køleskabet. Næste dag kan du bruge dem til din kartoffelsalat.

   Videoopskrift på en kold kartoffelsalat

   Som du nok har lagt mærke til så er vi på Hverdags Gourmet vilde med Jamie Olivers retter. Her får du nemlig en dejlig, frisk og smagfuld kartoffelsalat du kun kan drømme om. Følg mandens vejledning og du vil ende med en kartoffelsalat du altid vil vende tilbage til. Opskriften her byder på samme salat på 3 forskellige måder. Velbekomme.


   Videoen er produceret af Jamie Oliver team og er på engelsk

   Del denne opskrift

   Læs også

   Pastasalat

   Pastasalat med bacon

   Pastasalat er en meget alsidig ret da den kan sammensættes og varieres på mange forskellige …

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *