Forside » Opskrift » Pandekagekage
pandekagekage

Pandekagekage

pandekagekagePandekagekagen er til dig, der ikke kan få nok pandekager. Det er bløde pandekager lag på lag på lag lagt sammen med sød, hjemmelavet vaniljecreme, en chokoladecreme med et pift af cognac, flødeskum og et crispy drys på toppen af hakkede nødder og friske jordbær.

Lyder det lækkert? Det lyder ikke nær så lækkert, som det smager. En himmerigsmundfuld af sødme, friskhed og knas. Du kan godt glemme alt om lagkage til fødselsdagen – den her bliver din favorit. Tør du prøve den?

Og så er der altså ikke mere cognac i, end at børnene også kan spise kagen.

pandekagekage
Pandekagekage
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    8 45 Minutter
    Tilberedning
    15 Minutter
    Personer Forberedelse
    8 45 Minutter
    Tilberedning
    15 Minutter
    pandekagekage
    Pandekagekage
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      8 45 Minutter
      Tilberedning
      15 Minutter
      Personer Forberedelse
      8 45 Minutter
      Tilberedning
      15 Minutter
      Ingredienser
      • 4 Æg
      • 8 spsk. Sukker
      • 4 spsk. Majsstivelse
      • 6 dl. Sødmælk
      • korn af en Vaniljestang
      • 50 gram Chokolade mørk
      • 2 spsk. Cognac
      • 10 blade Husblas
      • ¼ liter Piskefløde
      • 10 store Pandekager Ikke for tykke og laves dagen før.
      • Lidt hakkede nødder
      • 6-7 Friske Jordbær afhængig af størrelse
      Personer:
      Fremgangsmåde:
      1. Start med cremen. Kom æg, sukker, majsstivelse, sødmælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde, og pisk det godt sammen.
      2. Varm det op ved middel varme under konstant omrøring, til det koger og bliver tykt og cremet.
      3. Tag cremen af varmen og vaniljestangen op af cremen, og lad cremen køle af. Del den herefter i to lige store portioner.
      4. Smelt chokoladen over vandbad, og kom den smeltede chokolade og cognac i den ene portion creme.
      5. Læg 5 blade husblas i blød, vrid massen, kom den i en skål med 1 spsk. kogende vand, så den opløses lidt, hæld den derefter i cognaccremen, og sæt cremen i køleskabet et par timer.
      6. Pisk fløden til skum.
      7. Læg de sidste 5 blade husblas i blød i 5 minutter, tryk massen fri for vand, kom den i en skål med 1 spsk. kogende vand, og hæld den herefter i flødeskummet under omrøring.
      8. Gør herefter dine pandekager klar. Alle pandekagerne skal have samme størrelse som din lukkede springform. Skær derfor det ”overflødige” væk ved at trykke springformen ned over eller skære rundt i kanten indvendig, sådan at pandekagen passer perfekt ned i formen.
      9. Sæt springformens lukkede kant på det fad, du vil servere kagen på, og læg en pandekage ned i den. Smør et tyndt lag cognaccreme på, læg en pandekage oven på, herefter et lag ren vaniljecreme, en pandekage, flødeskum og så fremdeles. Afslut med et lag cognaccreme.
      10. Pynt med hakkede nødder, jordbær og evt. lidt mere flødeskum. Løft kransen af springformen af pandekagekagen, og den er klar til servering.
      Andet

      Hvis du laver cremen i forvejen – bare grundcremen – så den kan nå at køle af, så tager det ikke ret lang tid at lægge pandekagekagen sammen, når den skal serveres. Du kan også lave det hele dagen før – undtagen dekoreringen – og så sætte den på køl, til den skal pyntes. Så sætter den sig også bedre og bliver mere fast at skære af.

      Del denne opskrift

      Læs også

      Cupcakes

      Cupcakes med chokolade og kokos

      Hvor tit har du været inde på en cafe eller restaurant hvor du kunne se …

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *