Pasta Carbonara er nok en af de mere simple retter i min arsenal af opskrifter jeg hurtigt kan bikse sammen uden for meget postyr. Denne ret er god at have i baghånden hvis tiden er knap eller når man er løbet tør for ideer. Den er i sin enkelthed fantastisk nem at lave, kræver ikke for mange ingredienser og smager godt nok til at gæsterne eller familien bliver imponeret.
Enkelte tricks som jeg afslører længere nede i opskriften vil give din pasta carbonara lige det ekstra at gæster velfornøjet og mætte vil klappe sig selv på maven med et smil på læberne.
- 500 gram Spaghetti frisk
- 250 gram Bocon tern
- 100 gram Parmesanost revet eller skåret i tynde skiver
- 3 dl. Piskefløde
- 2 Æggeblommer
- Olivenolie
- Salt og peber
- Vandet til pastaen sættes over. Salt vandet og tilsæt lidt olivenolie lige inden pastaen skal i.
- Kom bacon på panden og steg til det er gyldent.
- Kom de 3 dl. piskefløde i samme pande hvor bacon ligger og lad det koge op.
- Dræn pastaen for vand og kom det ned til baconblandinge hvor du tilføjer de 2 æggeblommer og rører godt sammen.
- Smag til med salt og peber. Anret på talerkenen og tilføj parmesan.
Spaghetti eller pasta carbonara som nogle også kalder det, er en utrolig simpel ret. Det er bare sådan at mange mennesker altid skal komplicere den mere end nødvendigt. En traditionel pasta carbonara skal max tage 20 min at lave. Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for at imponere gæsterne, så kunne du eventuelt skære nogle små tomater i halve eller kvarte, lægge dem ved siden af på tallerkenen og placere nogle friske basilikum blade i midten af retten. Basilikum og tomat vil i dette tilfælde komlimetere rettet på flere områder end en.
Denne ret kan til tider se en smule kedelig ud. Her kommer både tomaten og basilikum bladene ind og skaber lidt mere liv og giver retten en smuk kulør. Ud over dette tilføjer de også smag samt aroma.
Spørgsmål vedrørende spaghetti carbonara
- Hvordan laver man spaghetti carbonara?
Spaghetti carbonara eller pasta carbonara kan laves på flere forskellige måder. Dette gælder både valg af ingredienser samt fremgangsmåned i opskriften. I denne opskrift får du vist hvordan du nemt og overskueligt kan skabe en velsmagende pastaret mange vil misunde. - Hvor kommer spaghetti carbonara fra?
Spaghetti carbonara er en traditionel italiensk pastaret. Fremgangmåned og processen varierer i forhold til hvor det er i Italien man komme hen. Retten her smager dog fantastisk lige meget hvor i Italien den bliver serveret. - Kan man gemme spaghetti carbonara?
Det kan man sagtens. Stiller du resterne i køleskabet vil du hurtigt opdage at retten bliver stift. En lille tur over varmen vil dog gøre underværker og den vil være som fra dagen før. Du kan derfor sagtens gemme resterne som kan stå på køl i ca. 3-4 dage. Hvis du opvarmer retten, så skal den også spises eller smides ud, for du må for alverdens skyld ikke gemme resterne endnu engang da det vil fremme bakterievækst som kan gøre dig syg. - Kan man genopvarme spaghetti carbonara?
Som skrevet foroven kan du sagtens genopvarme retten. Men kun 1 gang. Du kan ikke blive ved med at gemme resterne af resterne. Vi fraråder at genopvarme maden mere end 1 gang da du risikerer at fremme væksten af bakterier i retten som kan gøre dig syg. - Kan man lave spaghetti carbonara uden æg?
Er man allergisk for æg eller af andre grunde undlader at spise æg, så findes der opskrifter der ingen æg behøver. Retten bliver også noget lettere at spise, desuden kan man også udskifte andre ingredienser men stadig bibeholde essensen i den italienske traditionelle ret i en sundere version. Vi har desværre ikke opskriften på en pasta carbonara uden æg. Hvis du ikke kan leve uden en, jamen så skriv ind til os, så vil vi gøre vores bedste for at finde eller udvikle en uden æg. - Kan spaghetti carbonara fryses?
Det kan den godt ja, vi anbefaler dog at man ikke gøre dette. Konsistensen i retten vil ændres under frysningen og i stedet for pasta vil du få en mere grødagtig ret. Desuden vil fløden skille og give et udtryk for at der er sket et uheld. Du kan på den anden side gemme resterne på køl i op til 3-4 dage.
Videoopskrift på Spaghetti carbonara
Her er en lækker videoopskrift på hvordan du kan lave en lække og smagfuld spaghetti carbonara. Til at guide dig i den rigtige retning står selveste Antonio Carluccio som er en kendt italiensk kok. Han ved hvad han laver og du burde lytte til ham.
Videoen er produceret Jamie Oliver team og er på engelsk.
Der er ikke! Har aldrig! Og vil aldrig nogensinde være fløde i Carbonara!