Perspektiv i livet

PerspektivSom unge tænker vi ikke så meget over livet, dette kommer først noget senere. Som teenagere føler vi os uovervindelige og intet kan stoppe os og sådan fortsætter livet indtil man løber ind i noget helt forventet som kan ryste en.

Der er nemlig en hel bestemt grund til at jeg har været fraværende. Tilbage i juli 2018 blev jeg diagnosticeret med kræft. Jeg har altid set mig selv som en ret sund person, jeg dyrkede flere forskellige sportsgrene, spiste ok sund og drak næsten aldrig. Og alligevel blev jeg ramt af en meget sjældent form for kræft der kun rammer 1 ud af 1 million mennesker i Danmark.

Siden jeg skriver dette så kan i jo gætte at jeg er i live, men det har været en hård kamp og stadig er. Jeg har været igennem 3 operationer på baggrund af lægesjusk. Jeg har på nuværende tidspunkt en stomipose og modtager kemoterapi. Faktisk så har jeg overstået min fjerde session af kemoterapi og jeg skal have 8, dvs. at jeg mangler halvdelen.

Når man ser døden i øjnene bliver ens perspektiv af livet helt anderledes. Når jeg ser en person blive irriteret i en café fordi hun/han har fået forkert mælk i så har jeg lyst til at give dem en fald. Personen skulle være lykkelig for at være sund og rask, for det kan ændre sig hurtigere end man kan blinke.

Fremtiden

Vi har eller de fleste af os har planer med livet. Vi vil gerne en bestemt retning eller opnå noget helt bestemt mens andre de bare tager en dag af gangen. Jeg er en af de første personer. Min plan med hjemmesiden her som eksempel var at den skulle være Danmarks største, med tiden selvfølgelig. Dette har ændret sig drastisk, jeg vil selvfølgelig stadig arbejde på den men der er noget vigtige som jeg ikke kan lade slippe.

De fleste af os arbejder 8 timer om dagen, 5 dage om ugen og 4 uger pr. måned. Spørg nu dig selv om du er tilfreds med din situation, om du kan se en fremtid med det du sidder og laver nu? Eller vil du helle lave noget helt andet. Luk øjnene og forstil dig selv lave de ting du virkelig sætter pris på, ting som du er glad for, måske er det at stå og lave mad i køkkenet. Måske er det at tegne, surfe eller noget helt tredje. Du har kun et liv, hvorfor i alverden laver du så ikke det du er glad for. De fleste ting kan man faktisk leve af. Du kunne uddanne dig til kok, blive tegner, en surfer instruktør i Australien eller noget helt helt andet.

Jeg er heldigvis en af dem der er glad for mit job, mine kollegaer er søde og jeg har ingen problem at arbejder 8 timer om dagen på min arbejdsplads. Men jeg har stadig besluttet at spendere mere tid med min familie og have flere oplevelser her i livet.

Jeg vil gerne springe ud af et flyv, med faldskærm selvfølgelig. Bestige et bjerg, blive bedre til det asiatiske køkken. Og også prøve at brygge min egen øl. Jeg har ingen erfaring hverken i at bestige bjerge eller brygge øl, men heldigvis kan man blive oplært i meget her nu til dags. Ang. ølbrygning så skal jeg først og fremmest købe en ”Beer kit” og så handler det om at søge nettet tyndt for information, jeg har heldigvis fundet en side som har en god guide jeg vil gå ud fra. Du kan se siden her: https://foodfan.dk/den-ultimative-guide-til-oelbrygning/

Jeg er godt klar over at jeg nævnte nogle få ting, men jeg har en del flere så som at besøge andre og flere lande end dem jeg er vant til. Desværre er det sådan er vi kun har 24 timer i døgnet og derfor kan det være lidt problematisk at nå alt det man gerne vil, derfor er det også vigtigt at man prioritere for hvad der er vigtigt i ens liv. Vores liv er desværre meget monotont, vi arbejder, kommer hjem, nogle henter børn mens andre bare sidder foran tv eller computeren og underholder sig selv med meningslæst lort som absolut ikke forbedre ens liv på nogle måder. Jeg ser næsten ingen tv. Det er mit egen valg og sådan er det bare. En af de områder hvor jeg har fundet ud af at spare tid det er på indkøb. Selv om jeg elsker at stå i køkkenet da det giver ro i sjælen, så er det selv indkøb af råvarerne jeg ikke bryder mig om.

Derfor har jeg også besluttet at skippe det sted og spare den tid og i stedet have et abonnement til måltidskasser. Dvs. jeg vælger hvilken kasse jeg vil have i forhold til hvad det er jeg vil vælge og så bliver maden leveret fra dag til dag lige til døren. Det er både nemt og hurtigt og så kan man i mellemtiden bruge sin tid på noget der er vigtige for en. Jeg vil ikke sige det er for alle, for det koster også mere end hvis man selv handler, men sådan er det jo, det er den service man betaler for.

I starten havde jeg lidt besvær med at vælge hvilken måltidskasse jeg skulle vælge da der findes en del forskellige virksomheder der tilbyder præcis det. Derfor fandt jeg frem til madpassionen.dk som var til stor hjælp. Madpassionen.dk er en sammenligning tjeneste over forskellige måltidskasser, her kan du hurtig danne dig et overblik og vælge lige præcis den kasse og virksomhed der passer dig og din familie bedst.

Nye projekter

Jeg er ikke en person der kan sidde stille i lang tid uden at fortage mig noget. Derfor har jeg altid gang i flere projekter på samme tid. I dag vil jeg fortælle om 2 nye projekter jeg har startet op. Begge af dem er hjemmesider, forskellige fra hinanden og i en hel anden genre end mad og opskrifter. Grunden til alle disse sider er at jeg en dag håber at jeg kan leve af dem. I stedet for at tage på et normalt 8-4 job så håber jeg at disse hjemmesider vil være nok til at kunne give en løn jeg kan være tilfreds med.

Kryb-info.dk – Som lille har jeg altid være glad for kryb, jeg kan huske til min mors store forskrækkelse da jeg slæbte en myretue med hjem i en spand, eller erklærede krig mod et hvepsebo og blev stukket utal af gange. Jeg lærte med tiden at min fascination af disse små kravl ikke var gensidig med mange andre mennesker. Disse så dem som et skadedyr som jeg i dag sagtens kan forstå at de kan være. Men desværre finder jeg en manglende information om disse på nettet. Der florere mange myter om hvordan man kan få myrer væk fra ens bolig, hæld kanel ved åbningen, køb en kat, stå på et ben og kast salt over højre skulder osv. Jeg har derfor oprettet en hjemmeside med hensigt på skadedyrsbekæmpelse. Her vil du finder dybdegående og informerende artikler om de fleste skadedyr vi normalt ser i Danmark, der vil komme frem til hvad man skal gøre og hvordan for at slippe af med dem, en video, billeder og meget mere.

Air-target.dk – Projektet her er mit nyeste af mange. Jeg har altid været fascineret af våben, hvordan de virker samt brugen af dem (Dette gælder når jeg var i militæret!). Da det ikke er direkte lovligt at eje et skydevåben i Danmark uden jagttegn eller våbentilladelse, måtte jeg finde et smuthul som jeg er ret tilfreds med. Det handler nemlig om luftvåben, se disse er helt lovlige hvis de kun er på 4,5 mm kaliber, det eneste der kræves af dig er du er 18 hvis du skal have sådan et våben. Luft våben som du selv kan regne ud, bruger luft til at skyde. Disse kan have flere forskellige lade mekanismer og har derfor forskellige udgangshastigheder. De fleste luftvåben ligner faktisk den ægte vare, men udseendet, vægten og rekyl.

Hvis du har overvejet at købe er af disse luftvåben, om det så er en luftpistol eller luftgevær så kan du finde information, videoer samt en bedømmelse af disse våben på hjemmesiden. Jeg skal nævne at jeg ikke sælger dem, men henviser til godkendte webshops som gør!

Til sidst

Til sidst vil jeg bare minde jer om at nyde livet hver eneste dag, vær positiv, venlig mod andre. Alt i alt vær den bedste version af dig selv om du kan være. Jeg er blevet ramt af en sygdom, som jeg endnu ikke ved om jeg kommer til at vinde over, jeg vil dog begynde at nyde livet meget mere.

Hav en fantastisk dag.
//Alexander

Læs også

Giv dig selv mere lyst til at lave mad med et nyt køkken

Der er noget hyggeligt over at stresse af i køkkenet efter en lang arbejdsdag eller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *