Et af de vigtigste redskaber i køkkenet

Der er mange redskaber i det moderne køkken, der er uundværlige. Både på den gode restaurant og i hjemmekøkkenet. På de fleste restauranter siger man, at der er to forudsætninger for, at man kan lave god mad. Der er god hygiejne, og der er godt værktøj. Hygiejnen må man som regel selv stå for. Men det gode værktøj kan du få hjælp til. Og hvor der kan nævnes knive, gryder og piskeris som vigtige redskaber, så er der måske ikke meget, der værdimæssigt overstiger stegepanden.

Find frem til den bedste stegepande

Når du køber en ny stegepande, køber du ikke bare en stegepande. Du køber en del af dit køkkens sjæl. En god stegepande er en forudsætning for, at du kan lave den perfekte bøf, de bedste stegte asparges, de bedste pommes fondant, de bedste kammuslinger, den bedste laks og så videre. Stegepanden er så ekstremt alsidig i sin evne til god madlavning, at den er et af de vigtigste redskaber i det spændende køkken. Og her kan du så se de bedste i test. En forbrugertest kan man altid konsultere, hvis man er i tvivl om, hvad man kan og skal stole på.

Hvad skal man holde øje med ved en god stegepande?

Der er mange ting at være opmærksom på, når man skal købe en ny stegepande. Nogle er dyre, og andre er billige. Men der er meget andet, man skal holde øje med. Passer størrelsen til komfuret? Er panden passende til et glaskeramisk- eller et induktionskomfur? Hvor meget vejer stegepanden? Hvilken slags belægning har du behov for? Skal den fx have ’slip let funktion’? Alt dette skal man gøre sig klart, før man går på indkøb. Men lad dig inspirere af en forbrugertest. Det har sjældent taget skade.

Madlavning er sjovt – tag børnene med

Når man skal lære sine børn at være i køkkenet, så er det bare mange gange sjovere, når udstyret er i orden. Vær klar med fade, pander, gryder og knive af god kvalitet (hvis knivene er gode, så lad hellere børnene håndtere kartoffelskrælleren). Det er sjovere for dig, og det er sjovere for børnene. For mange børn lærer ikke at lave ordentlig mad, og hvad værre er, så lærer de ikke at sætte pris på råvarernes og redskabernes kvalitet. Mad er ikke bare mad. Og dine børn fortjener forståelsen for, hvad madlavning er for en videnskab. Sæt dig ind i både god mad og forudsætningerne for god mad. Og giv det videre. Det vil du ikke fortryde.

Læs også

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Rødkål er et must til Mortens Aften og julemiddagen. Det er nemlig rødkålen der binder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *