fantastisk opskrift på en pizza

Hjemmelavet Pizza

Sprød bund eller deep pan? Skinke eller ananas? Valgmuligheder er der nok af når det kommer til valg af pizza. Hjemme hos os elsker vi pizza. Men i stedet for at bestille fra et pizzeria laver vi dem fra bunden. Og her er flere forskellige grunde til hvorfor du også burde gøre det samme. Først og fremmest bestemmer du helt selv hvad du kommer på din pizza, du bestemmer hvor friske råvarer det er om de økologiske og uden sprøjtemidler. Har du børn, så er det en rigtig god ide at inkluderer dem i processen, du lære dem at lave mad og på samme tid bygger du et stærkere bånd til dem.

Her er en nem opskrift på en pizza som du i bund og grund selv kan bestemme hvordan selve topping kommer til at se ud. Velbekomme.

fantastisk opskrift på en pizza
Pizza
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Antal personer Forberedelses tid
  4 20 minutter
  Tilberedningstid
  20 minutter
  Antal personer Forberedelses tid
  4 20 minutter
  Tilberedningstid
  20 minutter
  fantastisk opskrift på en pizza
  Pizza
  Stem: 2
  Bedømmelse: 5
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Antal personer Forberedelses tid
   4 20 minutter
   Tilberedningstid
   20 minutter
   Antal personer Forberedelses tid
   4 20 minutter
   Tilberedningstid
   20 minutter
   Ingredienser
   Pizzabund
   • 500 gram Hvedemel
   • 50 gram Gær
   • 3 dl. Vand
   • 0,5 dl. Olie
   • Salt
   Fyld
   • 1 ds. Flåede tomater Økologiske
   • 100 gram Mozarella 45+ Revet
   • 150 gram Skinkestrimler Kogt
   • 50 gram Champignoner
   • 25-50 gram Tomater
   • Oregano Tørret
   • Basilikum blade
   • Salt
   • Peber
   • Sorte oliven
   Antal personer:
   Instruktioner
   1. Kom alle ingredienserne som udgør pizzadejen i en skål og bland dem godt sammen.
   2. Kom lidt mel på bordet og derefter dejen som skal æltes til den har ensformig konsistens.
   3. Kom lidt mel i skålen fra før, kom dejen op i skålen, dæk over med et viskestykke og lad den hæve i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
   4. Rul dejen ud til den form og størrelse du ønsker. (Vi laver altid den klassiske runde pizzabund).
   5. Blend dine flåede tomater og krydr med oregano, salt og peber. Smag til efter ønske og behov. Kom tomatsovsen på din pizzabund og put derefter mozarella osten over.
   6. Snit eller hak, champignoner og sorte oliven. Bland det godt sammen med skinkestrimlerne og kom det ud på pizzaen.
   7. Pizzaen bages i en forvarm ovn ved 235 °C. almindelig ovn i ca. 17 minutter.
   8. Når pizzaen er færdig kan du vælge at pynte med friske tomater og friske basilikum blade.
   Recipe Notes

   Her er opskriften på en fantastisk pizza som smager godt er mættende og et fryd for øjet. Tomaterne og basilikum som pizzaen bliver "pyntet" med til sidst har sådan set flere forskellige funktioner. Ud over at give pizzaen mere farve og liv, så tilføjer disse 2 simple råvarer flere nuancer af smag da man både har ingredienser der har været i ovnen og på samme tid er friske.
   Hvis du overvejer en dejlig og eksotisk dessert fra Italien, burde du prøve vores tiramisu opskrift.

   Spørgsmål vedrørende pizza

    fantastisk opskrift på en pizza

   • Hvor mange kalorier er der i en pizza?
    Kalorie tallet afhænger dog helt af hvilke ingredienser, i hvilken omfang samt fremgangsmetoden der bliver brugt når en opskrift bliver fulgt.
   • Hvor kommer pizza fra?
    Italien er nok landet som mange tænker på når ordet pizza bliver nævnt. Det er dog ikke Italien at denne fantastiske ret stammer fra, men derimod Grækenland. Grækerne var det folkefærd der startede med at bage flade, runde brød hvor de kom forskellige toppings på.

    Den klassiske pizza som vi kender den i dag, stammer dog fra Italien da det var dem der videreudviklede på den originale ret. Hvis du gerne vil læse mere om pizzaens historie kan du gøre ved at trykke her.

   • Hvad er deep pan pizza?
    Først og fremmest bliver en deep pan pizza som regel bagt i en ovnfast fad smurt med olie eller lignende. Desuden er skorpen tykkere end hvad du vil finde på en normal pizza. Hvis du er en af dem der elsker skorpe så er deep pan helt klar valget næste gang du skal bestille en.
   • Hvordan laver man pizza?
    Hovedingrediensen i en pizza er selve dejen der fungerer som en tallerken hvor man så kommer forskellige toppings på som: tomat, skinke, svampe, pølser, ost osv. vær lidt kreativ og find din egen kombination af ingredienser som komplimenterer hinanden og falder i din favør.
   • Er det skæve tårn i Pisa en slags pizza?
    Nej det er det ikke. Det skæve tårn i Pisa har intet med en pizza at gøre. Tårnet der er tale om her er 57 meter højt og har ca. 294 trin. Dette tårn er en af de helt store attraktioner i Italien.
   • Kan man fryse pizza?
    Ja og nej. Det kommer helt an på hvilken topping der er på. Taler vi om tomatsauce, ost, skinke osv. er svaret ja. Er der derimod salat på, som agurker, tomater, salatblade så er det ikke en god ide. Pizzaen vil blive smattet og ikke særlig lækker.
   • Hvilken skinke til pizza?
    Her er det fantasien der sætter grænser, hvis det ikke betyder noget så kan almindelig kogt skinke godt bruges, men ønsker man lidt ekstra smag, aroma og udseende så kan man godt bevæge sig i retningen af Parma, Serrano eller Prosciutto. Hvilken skinke du bruger afhænger helt af hvad du bedst kan lide samt hvor mange penge du er villig til at ofre.
   • Hvornår kom pizza til Danmark?
    Ca. 25-30 år siden hvor de første Italienske restauranter begyndte at åbne i landet. Pizzaen var dog ikke så udbredt igen og det var kun få steder man kunne købe en. Heldigvis har det vist sig at danskerne faldt hurtigt for smagen for i dag kan man købe sådan en i de fleste restauranter, italienske eller ej.
   • Kan gravide spise pepperoni på pizza?
    Der findes ingen beviser på at gravide ikke skulle kunne spise pepperoni på en pizza. Især når den kommer fra en ovn, altså varmebehandlet. Det vi råder gravide fra at indtage råt eller ubehandlet kød.
   • Er hjemmelavet pizza sundt?
    Det er lidt svært at svare på for der findes ingen definitive svar på spørgsmålet. Det kommer jo helt an på hvad du kommer på den. Er det ost, olie og mayonnaise jamen så er den usund ja, men kommer du salat på så er den selvfølgelig sundere. Her anbefaler vi at man bruger sin sunde fornuft.

   Videoopskrift på Pizza

   Den Italienske kok Gennaro viser dig hvor nemt og hurtigt man kan lave sin helt egen pizza fra bunden. Manden er helt igennem fantastisk, hans charme og forklaringer gør hele videoen det værd selv om du ikke laver pizzaen.


   Videoen er udviklet af Jamie Oliver team og er på engelsk.

   Del denne opskrift

   Læs også

   Kartoffelmos

   Kartoffelmos

   Hjemmelavet kartoffelmos smager godt og er nemt at lave. Den består hovedsagelig af 3 ingredienser …

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *