Forside » Opskrift » Panna cotta med hindbær
Panna cotta

Panna cotta med hindbær

Panna cotta er en lækker Italiensk dessert mange forelsker sig i ved første blik. En superb balance mellem det søde og det sure, den silkebløde cremet flødeblanding giver perfekt modspil til hindbærtoppe.

Panna cotta er en utrolig nem dessert at lave især fordi man kan tilberede den dagen før. Når gæsterne står på trapperne så er den allerede klar og du kan koncentrere dig om alt muligt andet.

Vi anbefaler at du læser hele opskriften igennem før du kaster dig ud i den, du vil nemlig få flere tips og tricks du ikke vil være foruden.




Panna cotta
Panna cotta med hindbær
Stem: 2
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    20 minutter 4 timer
    Personer Forberedelse
    4 10 minutter
    Tilberedning Ventetid
    20 minutter 4 timer
    Panna cotta
    Panna cotta med hindbær
    Stem: 2
    Bedømmelse: 4
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      20 minutter 4 timer
      Personer Forberedelse
      4 10 minutter
      Tilberedning Ventetid
      20 minutter 4 timer
      Ingredienser
      • 4 dl. Piskefløde
      • 2 spsk. Sukker
      • 1 Vaniljestang
      • 3 Husblas blade
      • 1 Pose Frosne hindbær
      Personer:
      Fremgangsmåde:
      1. Udblød husblassen i kold vand.
      2. Kom sukker og fløde i gryde og stil den over varmen. Mens den varmer op hopper du videre til næste punkt.
      3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas dem flade på et skærebræt med fladen af din kniv. Kom derefter både korn og selve vaniljestangen i gryden til fløden og sukkeret.
      4. Varm op til kogepunktet mens du rører rundt og sukkeret er helt smeltet.
      5. Tag 2 ud af de 3 husblas, knug dem for vand og kom dem ned i flødeblandingen.
        Vær opmærksom på at det kun var 2 husblas der skulle i flødeblandingen.
      6. Sørg for at husblassen er smeltet hvorefter du slukker for varmen så flødeblandingen stille og rolig køler af. I mellemtiden hopper du videre til næste punkt.
      7. Find 4 forme eller glas.
        Opmærksomhed: Vær sikker på at flødeblandingen er afkølet nok eller også at dine glas kan tåle den varme før du hælder den i.
      8. Du stiller dine 4 forme eller glas i køleskabet og hopper videre til næste punkt.
      9. Stil en tom gryde over varmen og kom de frosne hindbær i.
        Denne skal koges op så bærerne er nærmest flydende.
      10. Kom det sidste husblas i og rør rundt til den er opløst.
        Tag gryden af varmen og lad den køle af i ca. 15 minutter.
      11. Nu kan du forsigtigt hælde hindbærerne i formene eller glassene oven på flødblandingen.
        Tip: Gør dette forsigtig, da hindbærerne ikke skal blandes med selve flødeblandingen.
      12. Giv din Panna Cotta ca. 4-5 timer i køleskabet og så er de klar til servering.
        Velbekomme.
      Andet

      Panna cottaDenne lækre Italienske dessert kan laves på flere forskellige måde, anrettes som man lyster og kan endda gives andre smagsnuancer. De fleste laver en simpel version af en panna cotta. De komme flødeblandingen i et glas og stiller den på køl. På den måde er man sikret en sød dessert hvor intet kan gå galt. Men hvis man gerne vil have lidt spænding i sit liv, gerne vil udfordre sig selv og på samme tid imponere gæsterne så er der flere forskellige tiltag du kan inkluderer i fremgangsmåden.

      • En dessert især så sød som panna cotta vil have gavn af noget syrligt. Her kan du gøre brug af hindbær som vi også gør i denne opskrift. Du kan selvfølgelig også bruge mange andre ingredienser som appelsin, ribsbær osv.
      • Sjov med panna cotta

      • Vi spiser ikke kun med munden men også vores øjne. En dessert skal se lækker og indbydende ud, gør den det vil vi også nyde dem meget mere. Så i stedet for at lave desserten i lag, kan man have lidt sjov med den og lave den skæv. Se billedet til højre. Her gælder det om at stille glasset i en vinkel når den står i køleskabet og de forskellige dele bliver faste.
      • Klæd din dessert på, ved at tilføje et jordbær eller andet oven på med et pænt mynteblad. Endnu en ting som gør desserten pænere at se på.
      • Hvis du har mod på det, er der selvfølgelig også den mulighed at tage desserten ud af selve glasset. Dvs. at desserten står på en tallerken uden støtte. Dette giver din dessert en hel anden dimension hvor du på samme tid viser dine evner i køkkenet. Det kræver lidt øvelse, men i bund og grund skal du smelte siderne på desserten så den giver slip på formen eller glasset og kan komme ud.

      Prøv også en af vores andre lækre Italienske desserter: Tiramisu




      Spørgsmål vedrørende panna cotta

      • Hvad er panna cotta?
        Panna cotta er en italiensk dessert og navnet på desserten betyder kogt fløde. I bund og grund består denne dessert af små 3 ingredienser. Fløde, sukker og vanilje. Man kan selvfølgelig tilføje andre for at skabe flere smagsnuancer.
      • Er panna cotta sundt?
        Som de fleste desserter er denne dessert heller ikke sund. Hovedingredienserne i desserten her er ikke andet end fedt og sukker. Men fantastisk smager den.
      • Hvad betyder panna cotta?
        Som tidligere skrevet i spørgsmålet ”Hvad er panna cotta” så betyder det ”Kogt fløde”. Det lyder ikke så lækkert men det smager fantastisk.
      • Hvad er panna cotta lavet af?
        Hovedingrediensen i denne dessert er fløde. Derudover der er ingredienser som tilføje både aroma samt smag og sødme.
      • Hvor kommer panna cotta fra?
        Denne simple men lækre dessert stammer fra Italien som mange andre desserter også gør.
      • Hvor længe kan panna cotta holde sig?
        Da desserten næsten kun består af fløde kan den kun holde sig nogle få dage i køleskab. Det plejer dog ikke at være et problem da den bliver spist op med det samme.
      • Hvordan får man panna cotta ud af formen?
        De fleste serverer desserten i glas. Vil man gerne imponere nogen så gælder det om at tage desserten ud af glasset og lade den stå selvstændigt på en tallerken så den lille buddingsagtig bevægelse eller rystelse kan ses. Mange tør ikke at tage den ud af glasset da de er bange for at den revner eller går i stykker. Det er dog ikke så svært igen. Det eneste der skal til er at man opvarmer siderne på selve glasset så vil desserten selv give slip på ydersiden og glide stille og rolig ud. Det kan godt være du skal øve dig lidt, men så snart du har lært metoden så er det ikke så svært igen.

      Videoopskrift på panna cotta

      Her er en fantastisk videoopskrift på hvordan du kan lave en jordbær panna cotta fra bunden men en lille sjov twist som dine gæster vil elske. Opskriften er utrolig nem at følge og resultatet er endnu bedre. Velbekomme.

      Videoen er produceret af Home Cooking Adventure og er på engelsk

      Del denne opskrift

      Læs også

      Hjemmelavet is

      Hjemmelavet is

      Hjemmelavet is er noget alle kan lave. Det er hverken svært eller dyrt. Og på …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *