Som det ser ud på billedet kan det godt tænkes at dette er Amerikanske pandekager som bliver brug til brunch. Du skal dog ikke tage fejl, de Amerikanske pandekager er som regel tunge og har en høj densitet hvor det er fuldstændig modsat med de canadiske pandekager. Disse kan også bruges til brunch og som dessert pandekager. Husk at læse hele opskriften igennem før du påbegynder den.
- 180 Gram Hvedemel
- 2,5 dl Sødmælk
- 2 tsk. Bagepulver
- 2 spsk. Sukker
- 0,5 tsk. Salt
- 2 tsk. Olie
- Bland hvedemel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål.
- Tilsæt nu mælken og rør det godt sammen til en jævn og ensartet masse. Brug gerne en håndmixer til at udjævne alle små klumper.
- Bag pandekagerne på en mellem varm pande. Pandekagerne hæver stille og rolig under varmen og skal vendes når de begynder at boble. Disse pandekager bliver meget nemt brændt på og du skal derfor være påpasselig ikke at give dem for meget.
Serveringen
Som tidligere skrevet kan disse pandekager serveres til brunch med æg, bacon og hvad der ellers falder i din smag. De fungere dog bedst som dessert pandekager, hvor man kan tage forskelligt tilbehør i brug. Foretrækker du de mere almindelig og tynde pandekager som har en sprød overflade og er nemme at forme, så har vi mange flere pandekage opskrifter her.
Tilbehør
Vi foretrække alle forskellige ting som tilbehør til pandekagerne. Nogle af disse kunne være:
- Sirup
- Sukker
- Nutella
- Honning
- Banan
- Friske bær
Nogle kan godt lide at drysse lidt sukke og derefter give det en sjat citron saft. På den måde får du en pandekage der smager sødt men også har en dejlig og frisk syrlig smag. En hel anden metode at spise pandekager på er at tage noget cremefraiche blandet op med sukker. Ja det lyder lidt mærkelig men det smager faktisk meget godt. Hvad du bruger af tilbehør er sådan set helt op til dig. Her er det kun fantasien der sætter grænser.