Indkøber I kun de bedste råvarer og lægger kræfter I at finde lige det, der kan gøres jeres serveringer endnu mere smagfulde? Uanset om der er tale om en restaurant eller cateringvirksomhed, hvor maden leveres ud af huset, er det vigtigt, at råvarerne er i orden. Det kan smages, om man er gået efter højeste kvalitet eller er gået på kompromis nogle steder – så I skal overveje, hvad der betyder noget for jer.
Vanilje er noget af det, der virkelig kan gøre en forskel. God vanilje er dyr, men til gengæld er det også så koncentreret, at mængden, der skal bruges, er meget lille. Hvis I efterhånden skal have indkøbt mere Bourbonvanilje, kan I prøve at kigge her. Om det er friske vaniljestænger eller stødt vaniljepulver fra Bourbonvaniljen er underordnet – her kan I finde den type og mængde, I gerne vil indkøbe til jeres virksomhed.
Hvorfor vælge Bourbonvanilje?
Der findes mange typer af vanilje, og måske I har svært ved at gennemskue, hvilken man egentlig skal vælge? Bourbonvaniljen er en af de mest anvendte typer, og det skyldes formentlig, at den er yderst smagfuld, mens den er en noget billigere variant end den Polynesiske Tahitivanilje. Bourbonvanilje fungerer rigtig godt, hvis den enten skal bages eller koges. Af samme årsag er det typisk også denne type af vanilje, der anbefales at anvende i forskelligt bagværk.
Hvis I arbejder med vanilje, er det vigtigt, at I bruger tid på at sætte jer ind i, hvad de forskellige typer egentlig kan. Det kan gøre en forskel på det endelige smagsudtryk, jeres retter får. Nogle typer af vanilje er mere tørre eller røgede end andre, der primært er søde. Der vil naturligvis også være noget, der afhænger af personlig præference, men lærer I om, hvad de forskellige typer kan, er der større mulighed for, at I får succes med jeres kulinariske eksperimenter.