Madlavning kan være en lang og tidskrævende affære, så hvis du har gæster eller lignende, er det meget vigtigt, at du er velforberedt, så du ikke har nogen bremseklodser, når du først skal i gang med maden. Vi kender det alle sammen; du stiller dig i køkkenet og er endelig klar til at påbegynde madlavningen, men panden er ikke ren, eller du har ikke mere ris i skabet, som du troede. Det er noget af det mest frustrerende, især når man har gæster, eller det bare er en aften, hvor du ikke har lyst til at skuffe. Af denne grund har vi skabt denne liste med vores top tre gode råd til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt til madlavningen, så det kan køre som smurt, når maden skal laves.
Find på noget at lave under madlavningen
Der findes ikke noget kedeligere end at stirre tomt på pastaen, mens den koger eller kyllingen, mens den varmes i ovnen. Det er en utrolig lang og kedelig proces, hvilket kan demotivere dig som kok og ende med et sløset og ikke optimalt resultat. Af denne grund anbefaler vi klart, at du finder noget spændende at give dig til, mens du venter på maden, så du ikke går død i madlavningen og konstant holder det sjovt og engagerende. Der er mange aktiviteter, man kan give sig til. Måske har du et TV i køkkenet eller nær køkkenet, så du kan se lidt fjernsyn, men uden at miste overblikket over maden. Måske er der noget sport kørende, som du kan se i baggrunden. Her kunne du eventuelt oddse lidt på kampen, hvilket altid gør det mere engagerende og spændende at følge med i. Du kan her finde bonuskoder til 888sport, en af de bedste udbydere af sportsbetting. Uanset hvad du vælger, find noget spændende og engagerende, du kan lave, mens du venter på maden. Dette vil ikke kun gøre oplevelsen mere spændende for dig selv, men vil ultimativt gøre maden bedre, da du går ind til det i et mere positivt og optimistisk humør.
Hav styr på indkøb
Indkøb er en vigtig del af enhver madlavning. Du skal sørge for, at du har nok af alle ingredienserne til retten, og at de alle sammen er friske og inden for sidste salgsdato. Det er frygteligt frustrerende, når det opdages, at margarinen eller osten er for gammel, når man endelig står klar i forklæde og med ovnen og komfuret tændt. Af denne grund er vores første råd, at du bør lave en tjekliste over alle ingredienser, der skal bruges i rette, og tjekke om alle disse er tilgængelige, før du påbegynder madlavningen – gerne allerede aftenen/morgenen før.
Hav alle køkkenredskaber forberedte
Endnu et ufatteligt frustrerende problem, når madlavningen skal påbegyndes. Du er klar til madlavningen, ingredienserne er på plads, der er købt ind, gæsterne ankommer om en time, og du opdager, at køkkenkniven er væk, eller at du ikke har gryder nok, da du lånte den ene ud til naboen. Dette er meget frustrerende, men kan heldigvis også undgås med nogle simple huskeregler. Lav, ligesom ved indkøb, en tjekliste over alle køkkenredskaber, som skal bruges i forbindelse med din madlavning og sikr dig, at alle disse er tilgængelige, før du begynder. Som ved det tidligere råd, anbefaler vi gerne, at du tjekker dette aftenen før eller morgenen derpå. På denne måde undgår du en masse unødvendig stress og kan fokusere 100% på selve madlavningen.