Hvad serverer man på første date?

Sponsoreret

At planlægge og gennemføre en date på succesfuld vis kan være noget af en udfordring. Du vil typisk ikke kun bruge meget tid og energi på at vælge, hvad du skal have på, hvad du vil spørge ind til på daten, og hvor daten skal foregå. Du vil også skulle tænke over, hvad du skal servere på første date, såfremt daten skal foregå hos dig.

Det kan især blive svært at sammensætte en menu, hvis man dater en kræsen mand eller kvinde. Endvidere kan det blive en udfordring, hvis der skal tages hensyn til allergener, diæter m.v.

Vi ved, at det kan være udfordrende, hvorfor vi hjælper dig i mål. Find en masse idéer til den perfekte menu i blogindlægget. Prøv i øvrigt gratis dansk dating online, hvis du ikke har fundet din næste date endnu.

6 tips til at sammensætte en god menu til daten

Inden vi præsenterer dig for nogle konkrete idéer til menuen, så vil vi gerne give dig nogle gode råd mht. menusammensætningen. Der er nemlig nogle ting, du skal undgå, hvis daten ikke skal ende med at blive en mindre god en af slagsen. De 6 tips kommer her:

 1. Undgå at lave mad med hvidløg (hvidløg giver som bekendt dårlig ånde)
 2. Hold igen med chili og andre stærke krydderier (ikke alle bryder sig om det)
 3. Hold dig fra alt for komplicerede retter (medmindre du er en dygtig kok)
 4. Undgå spareribs (kan hurtigt blive en griset affære)
 5. Øv dig på retten (hvis nødvendigt) et par dage inden retten
 6. Køb ikke færdigretter (virker upersonligt og smager sjældent ret godt)

Så hvad skal man servere?

Nu er det tid til at tage hul på den mest spændende del; vi skal nemlig hjælpe dig med at planlægge den perfekte scoremiddag.

Ønsker du at lave noget såkaldt scoremad, som ikke kræver en fortid som kok, så bør du læse videre. Vores idéer lægger op til, at du laver en 3-retters menu, men mindre kan også gøre det. Find idéer til henholdsvis forretter, hovedretter og desserter herunder.

Forretter:

 1. Cæsarsalat med kylling og avocado
 2. Kartoffelsuppe med brød eller rugbrødschips
 3. Rösti med koldrøget laks

Hovedretter:

 1. Hjemmelavet pizza med parmaskinke og rucola
 2. Lasagne med oksekød og gulerødder samt blandet salat som tilbehør
 3. Broccolitærte med skinke og vandmelonsalat som tilbehør

Desserter:

 1. Hjemmelavede pandekager med is og friske bær
 2. Frugtsalat med råcreme
 3. Rabarbertrifli

Hvilke retter du skal vælge afhænger ikke kun af, hvad du og din date er til. Det afhænger også af, hvor god du er i et køkken. Kaster du dig ud i et alt for stort projekt med henblik på at imponere din date, så kan det ende med at blive en katastrofe. Der kan nemlig gå rigtig mange ting galt i et køkken, hvis man ikke har 100 % styr på håndteringen af forskellige fødevarer og krydderier.

Der skal også sørges for de våde varer

Den vigtigste del af menuen er selvfølgelig selve maden. Det er dog også vigtigt, at man har tænkt over, hvad der skal serveres af drikkevarer. Denne del bør du dog vente med at tage stilling til, til du har lagt dig fast på maden. Det er nemlig alfa og omega, at drikkevarerne passer til maden. F.eks. vil mange foretrække rødvin til rødt kød, hvidvin til fisk og øl til burgere for blot at nævne et par eksempler.

 

Læs også

Giv dig selv mere lyst til at lave mad med et nyt køkken

Der er noget hyggeligt over at stresse af i køkkenet efter en lang arbejdsdag eller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *