Lasagne opskrift der vil få din mund til at løbe i vand. Det svære ved en lasagne er at få den til at smage af noget. Utrolig mange opskrifter vil give dig en meget flad og kedelig smag. En lasagne skal smage af noget, man skal kunne smage de forskellige ingredienser og der skal være lidt bid i. Denne opskrift byder på netop smagsoplevelserne og mæthedsfornemmelse. Husk at læse opskriften igennem først før du kaster dig ud i den. Velbekomme.
- 500 gram Hakket oksekød 10% fedt
- 2 Løg
- 2 spsk. Olie
- 2 Gulerødder
- 2 stilke Bladselleri
- 4 fed Hvidløg
- 3 tsk. Oregano tørret
- 1 tsk. Timian tørret
- 1 tsk. Salt
- 6 dl. Oksebouillon
- 140 gram Tomatpure koncentreret
- 5 spsk. Hvedemel
- 25 gram Margarine
- 10 dl. Mælk
- 0,5 tsk. Salt
- En smule Muskat Friskrevet
- 50 gram Revet ost Mozzarella
- Lasagneplader
- Husk altid at vaske hænder før du går i gang med en opskrift.
Før vi kaster os ud til selve komfuret så skal alle ingredienserne forberedes.
Finsnit de 4 hvidløg og løget.
Riv gulerødder
Finskær bladselleri - Når alle ingredienserne er klar kan du kommer i gang ved komfuret.
Sæt en gryde over varmen og tilsæt lidt olie. - Svits nu det finthakket løg og hvidløg i gryden, du må også gerne tilføje salt på samme tid og peber hvis du fortrækker det.
- Når løget bliver lidt glasagtigt at se på, tilsætter du kødet og svitser det til det bliver brunt.
- Tilsæt nu de resterende ingredienser: De revne gulerødder, skåret bladselleri, timian, oregano, tomatpure og oksebouillon.
Rør forsigtigt rundt i det.
Bring blandingen op i kog og lad dem simre i ca. 30-45 min.
- Frem med en ny gryde.
Her smelter du margarinen. - Når margarinen er helt smeltet rør du mel i.
- Tilsæt nu lidt mælk ad gangen mens du rører rundt i blandingen. Det er vigtig at du ikke hælder alt mælken i, det er et must at det skal være lidt ad gangen. Ellers risikerer du at ødelægge sovsen.
- Lad sovsen komme op i kog hvor du tilsætter salt samt muskatnød.
- Tilsæt nu osten og rør rundt i det ca. 10-15 min.
Du skal ikke blive nervøs for hvis sovsen ser mærkelig ud når osten kommer i. Bare bliv ved med at røre rundt hvorefter du vil opleve at den stille og rolig vil blive til en mere flydende masse.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Nu skal du bruge et ildfast fad, smør det med margarine eller andet lignende smørelse.
Nu handler det bare om de forskellige lag.
Kom kødsovs i bunden, lasagneplader ovenpå og derefter bechamelsauce. Dette fortsætter du med og afslutter til sidst med bechamelsauce.
- Nu er din lasagne klar til at komme i ovnen. Stil den lidt under midten af ovnen og giv den omkring 35-45 minutter. Velbekomme!
Lasagnen er en meget fri ret. Det er helt op til dig hvilke grønsager du vil have i, om det skal være med kød eller uden. Derfor vil du også kunne finde utrolig mange variationer af forskellige opskrifter derude. Her kommer din egne smagsløg på banen, vælg det du godt kan lide og eksperimenter lidt.
Hvordan laver man lasagne?
Teoretisk set er det ikke særlig svært at lave en lasagne. Alle ingredienser skal i samme gryde og koges, hvorefter du skal stable kødsovsen med bechamelsauce samt lasagneplader lag på lag. Det der er svært ved en lasagne er selve smagene. Mange opskrifter giver dig en hurtig og nem fremgangsmåde, men det resulterer i at smagen bliver flad, afdanket og bare decideret kedelig. Denne opskrift giver dig mest mulig ud af de bruge råvarer og samt fremhæver ikke kun smagen men også aromaen.
Hvor lang tid skal lasagne have i ovnen?
Dette kommer meget an på hvor stor en lasagne du skal have, jo større mængde du sætter i ovnen desto mere tid skal den have før varmen kan når til midten og bage den igennem.
Kan man fryse lasagne?
Ja det kan man sagtens. Bare husk at lade den stå og køle af til rumtemperatur før du sætter den i fryseren.
Hvilken salat passer til lasagne?
Det er op til hver enkelt person. Det skal helst være en let og frisk salat da en lasagne godt kan være lidt tung i den. Her kunne vi anbefale en lækker græsk salat.
Hvilke grøntsager i lasagne?
Det smukke ved en lasagne er at du selv bestemmer hvilke grønsager du ønsker der skal i. Er du vild med peberfrugter og aubergine, jamen så hold dig ikke tilbage.