Forside » Opskrift » Kanelsnegle med kærlighed
Kanelsnegle

Kanelsnegle med kærlighed

En fantastisk opskrift på luftige kanelsnegle der er fyldt med smag. Har du nogensinde prøvet at købe kanelsnegle hos bageren? Efter denne opskrift, kommer du altid til at gøre det igen. Disse kanelsnegle er som faldet fra himlen. Server dem for dine familie, venner eller gæster og de vil spørge efter opskriften.



Kanelsnegle
Kanelsnegle med kærlighed
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
12 personer 10 min
Tilberedning Ventetid
30 min 80 min
Personer Forberedelse
12 personer 10 min
Tilberedning Ventetid
30 min 80 min
Kanelsnegle
Kanelsnegle med kærlighed
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
12 personer 10 min
Tilberedning Ventetid
30 min 80 min
Personer Forberedelse
12 personer 10 min
Tilberedning Ventetid
30 min 80 min
Ingredienser
Dej
  • 800 gram Hvedemel
  • 100 gram Smør
  • 5 dl. Sødmælk
  • 50 gram Gær
  • 1,5 dl. Sukker
  • 0,5 tsk. Salt
  • 2 tsk. Kardemomme Stødt
Fyld
  • 150 gram Smør
  • 2 dl. Sukker
  • 2 spsk. Kanel Stødt
Penslings
  • 1 Æg
Personer: personer
Instruktioner
  1. Kom mælken og smøret i gryden, tænd op for varmen til smøret smelter. Det må ikke koge, så lad være med at give den fuld blus. Mælken skal helst være lun når smøret er smeltet.
  2. Smuldre nu gæren i blandingen, tilsæt salt og sukker og rør stille og rolig rundt indetil alle 3 ingredienser er opløst.
  3. Tilsæt nu kardemomme og mel. Her skal du ælte dejen til den bliver smidig.
  4. Overdæk dejen og giv den ca. 40 min til hævning.
  5. Mens dejen hæver. Går du i gang med fyldet.
  6. Bare kom alle ingredienser op i en skål og rør det godt sammen. Du skal ende med en ensartet masser der er klar til at blive smurt på.
  7. Efter dejen har fået sine 40 min. Skal du dele dejen i 2 stykker. Rul dem ud til retangel ca. 20x30cm.
  8. Fordel fyldet på de 2 retangler og rul dem sammen til du har noget der minder om en roulade. (De skal rulles fra den brede side)
  9. Skær nu hver "roulade" i ca. 20 stykker. så du ender med at have 40 kanelsnegle.
  10. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  11. Enden eller halen af hver kanelsnegl bøjer du ind under kanelsneglen og legger den med enden/halen nedad.
  12. Når du har klargjort alle 40 kanelsnegle, overdækker du dem og giver dem 40 min til endnu en hævning.
    Ca. 10-15 min inden de 40 min er gået, forvarmer du 225 C. almindelig ovn.
    (Ved en varmlufts ovn skal der tages 20-25 grader af varmen.)
  13. Frem med penslen som Picasso og pensl dem alle.
  14. Kanelsneglene skal ca. have 6-8 min i ovnen ved 225 C.
  15. Lad kanelsneglene afkøle. Herefter overtrækkes de med glasur.

    Så er der serveret.
Information





En herlig opskrift på luftige kanelsnegle eller vil elske. Der er lidt vente tid især med hævningen, men det er ventetiden værd. Når du først har afprøvet denne opskrift så vil du altid vende tilbage til den.

Hvordan laver man kanelsnegle?
Er det første gang du skal i gang med at lave kanelsnegle, så skal du vide en ting. Du må ikke skynde dig. Springer du over nogle trin, eller ikke helt følger dem. Så er der stor risiko for at de ikke bliver som ønsket. I stedet for at de bliver luftige og fulde af smag, så kan du ende med en tung og flad klat ingen gider at spise. Husk derfor at følge opskriften nøje, så skal det nok gå.

Kan man bage kanelsnegle dagen før?
Ja det kan man sagtens. Det du skal huske på at de med tiden blive tørre. De kan dog sagtens klare at stå en dag uden at tage så meget skade. De er dog bedst friske!

Kan man fryse kanelsnegle?
Kanelsnegle kan sagtens fryses, det skal dog gøre før glasuren kommer på. Ellers kommer du til at få en halv våd kanelsnegl når du tørrer dem op.

Hvor længe kan kanelsnegle holde sig?
Som tommelfingerregel siger vi 3 dage, ellers begynder de at blive tørre og kedelige. Kanelsnegle skal nydes mens de er friske!

Del denne opskrift

Læs også

Vafler

Vafler – Dejlig sprøde og lækre

Belgiske vafler er sprøde, velsmagende og lækre. De kan spises med bær, is, marmelade og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *