Kylling i karry er en indisk inspireret ret som er meget populær her i Danmark. En ret der giver dig en god mæthedsfornemmelse, smager godt og afgiver dejlig aroma. Kylling i karry er en meget alsidig ret da man kan komme mange forskellige ingredienser i og skaber sine enge små tvists og overraskelser. Derfor er en denne ret aldrig den samme mellem 2 forskellige familier.
Denne opskrift giver dig en velsmagende og dejlig blød kylling vendt karry der kan nydes med familie eller gæster. Du har mulighed for at tilsætte dine egne ingredienser og derved skabe din helt egen unik grundopskrift.
- 1000 gram Kylling i strimler
- 4 spks. Gul karry (IKKE mild karry)
- 2 Løg
- 3 Gulerødder
- 1 dåde Ananas i tern
- 2 Kyllinge buillon terninger
- 1/4 liter Fløde
- 50 gram Smør
- Parboiled ris
- Start med at koge dine ris. Husk at bruge Parboiled ris og følg anvisningen på posen. Løs risene så meget som muligt.
- Nu skal du brænde karryen af.
Opvarm en pande uden olie og hæld karryen på, hold karryen i bevægelse så den ikke brænder på, det tager ca. 1-2 minutter. - Smid kyllingen og smøret i og steg det hele i karryen.
- Når smøret er smeltet, kommer du løg og gulerødder i hvor du sauterer det hele sammen som tager ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt det mængde vand så kyllingen lige er dækket.
- Smuldre buillon terningerne i.
- Tilsær nu ananas terningerne, husk også selve saften fra dåsen, da den forøger smagen.
Husk at røre i det hele så alt bliver godt fordelt. - Bring blanding i kog og lad det simre i små 6-8 minutter.
- Tilsæt fløden, her har du også mulighed for at meljævne hvis du ønsker en tykkere sovs.
Hvad er parboiled ris og hvorfor skal vi bruge det i kylling i karry?
Det kan være ret forvirrende med alle de forskellige ris typer. Vi anbefaler brugen af parboiled ris fordi den for det første indeholder alle næringsstofferne inden i selve kornet på baggrund af den inddampningsproces den har være igennem og desuden klistre risen sig ikke fast som med mange andre sorter. Dvs. du får en dejlig ret med den rette tekstur. Bruger du derimod normal ris og koger det for længe, så risikerer du at få en grød i kylling i stedet for karry i kylling.
Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige ris så kan du læse meget mere om det her: Forskellige ristyper.
Forskellige opskrifter
Som med alt andet, findes der mange forskellige opskrifter på kylling i karry og det er også gældende for selve fremgangsmetoden. Nogle vælger ananas fra mens andre erstatter det med æbler eller bare tilsætter andre krydderier til. Vi har sågar set opskrifter hvor der også er tilsat peberfrugter samt tomater. Ingredienser man kommer i anhænger af behov og ens smagsløg. Vi råder til at du først prøver rettet af og derefter begynder at eksperimenterer selv.
Her er en video med en anderledes men dejlig og spækket med smag kylling i karry. Video er på svensk, men er meget nem at forstå.
Video er udviklet i samarbejde med (Trines Mat)
Oftest stille spørgsmål angående kylling i karry
Hvordan laver man kylling i karry? - Hovedingredienserne i retten kylling i karry er kylling, karry og ris. Alt andet tilføjer man for smag og konsistens. Noget af det vigtigste i rettet at huske er at man skal huske at brænde karry af før man begynder at tilsætte alt andet til.
Hvor mange kalorier er der i kylling i karry? - Kalorie tal på en ret afhænger af ingredienserne, mængden og fremgangsmåden. Kylling i karry er dog ikke noget at være nervøs for at indtage for mange kalorier.
Er kylling i karry sundt? - Definitionen af ordet sundt er et vidt begreb. Og som vi altid siger, ”Alt med måde”. Du kan sagtens spise kylling i karry, og hvis du gerne vil have en sundere version, så har du også mulighed for erstatte fløde med mælk. Det er en mættende ret som hverken er sundt eller usund.
Kan kylling i karry fryses? - Kylling i karry kan sagtens fryses og holder sig omkring 3-4 måneder. Bare vid at retten bliver melet jo længere den er på frost.
Det smager også fantastisk lavet på kokosmælk og i stedet for karry så bruge karrypaste eller begge dele. Det er kraftigere med en mildere afrunding og man kan komme risen direkte i retten og koge den der. Jeg bruger selv basmatiris og masse af grøntsager. Mums.
Hej Pia,
Tak for din kommentar – det lyder som en rigtig god idé, især når karrypasta også indeholder andet end karry, eksempelvis chili, citrongræs, ingefær og hvidløg som alle er gode og sunde tiltag i denne lækre karry ret. Tak for dit indspark og det er jeg sikker på vil glæde andre der er på kylling i karry opskrifts jagt, mange tak 🙂
Go’aften.
Venligst, HverdagsGourmet.dk
Hei
Hvorfor skal karryen “brennes av”? Har aldri hørt om dette før- derimot er det vanlig å frese karrypulveert i fett Har alltid forstått at karry ikke tåler så høy varme,og spesielt ikke å ha den i en tørr panne.¤ss virker også ganske mye?