Her har du mulighed for at lave gode gammeldags pandekager med en simpel opskrift. En dessertpandekage vi alle kender uden for meget hurlumhej.
- 250 gram Hvedemel
- 3 dl. Sødmælk
- 4 Æg
- 0,5 tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- 2 spsk. Olie
- Bland mel, salt og sukker sammen.
- Pisk æggene ind i dejen.
- Tilsæt nu mælken lidt af gangen mens du pisker dejen.
- Olien pisker du i til sidst.
- Steg pandekagerne på en varm pande, men pas på ikke at brænde dem på. De skal ca have 1,5-2 min på hver side.
En god og solid opskrift på gammeldags pandekager du ikke kan gå galt i byen med. Tykkelsen af pandekagerne afhænger af hvor tyk dejen er. Hvis du gerne vil have dem lidt tyndere, skal du tilføje lidt mere mælk, hermed bliver dejen mere flydende.
Oversigt over andre pandekager
Tilbehør
Gammeldags pandekager kan spises med sukker, marmelade eller endda nutella. Du bestemmer sådan set helt selv hvad du vil spise dine pandekager med.
Anretning
Selv om opskriften siger gammeldags pandekager, så må tallerken godt se pænt ud. Servere disse pandekager til dine forældre med nogle bær, lidt grøn som mynte på toppen og mulig cremefraiche der er blandet op med lidt sukker så den har den rette sødmen, de vil elske det.
Det du skal vide er at tilbehøret som bær, mynteblad samt cremefraiche ikke kun giver smag, men også en helheds udtryk der aktiverer flere sanser end som så. De skarpe farve, smagen og aroman komplimentere hinanden rigtig godt og skaber et fantastisk slutresultat.