Cheesecake direkte oversat til dansk betyder ostekage. Og selv om en ostekage måske ikke lyder særlig lækker i manges ører, så er denne kage en delikatesse. En dessert der smelter på tungen, har både det sure og det søde som komplimenterer hinanden og den cremet og dejlig textur en dessert skal have. Desuden er der rig af muligheder for at eksperimenterer og lege med forskellige ingredienser skulle man have lyst til dette. Denne cheesecake er nem og hurtig at lave. Fantastisk dessert for både venner og familie.
- 200 gram Digestive kiks
- 325 gram Flødeost naturel
- 325 gram Mascarpone
- 100 gram Smør
- 5 dl. Piskefløde 38%
- 100 gram Flormelis
- 1 Vanillestang
- 0.5-1 Citron
- 1 pose Frosne hindbær
- 1-2 Husblas
- Gør en springform klar (Ca. 24 cm) ved at pensle den med lidt olie.
- Tag 100 gram smør og smelt det i en gryde ved lav varme.
Mens smøret smelter, går du videre til næste punkt. - Tag 200 gram digestive kiks og knus dem. Dette skal udgør selve bunden af Cheesecaken.
- Når kiksene er knus og smøret er flydende, hælder du de knuste kiks ned i gryden til smøret. Bland det hele godt rundt så smøret bliver suget op af de knuste kiks.
- Fordel nu massen i bunden af springformen. Og sæt det derefter på køl.
- Flødeost, flormelis, mascarpone, vanilje og saften fra en halv citron kommer du ned i en skål. Bland eller blend det godt til du får en ensformig og blank masse. (Smag til og tilføj mere citronsaft hvis nødvendigt).
- Pisk nu fløden til en luftig og cremet masse og vend den sammen med massen fra tidligere punkt.
(Pas på ikke at overpiske fløden, du vil nemlig få en klumpet og smør agtig masse). - Fordel nu flødemassen i springformen over kiksebunden og udglat overfladen så godt du kan.
- Sæt springformen på køl igen, her skal den hvile og sætte sig i ca. 3 timer.
- Mens din kage står på køl kan vi gå i gang med toping, så giver din cheesecake en ekstra tvist og tilføjer en syrlighed til den ellers så søde smag.
- Sæt 1-2 husblas i blød, i kold vand.
- Fat en gryde og varm dine frosne hindbær op. (Du kan sagtens bruge 2 poser her, da mange elsker især denne del i kagen).
- Hindbærerne skal op på kogepunktet og stå der i ca. 2-3 minutter mens du rører rundt.
- Tag gryden af varmen og tilføj husblas mens du rører rundt i massen.
- Når husblasen er opløst og blandingen er afkølet, kan du fordele den over kagen.
- Når dette er gjort er kagen sådan set færdig, nu skal den bare på køl igen og have 6-8 timer så den kan nå at sætte sig bedst muligt.
Nu har du en dejlig og cremet cheesecake du kan servere for familie eller venner. Velbekomme.
Ellevilde med cheesecake
Man ser tit amerikanske film hvori de bestiller en cheesecake i en diner. Jeg havde derfor besluttet mig for at prøve at lave en selv. Jeg begyndte at researche på nettet og fandt hurtigt frem til at der i bund og grundt findes 2 hovedopskrifter. En hvor man skal bage en Cheesecake i ovnen og den anden uden brug af en ovn.
Jeg har prøvet at lave forskellige variationer og denne opskrift bygger på den kage der bliver efterspurgt mest. Både på min arbejdsplads, hjemme og hos svigerforældre modtager jeg tit hints om jeg ikke snart laver en Cheesecake. Der findes utrolig mange variationer af denne opskrift, jeg er dog ret sikker på at du ikke vil finde en bedre opskrift andre steder.
Ofte stillede spørgsmål om cheesecake
Cheesecake kan være et mysterium for mange, derfor dukker der gentage spørgsmål op som omhandler denne dessert. Vi har udvalgt de 7 mest gennemgående spørgsmål hvor vi svarer på dem.
Kan man fryse cheesecake? - Ja det kan man sagtens, det er dog de færreste der gør dette, da den hurtigt forsvinder.
Hvor længe kan en cheesecake holde sig? - En cheesecake kan holde sig ca. 3-5 dage på køl. Den bliver dog noget slatten jo mere tid der går. På frost så er levetiden oppe på 2 måneder.
Hvordan laver man cheesecake? - Som tidligere beskrevet er der 2 måder man kan lave den på. Enten hvor man bager den eller også gør man ikke. Ud over dette findes mange forskellige variationer af de 2 hovedopskrifter.
Hvor meget husblas skal der i cheesecake? - Denne opskrift er udarbejdet sådan at man ikke behøver husblas i selve kagen. Strukturen af cremen kan stå af sig selv især når den har været på køl. Det skal dog siges at der skal husblas i selve hindbærgeleen på kagen.
Cheesecake hvilken ost? - En cheesecake skal være blød og cremet, man skal kunne smage det søde og det sure. Det er derfor en nødvendighed at gøre brug af en naturel flødeost så som Philadelphia eller lignende oste.
Kan man lave den aftenen før den skal serveres? - Det anbefales faktisk at man laver den dagen før. På den måde kan den få de ekstra timer i køleskabet så den virkelig kan sætte sig. Så derfor kan du sagtens lave den dagen inden servering.
Videoopskrift på en cheesecake
Har du lyst til at prøve en hel anden version, så har vi her en video med den såkaldte ”Black Forest Frozen Cheesecake” som verdensberømte kok Jamie Oliver har udarbejdet.
Videoen er produceret af Jamie Oliver og er på engelsk