Forside » Opskrift » Sund boghvede granola med tranebær
Sund boghvede granola med tranebær

Sund boghvede granola med tranebær

Sund boghvede granola med tranebærOkay, så jeg kan lige så godt sige det: Jeg er ikke et morgenmenneske. Som i: OVERHOVEDET ikke et morgenmenneske. Om morgenen kan jeg bedst lide at sidde helt stille og græde ned i min kaffekop, mens jeg i en halv times tid lader som om, at det hele er en ond drøm. Når jeg imidlertid finder ud af, at det ikke er tilfældet, er der én ting, der hjælper: morgenmad. God, solid morgenmad. Den slags, der giver én troen tilbage på, at dagen alligevel kan gå hen og blive helt god.

Hjemmelavet granola er dén slags morgenmad. Jeg nævner i flæng: det er sundt, mættende, knasende sprødt, sødt, salt, chewy og føles ret fancy sådan en mandag morgen, selvom det ikke tager nogen tid at servere, når det først er lavet. Jeg serverer min granola med mandelmælk og frosne hindbær, så det kan deles på Instagram, men det kan også serveres på yoghurt eller drysses ovenpå en smoothie. I virkeligheden er mulighederne uendelige, så man skal ikke tøve med at tømme sit køkkenskab, hvis man har nogle nødder eller kerner, man gerne vil af med (og det har vi jo alle. Jeg har i hvert fald ting stående i skabet, jeg ikke aner, hvornår jeg har købt).

Såøh, er vi klar til i morgen?

Ja? Okay. God fornøjelse!

Sund boghvede granola med tranebær
Boghvede granola
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 5 Minutter
    Tilberedning
    15 Minutter
    Personer Forberedelse
    4 5 Minutter
    Tilberedning
    15 Minutter
    Sund boghvede granola med tranebær
    Boghvede granola
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 5 Minutter
      Tilberedning
      15 Minutter
      Personer Forberedelse
      4 5 Minutter
      Tilberedning
      15 Minutter
      Ingredienser
      • 200 gram Hel boghvede
      • 100 gram Mandler
      • 100 gram Græskarkerner
      • 20 gram Chiafrø
      • 30 gram Hørfrø
      • 90 gram Tranebær tørrede
      • 50 gram Sirup
      • 1 tsk. Kanel
      • ¼ tsk. Nelliker stødte
      • ½ tsk. Ingefær stødt
      • Lidt salt
      • 1 spsk. Kokosolie
      Personer:
      Fremgangsmåde:
      1. Forvarm ovnen til 150 grader.
      2. Kom boghvede, græskarkerner og mandler i en skål og overhæld med kogende vand fra elkedlen.
        Læg en tallerken over og lad det trække i 15 minutter. Hæld herefter vandet fra.
      3. Overfør til en skål og tilsæt chiafrø, hørfrø, tranebær, sirup, krydderier, kokosolie og lidt salt. Rør godt rundt med en ske, indtil olien og krydderierne er godt fordelt.
      4. Fordel jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen under jævnlig omrøring i 45 minutter, indtil granolaen er sprød og lækker.
      5. Lad den køle godt af og opbevar herefter i en lufttæt beholder.
      6. Server f.eks med frisk frugt, bær og iskold mælk.
      Del denne opskrift

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *