Forside » Opskrift » Lunende linsesuppe med rødbeder
Lunende linsesuppe med rødbeder

Lunende linsesuppe med rødbeder

Lunende linsesuppe med rødbederLinsesuppe lyder ikke som det mest sexede i verden. Okay. Når vi skal være helt ærlige, så lyder det ikke rigtigt sexet overhovedet. Det skal man dog ikke lade sig narre af, for jeg synes godt, at man kan sætte pris på et nærende, mættende, blodrødt og lunende vintermåltid, der varmer én indefra og ud. Altså, det kan sgu da også noget!

Der ér bare noget over suppe serveret i kæmpe skåle, der kan gør mig lykkelig helt ind i sjælen, sådan på den der ”jeg sidder bare lige her og nyder min suppe og mit liv”-måde. Det er så hyggeligt og varmt og godt, at man aldrig vil lave andet end at krybe ned under et tæppe og bo der resten af vinteren.

Det gode ved suppe er i øvrigt, at man kan gøre lige, hvad man vil med den (se, nu bliver det lidt sexet alligevel), og den vil stadig være indbydende og smage godt. Denne suppe er lidt marokkansk inspireret og er krydret med spidskommen, kanel og citron – men den er stadig helt mild og ufarlig – og så er den ikke mindst smuk pga. indholdet af fantastiske, danske rødbeder, som vi i virkeligheden spiser alt, alt for lidt.

Nu kan røde næser, blæst og regn bare komme an!

Lunende linsesuppe med rødbeder
Lunende linsesuppe med rødbeder
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Lunende linsesuppe med rødbeder
    Lunende linsesuppe med rødbeder
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Ingredienser
      • 2 spsk Olivenolie
      • 500 gram Rødbeder
      • 300 gram Kartofler
      • 1 Løg
      • 2 fed Hvidløg
      • 2 Bladselleri
      • 1/2 Chili
      • 300 gram Røde Linser
      • 1,5 liter Grøntsagsbouillon
      • 1 spsk Spidskommen
      • 1 tsk Kanel
      • Saft fra 1 citron
      • Salt og peber
      Personer:
      Fremgangsmåde:
      1. Skræl kartofler og rødbeder og skær dem ud i mindre tern sammen med løg, hvidløg, selleri og chili. Brug gerne handsker, når du arbejder med rødbede, så du undgår at få alt for blodige hænder.
      2. Varm lidt olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
      3. Tilsæt linser, bouillon, spidskommen og kanel til gryden. Rør godt rundt og lad simre ved lav varme i 20-30 minutter, indtil linserne er møre og suppen har en god konsistens.
      4. Tag suppen af varmen og smag til med citron, salt og peber. Suppen kan også stavblendes, hvis man ønsker, men det er ikke nødvendigt.
      5. Server f.eks. med yoghurt og krydderurter på toppen, og brød ved siden af. Velbekomme!
      Del denne opskrift

      Læs også

      Tomatsuppe

      Tomatsuppe

      Tomatsuppe er en alsidig ret forstået på den måde at den kan spise året rundt. …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *