Forside » Nyheder » Tilbage fra Thailand

Tilbage fra Thailand

Mit navn er Alexander og jeg er en af de smukke herrer der stor bag hjemmesiden HverdagsGourmet.dk. Først og fremmest må en kort præsentation være på sit rette.

Navn: Alexander R. Rosenborg
Født: 02.02.84
Civilstatus: Gift
Børn: 2 dejlig unger, som i kan se et billede af længere nede

Billedet er taget på White Sand Beach på Koh Chang (Elefant øen) i Thailand.
Liam-og-Nova
Hvorfor denne hjemmeside?
Der findes utrolig mange hjemmesider, der netop handler om madlavning, opskrifter og de forskellige kulinariske oplevelser man kan se, smage og opleve rundt omkring i verdenen. Jeg har en passion for madlavning. Jeg elsker at stå i køkkenet, pusle omkring de forskellige råvarer og tilberede en ret jeg aldrig har prøvet før, eller bare forbedre en jeg allerede kender til. Hjemmesiden er oprettet i sinde om at samle de bedste opskrifter der findes derude under et tag.

En kedelig tendens som vokser støt dag for dag er, at vi ikke længere laver vores eget mad, vi har det med at prioritere anderledes end vi har hidtil. Med virksomheder som Justeat.dk og hungry.dk der fokuserer på takeaway, bestiller vi mad udefra uden at tænke os om og får det direkte leveret på vores adresse. Det ville være en skam hvis fremtidige lejligheder vil blive bygget uden køkkener. Det vil vi gerne lave om på.

Det virker som en nem løsning bare at bestille maden over nettet og noget tid efter er maden serveret. De færreste ved dog hvad de propper i munden. Ja de ved hvilken ret, men hvad med ingredienserne, er de friske, økologiske osv… Der er simpelthen noget fantastisk ved at stå i et køkken og lave en ret til sin familie med de råvarer man selv har udvalgt fra butikken synes vi. Vores mål er at blive en af Danmarks førende indenfor kvalitets opskrifter, hvor HverdagsGourmet.dk er på alle læber.

Vi har helt klart et bjerg at bestige, især med hjemmesider som dk-kogebogen, som er den største i Danmarks, det skal dog ikke bremse os, da vi både er stædige, ihærdige og målrettet. Vi håber derfor at du vil med ud på et eventyr og hjælpe os med at skabe dette kulinariske eventyr i form af denne hjemmeside.

Min tur til Thailand

I starten af 2016 besluttede familien og jeg at tage til Thailand i slutningen af året. Vi havde glædet os utrolig meget. Den 26. december 2016 sad vi derfor i flyvemaskinen på vej til Bangkok. Vi skulle være afsted i hele 6 uger, og det var en fantastisk tid med oplevelser af kulturen, deres køkken, deres mentalitet og mere til. Børnene plaskede både på stranden og i poolen, og de fleste gange var det svært at få dem op, hvilket også er forståeligt nok, da det danske vejr sjældent indbyder til stranden. Vi så aber, slanger, krabber, elefanter og meget mere. Det har været en spændende rejse og vi skal helt klart gøre det igen. Næste gang kunne jeg forstille mig at vi tager afsted i flere måneder.

Når man kommer ind på mad, så kan samtalen lede ind på de forskellige køkkener der findes derude. Det franske, italienske, græske osv.. Det thailandske køkken er dog ikke noget der rigtig bliver omtalt. Gourmet som man kender det, er svært at få øje på i Thailand. Til gengæld er der hav af gade boder og restauranter på hjul. Man kan godt blive lidt skeptisk i starten på hvordan maden smager fra en køkken der er på hjul, men det er for det første en spændende oplevelse i sig selv at se dem lave maden, desuden er de også dygtige til det. Maden smager godt og man bliver mæt.

Jeg må indrømme at jeg desværre ikke har taget så mange billeder af de retter vi har fået serveret, jeg var simpelthen hypnotiseret af den rolige og afslappede atmosfære. Og nød hver eneste øjeblik. Derfor kan jeg kun fremvise nogle få billeder.

Ret 2

Ret 5

Ret 3

Ret 6

Ret 1

Ret 4

Når vi tænker på Danmark og udvalget af de asiatiske retter, så er det nærmest ikke eksisterende. Selvfølgelig er der kinesiske, japanske og andre asiatiske restauranter i Danmark, de drukner dog i mængden for de andre køkkener, måske ud over sushi restauranter. Og nej her taler jeg ikke om den kina grillen rundt om hjørnet der serverer en flæskestegssandwich eller en kedelig og flad efterligning af en Tomyam suppe.

Jeg synes det er ærgerligt at vi i 2017 ikke er kommet længere for at få andre kulinariske retter inde mellem grænserne. For der vil altid være kunder nok. Er maden autentisk, smagen på plads, jamen så skal der sådan set ikke meget mere til.

Vil du turde at spise der?

Mens vi var i Thailand så skulle svigerfar og jeg selvfølgelig ud og prøve så mange og underlige retter som muligt. Når man nu er i udlandet og har chance for det, så tænker jeg at man bestemt skal prøve alle de ting man kan. Derfor bookede vi en tur hvor man kunne prøve autentisk Thailandsk mad. Og tro mig når jeg siger at vi kom rundt omkring. Vi fik spist græshopper, larver, biller, myrer og meget andet kryb. Det var ellers ikke så slemt som man skulle tro. Det der kom lidt bag på mig var dog deres hygiejne, som er nærmest ikke eksisterende. Vi kom forbi en af deres mere kendte restauranter i Bangkok, her serverer de en ret som ikke kan måles med andre i Thailand. Den er så berømt at den har været omtalt i CNN, BBC og mange andre store medier i udlandet. Retten smagte fantastisk, det giver jeg dem. Men det var ikke det der ligesom slog benene væk under mig, det var deres hygiejne.

Her kan i se et billede af selve køkkenet.
Vil-du-turde-at-spise-her
Er der nogen der har mistet appetitten? Det er ikke et syn vi er vandt til her i Danmark. Og restauranten var propfyldt, folk var simpelthen ligeglade med alt det skidt der lå over alt. Gamle æggeskaller, retter der var tabt på gulvet og mere til. Det er godt at miljøstyrelsen ikke opererer i Thailand. Havde det været i Danmark så ville den restaurant bliver lukket ned i samme sekund. Jeg ser mig selv om en ryddelig og nydelig person, derfor var det lidt af et chok og noget af en overraskelse at et køkken kunne se sådan ud. Dette skulle dog ikke slå mig ud, vi bestilte maden og ved du hvad. Den smagte fantastisk. De forskellige lag af tekstur, smagsvariationerne ved hvert bid skabte en fest i min mund. Til retten fik vi også en stor kold Chang (Thailandsk øl). Jeg skulle måske sige at det var omkring 35 graders varm, så den øl var meget velkommen.

Fremtiden for HverdagsGourmet.dk

Nu hvor jeg er tilbage fra ferie, jamen så er det bare at klø på. Vi vil tilføje nye retter jævnligt, rette eller forny nogle gamle og svare på alle kommentarer og spørgsmål I måtte have til os. Vi har på nuværende tidspunkt ikke fundet ud af hvilken form for struktur vi kommer til at bruge på hjemmesiden ang. kategorier, køkkener osv. Vi er dog tæt på en løsning om at få lavet et system så brugervenligt som muligt, så du som mange andre vil få en nem og overskuelig måde at vælge præcis de retter I søger efter.

Vi har desuden tilføjet 5 nye retter siden min tilbagekomst fra Thailand.

Vi ses
//Alexander

Læs også

Velkommen til HverdagsGourmet

Vi åbner for HverdagsGourmet.dk

Efter et par måneders hårdt arbejde kan vi med stolthed i vores stemmer åbne op …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *