Det japanske køkken: populære retter og drikkevarer

Sponsoreret indhold

Asiatiske fødevarer har for alvor lavet sit indtog i de danske restauranter og køkkener. Danskerne er blevet vilde med alle de forskellige retter samt fødevarer, som det asiatiske kontinent byder på. Der er rigtig mange forskellige lande i Asien, som hver især byder på vidt forskellige smage og råvarer.

I denne artikel bringer vi et fokus på et af de mest populære lande, når det kommer til madkultur i Asien, som endda er skaberen af en ret, som er iblandt Danskernes yndlings – nemlig Japan.

Japans fødevarer er meget specielle og deres madkultur, som bl.a. indeholder en stolt tradition for at lave sushi, byder på nogle meget spændende retter og smagskombinationer. Du kan læse mere om både japanske retter og drikkevarer i denne artikel.

Populære retter fra det japanske køkken

Japans retter er blevet meget populære i Danmark, og det er ikke uden grund. Det er retter, som består af råvarer, som ligger meget langt fra de råvarer, som vi forbinder med traditionel dansk mad. Retter fra Japan består ofte af nudler, ris og fisk. Vi har her udvalgt 3 retter fra det Japanske køkken, som alle burde prøve at smage, hvis de ikke allerede har prøvet dem

Ramen

Ramen er vel nok den mest populære nudelret i Japan, som kan købes på stort alle gader i Japan. Det er egentlig en suppe, som består af nudler lavet på en form for bouillon, som serveres sammen med kød eller fisk sammen med grøntsager samt æg. Ramen er en ret, som skal opleves af alle, som besøger Japan.

Sushi

Det er umuligt at snakke om Japansk mad uden at nævne sushi. Der er stort ingen danskere, som ikke har hørt om den populære ret fra Japan. Det er dog en ret, som alle har en holdning til, da den består af rå fisk, som rulles og serveres med ris. Nogle danskere er skeptiske over, at retten består af få fisk, men langt de fleste har et positivt forhold til sushi

Det er efterhånden blevet en meget eksklusiv ret i Danmark, som Danskerne nyder til højtider såsom nytår samt i weekenderne, når de skal forkæle hinanden med noget god mad.

Dumplings

Dumplings er en specialitet fra det Japanske køkken, som består af en form for køb, som bliver pakket ind i noget dej. Man tilbereder dumplings ved at dampe dem, som tilbereder både kød og dej, hvilket gør at kødet beholder sin saft og undgår at blive tørt. Retten kan både nydes som snack og forret eller som hovedret.

Drikkevarer fra Japan

Modsat retterne fra Japan, så er der ikke mange danskere, som er bekendte med japanske drikkevarer, selvom, at de er mindst lige så spændende og lækre, som de retter, som der laves i de Japanske køkkener. Japan byder på et bredt udvalg af sodavand, som man ikke kan købe andre steder i verden samt nogle andre varianter af sodavand, som de fleste kender såsom Fanta og Coca-Cola.

Japan byder bl.a. på japanske sodavand, som heder Hatakosen Ramune. Ramune kommer i flere forskellige smagsvarianter og derfor er der noget for enhver smag. Ramune kan købes i flere danske online supermarkeder, som sælger Japanske produkter, men de kan være vanskelige at anskaffe, hvis man kigger i de fysiske dagligvarebutikker i Danmark.

Derudover byder Japan også på andre varianter af sodavand, som de fleste kender. Iblandt Fanta varianter, som ikke findes i Danmark, kan vi nævne, fersken, ananas og jordbær.

Undersøg selv internettet for spændende fødevarer fra Japan, og lad dig inspirere!

 

Læs også

Svensk pølseret

Svensk pølseret stammer oprindeligt fra danskere som har været på lejr eller campingturister i 70’er …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *