Forside » Opskrift » Pølsehorn – nem opskrift
Pølsehorn

Pølsehorn – nem opskrift

Om du bare er lidt lækkersulten eller skal have stillet den store sult med en ordentlig bunke pølsehorn er denne pølsehorns opskrift en rigtig lækker og nem en at starte ud med.

Pølsehorn er noget vi spiser i hele verdenen – men laver på forskellige måder alle steder. I Asien bruges kyllingepølser eksempelvis og i Danmark bruges svinekødspølser.

De er et stort hit til en nem snack både for børn og voksne og især velegnet til sammenkomster såsom fødselsdage med mere.




Pølsehorn
Pølsehorn - nem opskrift
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
32 stk. 25 minutter
Tilberedning Ventetid
15 minutter 1 time
Personer Forberedelse
32 stk. 25 minutter
Tilberedning Ventetid
15 minutter 1 time
Pølsehorn
Pølsehorn - nem opskrift
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
Personer Forberedelse
32 stk. 25 minutter
Tilberedning Ventetid
15 minutter 1 time
Personer Forberedelse
32 stk. 25 minutter
Tilberedning Ventetid
15 minutter 1 time
Ingredienser
Lave pølsehorns dej
  • 3 dl. Sødmælk
  • 25 gram Gær
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 100 gram Smør
  • 1 Æg
  • 600 gram Hvedemel
Indmad i pølsehornene
  • 500 gram Cocktailpølser (eller tilsvarende)
  • Ketchup
Personer: stk.
Instruktioner
Pølsehorns dej
  1. Du starter med at smide salten og sukkeret i mælken du luner.
  2. Tilføj også gæren, og rør rundt indtil gæren er opløst i mælken. Du skal huske ikke at bruge for varm mælk. Gær trives i temperaturer under 40 grader. Højere end 40 grader, så dør gæren.
  3. Imens gæren lige venter på at du er klar til næste skridt, tager du smør og tilsætter til din mel. Du kan mase smøren med fingrene så du får små klumper ned i din mel. Tip: Du kan bruge (rigtig/hård) smør direkte fra køleskabet/kort tur i fryseren og benytte et rivehjern til at rive smøret i små stykker ned i din mel.
  4. Du sammensætter nu din mælke/gær -blanding til din mel/smør blanding og tilføjer samtidig æg. Ælt hele dejen sammen så du får en dejlig gennemført dej som føles blød og enkel.
  5. Sæt din dej til hævning (igen en lun temperatur der ikke er højere end 40 grader er perfekt for gær så du får gæren til at virke mest mulig effektiv og giver dig i sidste ende en god luftig og lækker dej). Varighed: 1 time, dækket med et rent viskestykke.
Klargør dejen til indhold
  1. Du tager din hævede dej og ælter den, men ikke for meget, fordi den skal stadig føles luftig og let. Hvis du deler din dej i 4 dele så hver del er ca. samme størrelse, former hvert stykke til dej-bolle og ruller hver dej-klump ud til en flad cirkel. Skær igennem cirklen, ligesom hvis man benyttede en pizzaskærer, således at du får i alt 8 buede trekanter så vil du i alt have 30+ stykker.
  2. Du kan nu lægge dit indhold på dine dej stykker. Lidt ketchup samt en pølse og fold trekanten sammen fra den store ende først og når du når den smalle ende holder du den sammen og lægger den så den smalle ende lander, og holder på dit pølsehorn, på dit bagepapir på din bageplade. Dette gør du med alle de stykker du nu har.
Pensling og bagning
  1. Læg et rent viskestykke over dine pølsehorn og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pensle derefter hver pølsehorn med æg og bag dem herefter 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Pas på de ikke får for lang tid fordi de kan hurtigt gå hen og blive tørre. Velbekommen!
Information





Alternative idéer
Der kan bruges brunchpølser eller alm. pølser skåret over i halve i stedet for cocktailpølser.

Ost, skinke og evt. lidt oregano/basilikum (lille mængde) i stedet for pølse er også meget lækkert og føles som et helt måltid! Husk at lukke enden på dejen.

Du kan bage på flere plader af gangen hvis du har en varmluftovn, du skal bare tilsætte 5 minutter ekstra til din tid i ovnen.
Du behøver ikke at pensle, men det giver lidt ekstra i den sidste ende.

Barbecuesauce kan bruges som topping eller sesam frø i stedet for ketchup.

Hvis du vil have en god dej til et franskbrød er denne dej også god til det, men giv den lige 10 minutter ekstra nu når dejen er større idet den nok vil ligge i en form med mere masse.

Krydderi idéer
Det er muligt at udskifte pølser med nutella, nougat, eller ost og skinke, eller endda brun farin eller chokolade – mulighederne er mange. Hvis du bruger denne dej til at lave brød med søde sager i, kan en god idé også være at smide lidt sukker på toppen af dem.

Hvilke pølser til pølsehorn?
Nu står der godt nok cocktailpølser i opskriften men man kan bruge lige de slags pølser man har lyst til. Der er brunchpølser, partypølser, alm. pølser skåret i halve, eller ostepølser endda! Kun fantasien sætter grænsen her. Der er flere der har haft held med at smide ost og skinke i - i stedet for pølser, eller fiskepinde tilmed! Der bruges kyllingepølser i Asien og i Danmark bruges pølser med svinekød – men der er utal af muligheder. Du kan også komme forbi vegetar pølsehorn. Svaret er derfor – brug den pølse du selv synes bedst om – test, prøv det af! Så er der også en grund til at lave denne pølsehorn opskrift en ekstra gang!

Hvordan formes pølsehorn?
Du udruller en cirkel af den dej du har (har du meget dej, laver du flere cirkler) og skærer denne dej til 8 lige store stykker. Vupti, disse stykker kan du fylde med indhold og rulle sammen.

Hvordan laver man dej til pølsehorn?
Godt spørgsmål, og svaret er på denne side beskrevet meget detaljeret. Alternativt kan også bruges grahamsmel, eller grovere mel og endda havregryn.

Kan man bage pølsehorn dagen før?
Det kan du sagtens. Du kan lave nemme pølsehorn og bagefter smide dem i køleskabet til dagen efter. Husk at pakke dem godt ind så de ikke bliver tørre. Tørre pølsehorn er kedelige pølsehorn.

Hvad hedder pølsehorn på engelsk?
I England er det ”pigs in blankets” som er det korte svar. Men på engelsk bruges dette term både til pølsehorn men også til pølse i svøb – altså med eksempelvis bacon omkring. I USA vil svaret være nærmere ”pigs in a blanket” og kan betyde det samme som på dansk men der er oftere brugt en sød dej, såsom croissant, pandekage, eller kagedej.

Hvor kan man købe pølsehorn?
Snart alle steder. De er set i din lokale købmand, tankstationer, kiosker, bagere, større supermarkeder.

Hvor kommer pølsehorn fra?
Det er ikke sikkert hvor de oprindeligt blev opfundet henne, men selve pølsehorn eller idéen herom med små ændringer eksisterer i USA, England, Danmark, Irland, Tyskland, Belgien, Rusland, Canada og selv Japan.

Hvor længe kan pølsehorn holde sig?
2 minutter! Så gode er de! Ej spøg til side, så er det er en vurdering efter hvilket indhold der er. Jo mere salt og smør der er i dejen jo længere holder den sig frisk og pølsen er jo kød, så den vil holde sig ca. 3, max 5 dage i køleskabet.

Hvor længe skal pølsehorn bage?
De skal bages i ca. 15 minutter. Bager du i længere tid kan du risikere at de bliver meget tørre – det er nemt at komme til at give dem for meget. Eventuelt kan du lige tjekke en enkelt efter 15 minutter inden du giver alle sammen længere tid.

Hvor mange pølsehorn pr person?
Altså spørger du os kan man sagtens spise 3 pølsehorn uden at være helt propfyldt i maven men spørger du om de er sunde er det ikke den sundeste snack, men i forhold til mange andre alternative snacks derude er pølsehorn ret gode alt i alt, og kan sagtens serveres til en børnefødselsdag hvor alle kun får 1 hver.

Hvor meget feder pølsehorn?
Det er i sig selv svært at sige fordi du kan jo lave dem på meget forskellige måder.
Du kan bruge grøn eller rød pesto i stedet for ketchup, hvis du er til det. Du kan også bruge minimælk i stedet for sødmælk hvis du vil have den lidt sundere (og mindre fedt, men også lidt mindre smag).
De populære chia frø kan du også tilsætte ovenpå pølsehornet eller i dejen. De giver en nøddeagtig og blød smag.
Den pølsehorns opskrift vi har her er ikke den sundeste. Der skal du nok over i grove pølsehorn, sunde pølsehorn baseret på vegetarisk opskrift hvis du tænker på vægten, men måske man skulle gå over til helt andre produkter hvis det er vægten man tænker på, fordi originale pølsehorn er bare så gode!
I stedet for smør kan du bruge 4 spiseskefulde olie. Det er lidt sundere og giver en anderledes smag.
En tredjedel grahamsmel og to tredjedele hvedemel kan også gøre denne dej sundere, og smager udemærket.

Kan man fryse pølsehorn ned?
Ja det kan du godt. De smager dog bedst ny-lavet, men er du smart eller har børn kan du fryse dem ned 2 og 2 så er det enkelt lige at tage med når man skal ud af døren eller altid have nogen klar til madpakken.

Hvorfor hæver min pølsehornsdej ikke?
Det kan være fordi du har glemt at tilsætte gær, eller har ”dræbt” din gær med alt for varmt mælk.

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *