En dejlig varm gryderet der vil gøre alle glade.
Mørbradgryde kan tilberedes på mange forskellige måder, her afhænger det af tid, smag og passion for mad fra kokkens side. Opskriften er nem at gå til, den smager fantastisk og så tager det ingen tid at tilberede. Små 30 min skal du bruge i køkkenet og så har du en god og varm ret til 4 mennesker.
- 600 gram Svinemørbrad
- 400 gram Champignoner
- 125 gram Cocktailpølser
- 125 gram Bacon Skiver
- 200 gram Løg
- 1 ds. Hakkede tomater
- 70 gram Tomatpure koncentreret
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 spsk. Paprika edelsuss
- 5 dl. Piskefløde
- Salt
- Peber
- Steg bacon på en pande, læg bacon på fedtsugende papir og gem det til senere.
- Skær mørbraden i skiver og vend den i mel.
- Brun den i en gryde og tag den op på en tallerken.
- Hak løg og champignoner i skiver.
- Brun dem samme i en gryde.
- Tilføj tomatpure, kom paprika i samt mel som du drysser over. Rør det hele sammen i gryden.
- Kom de 5 dl. fløde i og kog op hvor du så rører tomaterne i.
- Skru ned for varmen. Læg mørbraderne i hvor det skal simre i ca. 20 min.
- Ca. 3-5 min inden kommer du pølserne i.
- Retten er nu færdig og kan serveres med bacon ovenpå.
En ret med variationer af tekstur, spækket med smag og meget mættende.
Har du lyst til at eksperimentere lidt så har du en god mulighed for det her. Du kan altid tilføje andre ingredienser eller tilsætte forskellige krydderier.
Har du lyst og tid kan du også rive 2 gulerødder, stege dem og tilsætte dem til retten. Dette vil give retten en sødmen som en ekstra dimension til dine smagsløg. Prøv dig frem og se hvad du kan komme frem til.
Tilbehør
En mørbradgryde går hånd i hånd med, ris eller kartofler.
Når du bruger ris så husk på at der findes flere forskellige slags, er du på den sunde bølge, så er brun eller sorte ris selvfølgelig det du skal vælge. Det gør vi herhjemme.
Vælger du kartofler, så er moste kartofler bedst, de passer og flyder ind med den eksisterende tekstur fra selve mørbradgryden. En spjæt dild i kartoflen vil give den lidt friskhed og farve.
En ting som mange glemmer er at krydre sin mad, smag den til før servering. Det mest almindelig vi kender til her i Danmark er salt og peber. Man skal dog ikke være bange for at bevæge sig i mere spændende urter og kryderier.
Anretning
Anretningen af en ret er utrolig vigtig, da den spiller psykologisk ind. Ser en ret smuk ud, vil den også automatisk smage bedre. Husk at vi først og fremmest spiser med øjnene. Det er derfor altid en god ide lige at komme lidt grønt ovenpå. Her taler vi ikke om en hel salat, men bare en smule til pynt.
En mørbradgryde er jo ikke lige frem et kønt syn, især når man bare klasker det på en tallerken. Gør dig lidt umage. Anret retten med lidt farver, skab en kontrast og giv ikke kun dine smagsløg en oplevelse med alle dine andre sanser.
Velbekomme!
Spørgsmål vedrørende mørbradgryde
Kan man lave mørbradgryde dagen før?
Det kan man sagtens. Så har du også tid til at lave en dejlig frisk salat på selve dagen med en dejlig glas rødvin ved siden af.
Hvilken salat til mørbradgryde?
En let og frisk salat som er i kontrast med den tunge mørbradgryde ret.
Hvilken vin til mørbradgryde?
Rødvin, ellers er det op til dig.
Hvor længe kan mørbradgryde holde sig i køleskabet?
Ca. 4 dage.
Se også den lækre opskrift på mørbradbøf her.